Yeni Bir Video PS5’in Yükleme Sürelerinin Hızlı Olduğunu Gösterdi

Yeni Bir Video PS5’in Yükleme Sürelerinin Hızlı Olduğunu Gösterdi

PS5’in Yükleme Süreleri

PS5'in Yükleme Süreleri

Sony, yeni nesil konsolunda yine yeni bilgiler verdi. Sony bugün Kurumsal Strateji Toplantısı kapsamında, PlayStation da dahil olmak üzere çeşitli iş birimleri arasında gelecekte ne elde etmeyi umduğunu üst düzeyde tartıştı.

Sony, ileride PlayStation için iki anahtar kelimenin “sürükleyici” ve “kesintisiz” olduğunu söyledi. Donanıma ilişkin olarak Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 5‘in “çarpıcı grafik geliştirme hızlarının yarattığı sürükleyici bir deneyim” sunacağını söyledi.

Sony, “daha ileri işlem gücü kullanımı ve özelleştirilmiş ultra hızlı, geniş bantlı SSD kullanımı” sayesinde bunun mümkün olacağını belirtti.

Genel olarak, PlayStation 5, PS4 ve PS4 Pro‘da mümkün olanı “fazlasıyla aşan” deneyimler sunacak. Sony, insanların PS5’te “tamamen dönüştürücü ve sürükleyici bir oyun deneyimi” bekleyebileceklerini söyledi.

PlayStation sistem mimarı Mark Cerny’nin PS5 için bahsettiği özelliklerden biri, SSD kullanımının yükleme ekran sürelerini nasıl azaltacağı.

Cerny, PS4’teki Spider-Man’deki hızlı seyahat yükleme ekranının bir PS4 Pro’da kabaca 15 saniye sürdüğünü, ancak PS5 için bir geliştirme kitinde bir saniyeden daha az sürdüğünü belirtti. Yeni donanımın eski oyunlarla geriye dönük olarak uyumlu olacağı göz önüne alındığında, yükseltme süreniz boyunca yükleme süreleriniz büyük olasılıkla azaltılacaktır. The Wall Street Journal raporundan aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Cerny ayrıca PS5’in daha hızlı görüntü oluşturmaya nasıl izin vereceğinden de bahsetti, bu da daha fazla çevresel nesne ve dokuların daha hızlı bir şekilde yerleşeceği anlamına geliyor. Bugünkü sunumda Sony, PS5’in, yükleme ve işleme konusundaki bu gelişmelerin ötesinde “pek çok yeni özellik” sunacağını söyledi. Ancak hiçbirinden söz edilmedi.

Sunum sırasında Sony, PS4’ün 2019 takvim yılının sonunda 100 milyon satışa ulaşmasını beklediğini söyledi. PS4 satışları şu anda satılan 96.8 milyon. Şirket, PlayStation Network’ün aylık 94 milyon aktif kullanıcısına sahip olduğunu belirtti.

Ayrıca Sony yönetimi, PlayStation markasının ilerleyişinde akışın nasıl büyük bir rol oynayacağından bahsetti. PS5, Remote Play işlevselliğini destekleyecektir. Sony yönetimi, şirketin bu alanda gelecekteki başarısında rol oynamasında bulut oyunu çözümleri için Microsoft’la yeni bir anlaşma yapmak istediğini de belirtti. Tabii ki Sony, PlayStation Now yayın hizmetini zaten kullanıyor (Sony’nin son sayısında 700.000 abonesi var), ancak şirketin gelecekte daha büyük ve daha cesur planları olduğu görülüyor.

Sony önümüzdeki ay E3 2019’a katılmıyor, bu yüzden şirket muhtemelen orada PlayStation 5’i duyurmayacak. PlayStation 5 Cerny’ye göre, spesifikasyonları göz önüne alındığında “cazip” bir fiyat noktasına sahip olacak, ancak henüz fiyatın ne olabileceğine ilişkin bir tahmin bulunmamaktadır.

PlayStation 5’in piyasaya çıkış tarihi gelince, Sony bir sonraki mali yılda piyasaya sürülmeyeceğini söyledi. Yani 2020 Nisan’dan önce piyasaya sürmeyecek.