Youtube 2019 Yılında En Çok İzlenen Oyunları Açıkladı

Youtube 2019 Yılında En Çok İzlenen Oyunları Açıkladı

     Oyun sektörü açısından çok hareketli geçen 2019 yılını geride bıraktık. Şirketler yavaş yavaş 2019 yılıyla alakalı istatistikleri yayınlamaya devam ediyor. Son olarak 2019 yılında Youtube’da en fazla izleyiciye sahip oyun içerikleri açıklandı.

    Açıklanan liste’de en dikkat çeken detaylardan birisi ise Fortnite’ın son yıllarda gösterdiği yükseliş. Günden güne popülaritesini durmadan arttırmayı başaran Fornite, içerikleriyle ve yayıncılara sağladığı kolaylıklarla dikkat çekiyor. Böylesine büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan oyunda haliyle yayıncıların vazgeçilmez oyunları arasında bulunuyor. Bir anda hemen hemen her yayıncının yöneldiği Fornite, kısa bir süre sonra Fortnite Let’s Play videoları ile oyun sektörünün zirvesine oturdu. Youtube’ın Gaming platformu için vazgeçilmez bir oyun haline gelen Fornite, daha uzun yıllar popülaritesini arttıracak gibi duruyor.

   Bunların yanı sıra geride bıraktığımız 2019 yılında Youtube Gaming açısından da çok büyük bir değişiklik oldu. Youtube’ın en çok abonesine sahip olan yayıncısı PewDiePie, Minecraft oynamaya başladı. Elde ettiği gelirle ve sahip olduğu oyuncu kitlesiyle dünyanın en popüler oyunlarından birisi olan Minecraft, listenin zirvesinde yer aldı. PewDiePie’ın ilk defa Minecraft oynadığı ilk videosu “Minecraft Part 1” yaklaşık 35 milyon kere izlendi. İşte 2019 yılında Youtube’da en çok izlenen oyunlar;

1. Minecraft
2. Fortnite
3. Grand Theft Auto
4. Garena Free Fire
5. Roblox
6. PUBG MOBILE
7. League of Legends
8. PlayerUnknown’s Battlegrounds
9. Brawl Stars
10. Mobile Legends: Bang Bang