Yayın Hizmeti Peacock 2020'de 914 Milyon Dolar Kaybetti

Yayın Hizmeti Peacock 2020'de 914 Milyon Dolar Kaybetti

NBCUniversal'in yayın platformu Peacock 2020'de 914 milyon dolar kaybetti. Rakamlar, ana şirket Comcast'in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı bir dosyalama yoluyla elde edildi.

Yabancı kaynaklardan bildirilenlere göre Peacock, 2020'de NBCUniversal'dan 118 milyon dolar gelir elde etti. Ancak şirket “eleme” olarak adlandırılan şey için 989 milyon dolar harcadı. Bunlar, Peacock'ın diğer bölümlerden film ve şovlara lisans vermesi için şirket içinden yapılan çeşitli ödemelerdir. Comcast tarafından yapılan dosyalama sonuçlarını SEC'e rapor etme yönteminin bir parçası olarak, işini medyaya, stüdyolara ve tema parklarına bölerek yaptı.

914 milyon dolar açıkça yüksek bir rakam olsa da, ilk yılında yeni bir hizmet için bir kayıp olarak değerlendirilebilir. Comcast yöneticileri daha önce yatırımcılara Peacock'a ilk iki yılında 2 milyar dolardan fazla yatırım yapacaklarını ve hizmetin 2025 yılına kadar büyük başarılara imza atacağını beklediklerini söyledi.

Ayrıca Peacock, Ocak ayında reklam destekli ücretsiz bir bölüm sunduğundan, hizmetin 33 milyon üyeye ulaştığını bildirdi, ancak bunların kaçının ücretli abone olduğu bilinmiyor. En büyük rakiplerinden biri olan Netflix ise kısa süre önce yaptığı açıklamayla birlikte 200 milyon kullanıcıya ulaştıklarını açıklamıştı. Bir başka büyük rakipleri olan Disney + ise şu anda 100 milyon aboneye sahip.

Peacock, platformda WWE için özel bir içerik yayınlayacağı için, bu ay daha fazla abone kazanacağı düşünülüyor. WrestleMania, WWE Icons ve Steve Austin's Broke Skull Sessions, 18 Mart'tan itibaren ABD'deki Peacock'a ve tarihi WWE etkinliklerine özel olacka. Bu yeni anlaşma, WWE Ağının kapatılması anlamına gelecektir.