Yeni Battlefield Oyunu Neden Battlefield V Olarak Adlandırıldı?

Yeni Battlefield Oyunu Neden Battlefield V Olarak Adlandırıldı?

Battlefield V

Battlefield V

Battlefield serisi, normalde Roma rakamlarını titizlik kuralları için kullanmaz. Ama bu yıl İkinci Dünya Savaşı oyunu Battlefield V ile bu değişiyor. Ama neden? Resmi Battlefield Twitter hesabında buna bir cevap var ve oyunun İkinci Dünya Savaşı temasıyla uyumlu.

“V”, “Zafer İçin V” anlamına gelen V işareti ile ilişkilendirilmiş. İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere’yi yöneten İngiltere Başbakanı Winston Churchill, bunu Müttefik güçler için popüler hale getirdi.

Battlefield Twitter hesabından, “[V işareti] ‘Zafer için V’ anlamına gelir. İfade ve işaret Winston Churchill tarafından popüler hale getirildi ve İkinci Dünya Savaşı‘nın çoğu için müttefikler arasında kullanıldı. Ayrıca, başlık için 5 rakamı yerine Roma rakamı V kullanmayı tercih ettik.” denildi.

Nişancı oyunları ve Roma rakamları hakkında diğer bir haberde, Activision’ın Call of Duty: Black Ops 4 oyunu resmi olarak normalde olması gereken “Call of Duty: Black Ops IV” şeklinde değil “Call of Duty: Black Ops IIII” şeklindedir. Sonuç olarak, British Museum’un sorumlusuna göre, hem IIII hem de IV doğru olarak kabul edilmektedir.

Battlefield V, PlayStation 4, Xbox One ve PC için 19 Ekim’de Origin aracılığıyla çıkacak. Hem standart hem de Deluxe sürümlerde sunulacak; ikincisini satın alanlar, 16 Ekim’de üç gün erken oyuna erişecekler. Buna ek olarak, EA / Origin Access aboneleri 11 Ekim’de bir deneme oynamaya başlayabilirler.

Battlefield 5’te daha fazlası için, bilmeniz gereken her şeyi içeren konumuz “Battlefield 5: Yayın Tarihi, Yeni Özellikler ve Bilmemiz Gereken Her Şey” inceleyin.