Yeni korku filmi canavarı Nicholas Cage ile ilham alarak yaratılmıştır: Goofy

Yeni korku filmi canavarı Nicholas Cage ile ilham alarak yaratılmıştır: Goofy

En büyük canavarlar konuşulduğunda, hemen Xenomorph, Yaratık veya hatta Cloverfield Canavarı gibi karakterler akla gelir. Ancak şimdi korku ikonlarından biriyle tanışma zamanı: Goofy. Ve bunun sebebi, Disney karakterinin yeni Nicholas Cage filmi “Arcadia’da Kıyamet Günü”ndeki yaratık tasarımını çok etkilemesidir.

Filmi yöneten Benjamin Brewer, IGN’e verdiği bir röportajda, ekranlarda korkutucu olan ancak çocukluğunda korkutan bir şeyi göstermeye odaklandığını ve Goofy’nin burada büyük bir ilham kaynağı olduğunu açıklamıştır.

İlk aklıma gelen fikir, büyük siyah gözler ve dişleri olan, diş boşlukları bulunan bir varlık oluşturmaktı. Ancak dişler bu ağıza fazla büyük geldi. Benim için en büyük ilham kaynağı, Disney’in Goofy karakteriydi.

Benjamin Brewer, yönetmen

Özellikle Goofy’nin oğlu Max’in Goof Troop filmi başta olmak üzere, babasına dönüşme korkusunu gösteren kabus sahnesi, “Arcadia…” filmine dünyayı ele geçiren yaratık yaratma konusunda ilham kaynağı olmuştur. Michael Nilson’un senaryosuna göre çalışan Brewer, yaratığın bir ruhunun olmasını istemiş, izleyicilerin yaratık tarafından korkmasını ama aynı zamanda yaratığın bir kişiliği olduğunu hissetmelerini sağlamayı amaçlamıştır.

İşte burada karşımıza Goofy çıkıyor, çünkü bu filmde rüya sahnesi veya Goofy’nin filmindeki karlar adamı gibi korkunç şeyler var, – dedi yönetmen. Bu çok bireysel. Yaratıklarımıza çok fazla bireysellik kattık, çünkü insanlar için tuhaf olurdu.

Brewer’a göre, birkaç türün simbiyotik ilişkilere girerek korkunç iklim koşullarında hayatta kalmak için evrim geçirmiş şekliyle ilgili bir hikaye var.

Ve yaratığın nihai şekli Goofy’den bazı unsurlara sahip olsa da – özellikle yaratığın başındaki koni gibi, tüm modeli şekillendirmeden önce kalan – tamamlanmış tasarım daha çok bir korku çığlığına neden oluyor. Bu durumda (Nicholas Cage’i) suçlamak gerekir. Yönetmen, Cage’e yaratık tasarımını (ki neredeyse tamamen CGI’dan oluşuyordu ve yakalama sanatçısının üzerine çizilmişti, sette bulunan bir kişi) gösterdikten sonra, yıldızın sadece şunu söylemek istediğini belirtmişti: “Bunu öldüremem. Bu, yumuşak oyuncak Goofy gibi.”

Oyuncu, yaratığı gerçekçi bir hale getirmeyi, hayatta kalmaya ve bu dünyaya uyum sağlamaya yetenekli hale getirmeyi önermiştir. “Karıncalar ve toplulukları sayesinde hayatta kalan çeşitli türler hakkında konuşmaya başladı,” diye hatırlıyor Brewer. “Nicholas mükemmel bir işbirlikçi ve yazılana gerçekten dikkat eden biri. Canavarın hakkındaki geri bildirimi çok yerindeydi ve aslında özüne çok hakimdi.”