Yeni Kıyamet Sonrası RTS Oyunu Neverdark Gerçek Şehir Haritaları Kullanacak

Yeni Kıyamet Sonrası RTS Oyunu Neverdark Gerçek Şehir Haritaları Kullanacak

Neverdark

Neverdark

Neverdark, toplumu yeniden inşa etmek zorunda olduğunuz (medeniyetin düştüğü, internetin öldüğü ve harabe olmuş şehirlerin kontrolü için çetelerin savaştığı) kıyamet sonrası bir RTS‘dir. Paris, New York ve Tokyo Haritaları savaş alanı görevi görüyor, böylece Louvre’u ziyaret edebilir, sanat ve tarihi ıslatıp ardından karaborsa olarak yeniden markalaştırabilirsiniz. Hızlı bir tanıtım için fragmana göz atın.

Hologram şehirleri ve gözetim estetiği ile Neverdark, tipik RTS’nizden çok Ingress’e benziyor. Bu StarCraft gibi görünmüyor, buna gerçekten bir artı diyebiliriz. Tarzının ötesinde sıradışıdır. Düşmanınızın kuvvetlerine saldırmak için birlikler veya ordulara komuta etmek yerine, şehir üzerindeki nüfuzunuzu arttırmak için görevler üzerine uzmanlar göndermeniz gerekecektir.

Eğer Louvre’u ele geçirmek istiyorsanız, bir sürü asker göndermek ve canlı bir RTS savaşına katılmak yerine, bu uzmanlardan birini bölgeyi kontrol eden hizipler arasındaki muhalifler olması için gönderebilirsiniz ya da belki bir keskin nişancı sayesinde bazı suikastler yapabilirsiniz. Bununla birlikte, uygun bir dövüş hala seçenekler arasındadır. Ama her şey gerçek zamanlı olarak gerçekleşirken, sıra tabanlı taktiksel savaş yaparlar.

Bir alanı ele geçirdiğinizde, bahsedilen karaborsa veya belki bazı çatı bahçeleri gibi kullanışlı bir kıyamet sonrası altyapıya dönüştürmeye başlayayıp kullanabilirsiniz. Oyun, savaş makinesine yakıt ve yönetim alanına girecek kaynakları elde etmekten daha ileri gidiyor gibi görünüyor. Frostpunk gibi, yeni bir medeniyetin yönünü etkilemek için yasaları geçirerek kaynak kıtlığı ve hatta etik ikilemler konusunda endişelenmeniz gerekebilir.

Dolayısıyla, geliştirici Simteract bunu “duraklatılabilir bir RTS” olarak nitelendirirken, aslında çok daha geniş bir şey ifade eder. Biraz taktiksel mücadele, hizip yönetimi, politika ve gerçek zamanlı strateji çok fazla gibi. Çok fazla ayrıntıya girmese de bir Steam mağazası sayfası da vardır. Yine de kesinlikle ilginç bir adım. Bu yılın sonunda bitecek, bu yüzden yakında onun hakkında daha fazla şey duymayı bekleyebilirsiniz.