Yeni Uzay RPG’si Duyuruldu – Bilinmeyen Sektor

Yeni Uzay RPG’si Duyuruldu – Bilinmeyen Sektor

Kanadalı geliştirici şirketi Creative Storm Entertainment, RPG oyunlarındaki varlığını henüz göstermeyen, uzayda geçen RPG oyunu Sector Unknown‘ün geliştirilmesini duyurdu.

“Sector Unknown”, klasik oyunlar olan Fallout 2, Knights of the Old Republic, Fallout: New Vegas gibi oyunlardan ilham alan heyecan verici bir izometrik RPG’dir. Bunun yanı sıra, daha modern oyunlar olan Wasteland 3, Colony Ship ve Pathfinder: Kingmaker gibi oyunlardan da etkilenmiştir. Her karar, her karakter gelişimi detayı gerçek sonuçlar doğurmaktadır. Savaşmanın kabul edilebilir bir yöntem olduğu oyunda aynı zamanda oyuncuları hikayede yaratıcı ve diplomatik bir yolculuk için karakterlerinin özel yeteneklerini kullanmaya davet eden alternatif gelişim stratejilerine de vurgu yapmaktadır.

Sector Unknown’da maceranız, bir ulaşım gemisinin esiriyken başlar. Benzersiz becerileriniz kullanarak, yerel olmayan bir dünyaya kırılan bir kurtarma kapsülü ile cesurca kaçarsınız. Bu terkedilmiş dünya, uzayın uzak ve keşfedilmemiş bir bölgesinde gizli olan, Makü adında bir dünya olur. Bu terkedilmiş maden işletmesini kalesi haline getirmenizle birlikte seyahatinize başlar. Bu kaleden uzaya çıkarak, altı farklı dünyaya sahip olan ‘Bilinmeyen Sektör’ü keşfedin, her biri kendi grupları ve özel hikayelerle dolu.

Star Frontier’ın işlediği gizli operasyonları keşfedin, sizi hapsetmeye sorumlu olan güçlü bir ticaret ve madencilik şirketi. Yıldız haritalarında bulunmayan bir sektördeki yetki iddialarını kontrolsüz bir şekilde yapmak için güç dengesi isteyen Star Frontier, sektördeki farklı gezegenleri ya silah zoruyla ya da diplomasi yoluyla, zorbalıklarına karşı stratejik bir şekilde birleştirme çağrısı yapar.

Sector Unknown, direniş, keşif ve özgürlük arayışı konularını ustaca bir şekilde örerek, evrenin sonsuzluğunda bir isyan ve keşif hikayesi yaratır.

Sector Unknown’ın ana hikaye hattı boyunca, oyuncular farklı gezegenlere bir gezintiye çıkarlar, her biri farklı gruplara ve bireysel hikayelere sahip:

  • Makü: Oyuncunun macerasının başlangıcını yapan sert, yaşanmaz bir dünya.
  • Erēmtera: Eski zamanlardan kalma bir uzay gemisinin terk edildiği buzlanmış bir dünya.
  • Nabi: İki uzun zamandır unutulmuş insan kabilesi arasında tartışmaların yaşandığı çöllerle kaplı bir dünya.
  • Helfir: Lav ırmakları ve volkanik aktivitelerle kaynayan ateşli bir dünya, geniş çapta maden çıkarma faaliyetlerinin yapıldığı yer.
  • Sıo: Geniş derinliklerde kimyasal maddeler içeren okyanus gezegeni, Star Frontier tarafından çıkarılan bilinmeyen potansiyele sahiptir.
  • Ksenobiota: Oyuncuların keşfetmeyi bekleyen gizemlerle örtülü son gizemli gezegen.

Her bir bu yer benzersiz bir ortam ve zorluklar seti vadeder, oyun evreninin zengin mozaikine katkı sağlar.