Yeni Prince of Persia Oyunu Dedikodusu Dönüyor

Yeni Prince of Persia Oyunu Dedikodusu Dönüyor

Prince of Persia serisinin yeni bölümüyle ilgili olarak Reddit’te bir sızıntı olduğu iddia edildi. Dark Babylon başlıklı ve Prince of Persia üçlemesinin doğrudan devamı olacak oyun, Şubat ayında ilan edilecek ve 2021’de piyasaya sürülecek.

Prince of Persia serisinin ilk oyunu 1989’da çıktı. 30 yılı aşkın bir süredir piyasada on altı farklı oyun, spin-off ve sürüm piyasaya sürüldü. Serinin son büyük oyunu olan Forgotten Sands, Mayıs 2010’da yayınlandı. Hem eleştirmenler hem de endüstri medyası tarafından oldukça iyi yorumlar aldı.

Bu yıl, Ubisoft’un yeni oyunları hakkında ilginç söylentilerle dolu. Son zamanlarda, internette Assassin’s Creed: Ragnarok hakkında sızıntılar var. Ancak bir başka ikonik seri olan Prince of Persia’nın geri dönüşüyle ilgili bazı dedikodular da var. Bir sonraki oyunla ilgili yeni söylentiler Reddit’te yayınlandı. Oyunun adı Dark Babylon.

Ubisoft için çalıştığı iddia edilen bir kişiden gelen bilgilere göre, Prince of Persia: Dark Babylon, Sands of Time üçlemesinin son oyunu olan The Two Thrones’un kaldığı yerden devamı olacak. Oyun, Babil’in karanlık ve neredeyse distopik bir versiyonunda geçeceği, bir dereceye kadar açık dünya ve keşfe açık olacağı söyleniyor. Oyuncular serinin kahramanı olan, farklı bir zaman çizgisinden kötü bir versiyonuyla karşı karşıya kalmaya zorlanan Prince ile oynayacaklar. Oyunun, Sands of Time üçlemesinde deneyimlediklerimize benzerlikler göstereceğini düşünüyoruz. Elbette zırh özelleştirme veya God of War’ın son oyunundaki beceri geliştirme gibi bazı yenilikler olabilir. Reddit’in bilgisine göre, yeni oyun Santa Monica stüdyosunun çalışmalarından oldukça fazla ilham alacak.

Sızıntıya göre Prince of Persia: Dark Babylon, Şubat ayında PlayStation toplantısında açıklanacak. Oyun muhtemelen 2021’in başlarında PC, PlayStation 5 ve yeni Xbox platformlarına çıkacak.

Prince of Persia serisini canlandırmak için son yıllarda çaba sarf edilmiş olması yeni bir haber değil. 2018’de markanın babası Jordan Mechner bundan bahsetmişti. Soru şu ki, bu çabalar gerçekten Dark Babylon ile mi sonuçlanacak, yoksa Prince’in Sands of Time üçlemesinden yeni bir oyun yapılmasını isteyen bir hayranın rüyası olarak mı kalacak? Yakında her şey netleşecek.