2020 En İyi VPN Programları

2020 En İyi VPN Programları

En İyi VPN Programları

En İyi VPN Programları

2020’da, bilgisayarınız ve mobil cihazınız için mümkün olan en iyi VPN’i indirmek istersiniz. İnterneti güvenli bir şekilde kullanmanıza ve engellenen web sitelerini dolaşmanıza yardımcı olan hizmetlerin temel işlevinin yanı sıra, en iyi VPN sağlayıcıları, yabancı Netflix kataloglarındaki en yeni filmlere ve gösterilere erişmenizi, güvenli bir şekilde akışını ve çok daha fazlasını sağlar.

Sanal Özel Ağın (Virtual Private Network) kısaltması olan VPN hizmeti, IP adresinizi güvenli bir sunucuya değiştirmenize olanak sağlar. Bu sizi çevrimiçi olarak daha anonim yapmanıza yardımcı olur ve dizüstü bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın başka bir yerde olduğunu düşünmek için etkili bir şekilde kandırır. VPN'lerin gittikçe daha popüler hale gelmesi, gittikçe daha çok yerine kullanılmaya başlaması şaşırtıcı değil. VPN'lerin kullanımının artması şaşırtıcı değil. O kadar popüler ki, giderek geleneksel çevrimiçi güvenliğin yerine veya buna ek olarak kullanılıyor.

Ve yine pek de şaşırtıcı olmayan şekilde, bir çok VPN servisi ortaya çıkmıştır. Mevcut pazarı iki veya üç yıl öncesine kıyasla karşılaştırın ve şimdi indirilebilecek seçeneklerin sayısı çok daha fazladır. Biz de sizler için bir çok VPN sağlayıcısı içinden en iyi 10 VPN'i temel bilgileri ve özellikleriyle birlikte derlemeye çalıştık.

En İyi VPN Nasıl Olmalı?
Herkes VPN hizmetinden farklı şeyler bekleyebilir. Listemizi inceleyerek size uygun özellikte olan VPN hizmetini bulabilirsiniz. Genellikle bir VPN servisi hız, mahremiyet ve engellenmeyen web siteleri için en iyi seçenek olmalıdır. P2P ve torrent işlemlerini yürütebilmeli, güçlü güvenliği hızı ile birleştirmelidir. Bu VPN servisleri hakkında daha fazlasını listemizi inceleyerek görebilirsiniz.

Listemize geçmeden önce, Türk kullanıcıları için özel promosyonlar sunan Pure, Nord ve Panda VPN'lere bir göz atmanızı tavsiye ederiz, mevcut indirimli kampanyaları bulunmakta.

1. ExpressVPN

Hız, mahremiyet ve engellemeyi kaldırmak için en iyi çok yönlü VPN hizmeti.

1. ExpressVPN

ExpressVPN, 94 ülkede 148 yerde, belki de her yerde bulabileceğiniz en geniş platform desteğinin yanı sıra, 2.000'den fazla sunucuya erişim sunar.

Sadece Windows, Mac, Linux, iOS, Android ve hatta BlackBerry için yerel istemcilerden ibaret değildir. Bazı yönlendiriciler için özel ürün yazılımı, bir dizi akışlı ortam aygıtı ve akıllı TV için DNS içeriğinin engellenmesi ve bunları çalıştırabilecek her şey için şaşırtıcı derecede yetenekli VPN tarayıcı uzantıları bulunur.

ExpressVPN ayrıca; Bitcoin ödemeleri, P2P desteği, Netflix engeli kaldırma, endüstriyel güçte şifreleme, kapatma anahtarı, DNS sızıntısı koruması, sağlam ve güvenilir performans gibi özelliklere de sahiptir.

Dikkat edilmesi gerek husus ise ExpressVPN servisi, kullanıcı başına sadece üç eşzamanlı bağlantıyı destekler. Ancak hızlı bir hizmet istiyorsanız, birinci sınıf özelliklerle dolu ve bunları kullanmanıza yardımcı olacak tüm desteğe sahipseniz, ExpressVPN çok uygun olacaktır.

ExpressVPN İndir

2. IPVanish

Torrent ve diğer P2P trafiği için harika.

2. IPVanish

IPVanish, “Dünyanın En İyi VPN'i” olduğunu iddia ediyor ve tam olarak böyle olmasa da, hizmetin etkileyici istatistikleri var: 40.000'den fazla paylaşılan IP, 60'dan fazla ülkede 1.100'den fazla VPN sunucusu, sınırsız P2P trafiği, aynı anda on bağlantı, 7/24 müşteri desteği ve 7 günlük para iade garantisi.

Uygulamalar hizmetin güçlü bir vurgusudur. Windows, Mac, Android, iOS, hatta Fire TV gibi bir sürü uygulama platformu vardır. Sıradışı özellikler, seçenekler ve ayarlarla doldurulmuşlardır.

Test edildiğinde; sunucuların her zaman açık olduğu ve hızlı bir şekilde bağlanıldığı gözlemlendi. İndirme hızları ortalamanın üzerindedir. Her sunucuda torrentler destekleniyor ve BBC iPlayer ile Netflix engellemesi kaldırılabiliyor.

Bazı sıkıntılı durumlar da vardır. Uygulamalar güçlü. Ancak bu, öğrenilecek çok şey olduğu anlamına geliyor ve birkaç küçük kullanılabilirlik sorunu mevcuttur. Mobil uygulamalarda hiçbir sonlandırma anahtarı yoktur.

IPVanish İndir

3. NordVPN

Ultra güvenli bir sağlayıcı.

3. NordVPN

Pek de bir teknoloji merkezi olmayan Orta Amerika'da bir ülkede bulunmasına rağmen NordVPN'in mevcut ürünleri hemen hemen her alandaki rekabete uygundur veya üzerindedir.

60'dan fazla ülkede 5.000'den fazla sunucu, 2048 bit şifreleme, standart olarak 6 cihaz desteği, güçlü DNS sızıntı koruması, en az iki kapatma anahtarı (uygulamaya özgü ve sistem genelinde), Chrome ve Firefox tarayıcıları için proxy uzantıları, Bitcoin, PayPal ve kredi kartlarını içeren ödeme seçenekleri hizmetlerine sahiptir.

Ayrıca, coğrafi kısıtlamaları aşmak ve çok sayıda akış ve diğer hizmetlerin engelini kaldırmak için kullanılabilecek hızlı ve akıllı bir DNS benzeri SmartPlay özelliği de bulunmaktadır.

Olumsuz olarak; az sayıda sunucuya bağlanmada zorluklar tespit edildi diyebiliriz. Ancak çevrimiçi olduktan sonra indirme hızları, en uzaktaki bağlantıların dışında ortalamanın oldukça üzerindedir.

NordVPN İndir

4. Hotspot Shield

Özel olarak çevrimiçi gezinmek için harika VPN hizmeti.

4. Hotspot Shield

Hotspot Shield, ücretsiz bir VPN'dir, ancak ticari Hotspot Shield Premium çok daha iyidir. Size sınırsız bant genişliği, 25 ülkede 2500'den sunucuya tam erişim, 5 cihaza kadar bağlantı kurma desteği, 24/7 destek hizmeti sunar.

Hotspot Shield'in tescilli Catapult Hydra protokolü, en uzak yerlerden bile, en iyi indirme hızlarından bazılarını sağlamaya yardımcı olmasıyla, performans açısından önemli bir nokta.

Fakat bir de sorun var. Hotspot Shield yalnızca kendi Catapult Hydra protokolünü kullandığından ve artık OpenVPN gibi standartları desteklemediğinden, yönlendiricinizde, oyun konsolunuzda, Chromebook'ta veya hizmeti kullanmak isteyebileceğiniz başka hiçbir yerde manuel olarak kuramazsınız. Bu, servisin yalnızca Windows, Mac, Android veya iOS uygulamalarını çalıştırabileceğiniz cihazlarda çalışabileceği anlamına gelir.

Bitcoin desteği de yoktur. Uygulamalarda yapılandırma seçeneklerinin azlığı ve Netflix engellemesini kaldırmamak gibi diğer birkaç sorun mevcuttur. Yine de, bu özellikler sizin için önemli değilse ve sadece ham hız arıyorsanız, o zaman Hotspot Shield bir bakıma değer.

Hotspot Shield İndir

5. CyberGhost

Özellik dolu istemciler ve etkileyici yapılandırılabilirlik.

5. CyberGhost

Rumen ve Alman merkezli CyberGhost, güç ve kullanım kolaylığı 10 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan popüler bir VPN sağlayıcısıdır.

Şirket, 60 ülkeye yayılmış 3.000'den fazla sunucu, Windows, Mac, iOS ve Android uygulamaları, izin verilen torrentler ve hızlı canlı sohbet desteği ile temelleri iyi bir şekilde ele alıyor.

Görev tabanlı uygulama arayüzü önemli bir noktadır. CyberGhost, örneğin bir web sitesinin engellemesini kaldırmak için hangi sunucunun kullanılacağını tahmin etmenize izin vermez. Sadece listeden bir coğrafi engellenmiş hizmet seçin (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, YouTube ve fazlası) ve uygulama otomatik olarak en iyi sunucuya bağlanır ve hedef sitede bir tarayıcı penceresi açar.

Bir sürü ekstra var. Hizmet, reklamları, izleyicileri ve kötü amaçlı web sitelerini engelleyebilir. Otomatik HTTPS yönlendirmesi, her zaman en güvenli bağlantıyı kurmanızı sağlar. İsteğe bağlı veri sıkıştırma, mobil cihazlarda tasarruf sağlayabilir.

Bir kaç olumsuz yönleri de mevcuttur. Masaüstü arayüzü karmaşık görünebilir, destek sitesi biraz zayıf. ABD ve Avrupa'daki hızlar iyidir. Ama uzun mesafeli bağlantılar zorlukla ancak 10Mb'e ulaşıyor.

CyberGhost İndir

6. TunnelBear

Kullanımı kolay bir VPN servisi istiyorsanız, bu olabilir.

6. TunnelBear

TunnelBear, kullanım kolaylığı ve ayı ile ilgili mizah üzerine güçlü bir vurgu yapan Kanada merkezli bir VPN hizmetidir.

Sadeliğe odaklanma, talepkar kullanıcılar için burada fazla bir şey olmadığı anlamına gelir. Örneğin, TunnelBear yalnızca 20 konum sunar. Çok az sayıda düşük seviye dokunuşlar veya ayarlar vardır, hatta protokolü değiştirme yeteneği bile yoktur. Hizmeti bir yönlendiriciye, oyun konsoluna veya başka herhangi bir şeye elle ayarlamak istiyorsanız, zayıf destek web sitesi sizi bu konuda kendi başınıza bırakır.

Ama temel bilgilerden memnunsanız, burada hoşunuza gidecek çok şey var. TunnelBear, Windows, Mac, iOS ve Android için uygulamaların yanı sıra Chrome, Firefox ve Opera için uzantılara sahiptir. Kolayca bağlanılır ve kaynak indirme veya Netflix'e erişme konusunda herhangi bir problem yaşatmıyor.

TunnelBear, sunucularında, sistemlerinde ve kodlarında bir kamu güvenliği denetimi yapmak için bağımsız uzmanlar işe alarak şirketin gizlilik puanlarını da artıyor. Performans, Avrupa ve ABD sunucularında hızlı sağlam sonuçlar sunarken, en yavaş Asya lokasyonlarında bile 20 Mbps’i görür.

TunnelBear İndir

7. Windscribe

Size sınırsız bağlantı sağlayan bir VPN servisi.

7. Windscribe

Windscribe, birçok alanda beklediğinizden daha fazlasını sunan yetenekli bir VPN hizmetidir. Örneğin Windows, Mac, Android, iOS ve Linux, ayrıca Chrome, Firefox ve Opera uzantıları için istemciler alırsınız. Kodi gibi servis yönlendiricilerde el ile kurma vardır.

Ağ, 55 ülkeye yayılmış 100 şehirdeki konumlarla iyi bir boyuttadır.

Bu kâğıt üzerinde harika görünse de, bazı problemleri vurgulamak gerekir. Bağlantı süreleri yavaş olabilir ve performans genel olarak iyi olsa da, bazı uzun mesafeli sunucular zorlukla bir tarama gerçekleştirir.

Windscribe İndir

8. Private Internet Access

Bir diğer kullanıcı dostu VPN.

8. Private Internet Access

Üç konum nispeten küçük bir ağ oluşturur, ancak çoğu insan için yeterli olacaktır. Canlı sohbet desteği almasanız da, e-posta yoluyla 7 gün 24 saat yardım alabilirsiniz ve yaklaşık iki saat içinde yararlı bir yanıt alabilirsiniz.

Performans, ABD ve Avrupa hızı ve görüntüyü hafifçe bozabilecek uzun mesafeli bağlantılar üzerinde bazı tutarsızlıklar olsa bile ortalamadan daha iyi olmayı başarıyor. Ücretsiz ve ucuz VPN'ler göz atma geçmişinizi satarak kendilerine fon sağlayabilir, ancak Private Internet Access'in gizlilik politikası tüm oturum ve etkinlik günlüğü biçimlerini açıkça dışlar.

Windows, Mac, Android, iOS ve Linux için özel istemciler var; Chrome, Firefox ve Opera için tarayıcı uzantıları (açık kaynak); reklamlar, izleyiciler ve zararlı web siteleri için yerleşik engelleme; tüm sunucularda mevcut torrentler ve fazladan isimsiz kalmak istiyorsanız Bitcoin ile ödeme seçeneği mevcuttur.

Private Internet Access İndir

9. Surfshark

VPN denizindeki en hızlı yüzücülerden biri.

9. Surfshark

British Virgin Islands'da bulunan Surfshark, rahat ve eğlenceli bir markalaşmaya sahiptir. Temel özellikler, yeni başlayanlar için her yerdedir. Bu, OpenVPN UDP ve TCP, IKEv2 güvenlik protokolleri, AES-256 şifreleme ve bağlantınız koparsa, sızıntıyı durdurmaya hazır bir kapatma anahtarı içerir. Buna ek olarak, Surfshark özel bir DNS ve çift VPN hop aracılığıyla ekstra güvenlik engellemesi sunmaktadır. Bir ABD ve İngiltere sunucusuna ya da Avustralya ve Yeni Zelanda'da bir yere hızlı bir şekilde bağlanın.

Arayüzünü tamamen geriye sıyrılmış ve komplikasyonsuzdur. Gerçekten göreceğiniz tek şey Ayarlar simgesiyle birlikte 'Hızlı bağlantı' ve 'Tüm konumlar' seçenekleridir. Bu ayrıntı seviyesinin (ya da eksikliğinin) bir nimet ya da bir dezavantaj olduğu tamamen sizin bakış açınıza bağlıdır.

Surfshark VPN hizmeti ile ilgili en sevilen şeylerden biri de, aboneliğinizin sınırsız bir cihaz ve hizmeti kapsamasıdır. Yani VPN'inizi dizüstü bilgisayarınızda, masaüstünüzde (Windows, Mac ve Linux ile uyumlu), tablette, birkaç cep telefonunda (iOS ve Android kaplı) ve TV izleme uygulamalarında kullanmayı planlıyorsanız hepsini aynı anda kapsar.

Surfshark İndir

10. VyprVPN

Performans ve güvenlik için harika.

10. VyprVPN

İsviçre merkezli VyprVPN, 73 sunucu konumuna ve sıra dışı üst düzey özelliklere sahip olan iyi tanımlanmış bir hizmettir.

Örneğin, şirket kendi sıfır bilgi DNS servisine sahiptir. Özel Chameleon protokolü Çin ve İran gibi VPN engelleyen ülkelerde bile çevrimiçi olmanıza yardımcı olabilir. Platform desteği, normal Windows, Mac, Android ve iOS uygulamalarından yönlendiricilere, Android TV'ye, QNAP, Blackphone, Anonabox ve daha pek çok şeye kadar her şeyi kapsar.

İndirme hızları, çoğu zaman sıra dışı ve sadece Tayvan, Makao, Maldivler gibi alışılmadık konumlarda biraz geride kalıyor. Onlar bile birçok görev için yeterli, 8-10Mb civarında başarılılar.

Dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olabilir. IP adresinizin yasadışı bir torrent indirdiği bildirilirse, hesabınızın kilitlenmesi olasılığı vardır (DMCA ajanı kim olduğunuzu bilmeyecek, ancak bir kereden fazla yakalanırsanız, hesabınızın sonlandırılma olasılığı hala var).

VyprVPN İndir