Yeni Özel Xbox One Oyunu Açıklandı – Operencia: The Stolen Sun

Yeni Özel Xbox One Oyunu Açıklandı – Operencia: The Stolen Sun

Operencia: The Stolen Sun

Operencia: The Stolen Sun

Zen Studios, Operencia: The Stolen Sun adında yaklaşan RPG’sini özel bir Xbox One konsolu olarak yayınlayacağını duyurdu. Oyun ayrıca One X‘te geliştirilecek ve birinci günü Xbox Game Pass’da lansmanı yapılacak.

Zen Studios yaratıcı direktörü Chris Baker bir blog yazısında, “Geliştirme ekibimizin çoğu Wizardry, The Bard’s Tale ve Eye of the Beholde gibi klasik RPG serilerinde büyüdü ve bugünlerde olduğu gibi pek çok oyun görmüyoruz, özellikle de konsolda. Bu yüzden sadece Xbox One için bir CRPG sadece oluşturmak değil, oynamak istediğimiz bir şey olur. Ayrıca bir boşluğu doldurur.” yazdı.

Operencia, Epic Games Store‘un Steam‘den uzaklaştırmayı başardığı bir başka oyunu daha temsil ediyor. RPG, ilk olarak Kinda Funny Games Showcase sırasında ilk kez tanıtıldığı zaman Valve mağazasında piyasaya sürülecekti. Ancak, bir blog yazısında Zen Studios, Operencia’nın gösteriminin ardından Epic’in dikkatini çektiğini ve bir anlaşma yapıldığını açıkladı. Epic, hızla Hades ve Ashen gibi, The Division 2 ve Metro Exodus gibi Steam için önceden planlanan üçlü A oyunlarını alarak Steam’in PC oyun pazarındaki hakimiyetine rakip oldu. Valve, Exodus’un kaybını müşterilere “haksızlık” olarak nitelendirdi.

Operencia fantastik, titüler yerde gerçekleşir. Operencia ülkesi, Orta Avrupa’da söylenen birçok halkta anılıyor ve oyun, hem kurgu yaratıkları hem de gerçek tarihi figürleri içeren genişletilmiş bir evren sunmak için bu kurgusal hikayelerin konseptini kullanıyor. Oyun birinci şahıs oynanır ve karo odaklı, sıra tabanlı bir savaş vardır. Daha zorlu bir deneyim için, permadeath modunu açabilir ve/veya otomatik haritalamayı kapatabilirsiniz.

Operencia: The Stolen Sun’ın 2019 baharında Xbox One ve PC’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.