Yakında Çıkacak. Silent Hill 2 Güney Kore’de Yaş Sınırlaması Aldı

Yakında Çıkacak. Silent Hill 2 Güney Kore’de Yaş Sınırlaması Aldı

Güney Kore Oyun Derecelendirme ve İdaresi Komitesi (GRAC), Silent Hill 2’yi çocuklar için uygun olmayan bir oyun olarak değerlendirdi ve oyunun çıkış tarihinin yakında duyurulabileceğini belirtti.

GRAC web sitesindeki açıklamaya göre, Silent Hill 2, “erkek olan bir adamın, ölmüş karısına benzeyen bir kadınla karşılaştığı ve hatırladığı şehirde yaşadığı korku dolu bir macera oyunudur.” Bu kesinlikle orijinal oyundan bildiğimiz senaryoya benziyor, burada bir adam olan James Sunderland adlı karakter, ölü karısından bir mektup aldıktan sonra Silent Hill adlı şehre geri döner.

Oyunda “aşırı şiddet” ve “aşırı kan” bulunmaktadır. Ayrıca “varlıkların parçalanma görüntüleri, varlıkların yırtılması” da mevcuttur. Beklendiği gibi, Silent Hill 2, “iğrenme ve dehşet ifadeleri” içermektedir. Oyunda “garip uzuvlara sahip varlıklar”, “korkunç geçmiş” ve “garip sesler” bulunmaktadır. Silent Hill 2’nin derecelendirme başvurusu 29 Şubat 2024’te yapıldı ve 7 Mart 2024’te kabul edildi.

Silent Hill 2, bu yıl Sony’nin PS5 için 2024 yılında çıkacak oyunları tanıttığı bir fragmanda zaten gösterilmişti. PS5’in yanı sıra, oyunun PC’ye de çıkması bekleniyor.