“Yıldız Savaşları” filminde Stormtroopers’ın da ışın kılıcı kullanması gerekiyordu, ancak George Lucas bu fikri reddetti.

“Yıldız Savaşları” filminde Stormtroopers’ın da ışın kılıcı kullanması gerekiyordu, ancak George Lucas bu fikri reddetti.

“Star Wars” 1977 yılında – birçok hayranın büyük bir sevgiyle yaklaştığı en önemli bilim kurgu filmlerinden biridir. Çünkü George Lucas’ın tüm evreni bu destana, monomyth’ten esinlenerek başlamıştır. Ve epik projenin başarılı olacağına pek az kişi inansa da, Amerikalı’nın vizyonu kitleleri büyüledi.

George Lucas kendisi uzak bir galaksi evreni yaratma konusunda uzun süre çalıştı – senaryonun birkaç versiyonu, ikonografi için çok sayıda düşünce ve eski giyimler ve eşyalar üzerinde bir sürü fikirler vardı. Han Solo’nun, Darth Vader’ın veya Chewbacca’nın nihai tasarımını kabul etmeden önce çok zaman geçti. Ancak ilk “Yıldız Savaşları” filminde icat edilen karakterler, izleyicilere en çok akılda kalan ve sinemaseverlerin hafızasına kazınan karakterler oldu.

Lukas’ın evreninde yaşayan karakterler arasında Stormtroopers da vardı. Yönetmen için bu karakterler için birkaç konsept vardı, ancak bazıları bugün oldukça garip görünmektedir. Bir evrede, Amerikalı askerlerin ışın kılıçları kullanmasını istedi – bu simge, bugün Jedi ya da onların güçlü, Güç hassasiyetli rakipleriyle ilişkilendirilen bir öğedir. Ayrıca Lucas, Stormtroopers’ın kalkanlar taşımasını istedi. Ralph McQuarrie’ın bu vizyonu yansıtan bir konsept çizimi bile yaptı:

Kabul edin, Stormtroopers bu şekilde oldukça… alışılmadık görünüyor. Onlarla gariplik derecesinde yalnızca Chewbacca şortlarıyla yarışabilir. Hepimiz, George Lucas’ın Stormtroopers’ın ışın kılıçları ve kalkanları olan bir fikirden vazgeçerek doğru kararı verdiğine katılabiliriz.