Yasadışı Korsan Siteler Ziyaretçilerinin Bilgisayarlarını Kripto Madencilik İçin Kullanıyorlar

Yasadışı Korsan Siteler Ziyaretçilerinin Bilgisayarlarını Kripto Madencilik İçin Kullanıyorlar

Kullanıcı Bilgisayarları Kripto Madencilik İçin Kullanılıyor

Kullanıcı Bilgisayarları Kripto Madencilik İçin Kullanılıyor

TorrentFreak‘e göre The Pirate Bay adlı popüler korsan bir web sitesi gizlice, ziyaretçilerinin merkezi işlem birimlerini (CPU’lar) büyük bir kısmını dijital paralar madenciliği işine tahsis eden bir “Javascript kripto madencisini” kendi sayfalarında test ediyor. 

Söz konusu web sitesi, yasa dışı dosyalar (filmler, oyunlar ve müzik) indiren kişilere yardımcı olmak için oluşturulduktan sonra, dijital para madenciliği yapmak için kullanıcıların bilgisayarlarını gaspetti. Program, korsan web sitesinin gelir elde etme girişiminde bulunduğu yönünde.

Bitcoin Madenciliği Nedir ?

Çoğu web sitesinin reklam yerleşimleri yoluyla gelir ürettiğini biliyoruz, Pirate Bay gibi bir korsan web sitesi büyük ölçüde reklam yerleşimleri kullanılamayan bir platform. Bu yüzden kripto para birimi madenciliğine başvuruyorlar. Bununla birlikte potansiyel olarak yeni gelir akışı, kullanıcılarıyla iyi bir şekilde uyuşmamakta. Bilgisayarlarının CPU kullanımı keskin bir şekilde arttığında şaşkınlık yaratabilir ve bilgisayarlarının daha yavaş çalışmasına neden olur. 

TorrentFreak’e göre, “Sid” adlı Pirate Bay kullanıcısı “Bu gerçekten ciddidir, bu yüzden umarım biz de çabucak bir şeyler önerebiliriz. Belki de “bug”lar içerdeyken yüklemek ve yorumlamak için biraz dikkat edin.” şeklinde bir yorum yazdı. 

İster reklam geliri için uygun bir alternatif olsun veya olmasın, The Pirate Bay TorrentFreak’e 24 saat boyunca test yaptıklarını söyledi. Bu gelişme kriptokrasi ve madencilik konusunda önemli bir hususu ortaya çıkarmaktadır. Evet Korsanlık kötü. Ama kullanıcıları sömürmek, herhangi bir web sitesi için iyi bir strateji değildir. Bitcoin gibi kripto para birimlerinin yükselişi ile madencilik yaygın bir uygulama haline geldi. Özel bir CPU‘ya birkaç kuruş para harcayabilen ve bir blok zinciri korumak için elektrik ödeyebilen herkes dijital para madenciliği yapabilir. 

Bununla birlikte, tıpkı kripto para birimlerini nasıl düzenleme konusundaki sorularına tabi olduğu gibi, belki madencilik de aynı şekilde incelenmelidir. Birçoğu, Bitcoin gibi kripto para birimlerini düzenlenmek zorunda olduğunu söylüyor; bununla ilgili henüz küresel bir fikir birliğine varılamadı. Bu yönetmeliğin madenciliğe nasıl yayıldığı başka bir mesele. Örneğin kimlerin kripto madenciliği yapacağını politik olarak belirleyebilir miyiz? 

Yerinden yönetim, blok zincirinin ve şifreleme kullanımının belirleyici noktalarından biridir ve bazı düzenlemeler bunun için potansiyel bir tehdittir. Açıkçası, bir denge kurulmalıdır, aksi halde insanlar birkaç sanal para kazanmak için korumasız CPU’nuzu ödünç alabilirler ve potansiyel olarak sömürücü yöntemlere başvurabilirler.