Yeni Nesil Hayatta Kalma Oyunu: The Callisto Protocol

Yeni Nesil Hayatta Kalma Oyunu: The Callisto Protocol

Callisto Protocol, Dead Space yaratıcılarının yeni korku projesidir. Aynı zamanda bir tür PUBG oyunu olarak dikkat çekiyor.

Geçen hafta düzenlenen The Game Awards 2020 töreninin en heyecan verici duyurularından biri, Dead Space'in yapımcılarından çıkan yeni bir hayatta kalma oyunu olan The Callisto Protocol oldu. Üçüncü şahıs oyunu, sektörün emektarı ve Dead Space ortak yaratıcısı Glen Schofield tarafından yönetilen Striking Distance stüdyosunda geliştiriliyor.

Striking Distance, PUBG yayıncısı PUBG Corp. tarafından PUBG evreninde geçen oyunlar üzerinde çalışmak sürdürmek adına 2019 yılında kurulan bir stüdyodur. Aslında, Schofield stüdyoyu dünyaya duyurduğunda, ekibin zaten o evrende geçen bir anlatı oyunu üzerinde çalıştığını doğrulamıştı.

Ancak Schofield'ın o sırada açıklamadığı şey oyunun adı ve türüydü. Artık Callisto Protocol'ünün ve PUBG evreninde geçen gizemli projenin aynı olduğunu biliyoruz.

Bu gelişmeler oyuncuları oldukça heyecanlandırdı. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni detayların ortaya çıkmasını bekliyoruz.