2010 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana, Apple iPad, çok çeşitli dijital içeriğin tüketilmesine izin veren çarpıcı ekranıyla daha geniş bilgisayar ortamındaki yerini sağlamlaştırdı. Diğer tablet üreticilerinin bu kadar başarılı olmamasına rağmen, iPad her yeni nesilde popülaritesini artırmaya devam ediyor.
Bu başarının bir kısmı, müşterilerin indirmesi için Apple Store'da bulunan yüksek kaliteli uygulamalara atfedilebilir. Çünkü, telefonlar için tasarlanan ve daha sonra tablet form faktörüne uyacak şekilde esnetilen Android muadillerinden farklı olarak, iPad uygulamaları ekstra ekran alanından yararlanmak için tasarlandı. Aynı şey oyunlar için de söylenebilir; bunların en büyüğü, sürükleyici mobil deneyimler yaratmak için cihazı kullanabilmektir. İşte şu anda piyasadaki en iyilerden birkaçı.
14) Hitman Go
Hitman Go ilk duyurulduğunda, herkesin aklındaki ilk endişe, yeni Square Enix Montreal ekibinin ana serinin açık uçlu gizli oyununu nasıl sıra tabanlı bir bulmaca oyununa dönüştürmeyi planladığıydı. Tam olarak uygun konsepte sahip olduğu ortaya çıktı.
Oyun, oyuncuların çeşitli rakiplerle dolu bir dizi ızgara tabanlı seviyede Ajan 47'yi yönlendirdiği bir masa oyunu gibi kuruldu. Ve oyunun basit oynanışı, sıra dışı sanat stili (karakterlerin küçük figürler olarak tasvir edildiği) ile birleştiğinde, hem yeni gelenleri hem de uzun süredir hayranları kazanmak için yeterliydi, bu da onu iPad ve diğer mobil cihazlar için göze çarpan bir oyun haline getirdi.
13) Bastion
Supergiant Games, çarpıcı Hades ile dünyayı fırtına gibi ele geçirmeden çok önce, Bastion ile oyun geliştirme halkasına şapkasını atmıştı. 2011'de piyasaya sürülen aksiyon RPG'si, daha sonra Transistor ve Pyre gibi oyunlarda yapacağı işlerin çoğunun temelini attı.
Bastion'ın tamamen sesli anlatımı ve elle boyanmış çarpıcı grafik stilini içeren muhteşem sunumu onu farklı kılıyor. Bu nedenle saf estetik açısından iPad'deki en iyi görünen oyunlardan biri olmaya devam ediyor.
12) Fantasian
Fantasian, Final Fantasy üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Hironobu Sakaguchi tarafından yaratılan ve geliştirilen bir rol yapma oyunudur. Final Fantasy mezunu olan Nobuo Uematsu da müziği besteledi.
2 Nisan 2021'de oyunun ilk bölümü Apple Arcade kitaplığında yayınlandı ve burada olağandışı sanat tarzıyla büyük beğeni topladı. 13 Ağustos'ta ikinci yarı yayınlandı.
11) Pokemon Unite
Pokemon Go'nun 2016'daki çıkışından bu yana muazzam popülaritesini takiben, Pokemon Company, mobil sürümlerle yeni şeyler denemekten korkmuyor.
Pokemon Unite ile MOBA dünyasına bile giriş yaptılar. Oyuncular kendi Pokemon kadrolarını oluşturabilir ve onları oyunun ücretsiz olan savaş alanlarında diğer oyuncularla yüzleşmek için kullanabilirler.
10) Among Us
Among Us, 2018'de piyasaya sürülmesine rağmen, 2020'de, sıradan oyuncuların Animal Crossing: New Horizons oynamaktan başka yapacak bir şeyleri olmadan evde kilitli kaldığımız karantina günlerinin zirvesine ulaşana kadar popülerliğin yanından geçmiyordu.
Apple iPad, oyunun mobil sürümlerinin ücretsiz olarak oynanabilmesiyle, oyunun bu demografi için en erişilebilir olduğunu kanıtladığı platformlardan biriydi.
9) Minecraft
Minecraft, neredeyse Apple iPad kadar uzun süredir varlığını sürdürüyor ve giderek artan sayıda oyuncuyu son derece bloklu ve pikselli sanal alanına çekmeye devam ediyor.
İlk olarak 2011'de Apple Store'da oyunun Pocket Edition olarak ortaya çıktı, birincil PC deneyiminin küçültülmüş bir versiyonu, yine de oyunun özelliklerinin çoğunu içeriyordu.
8) Sayonara Wild Hearts
Görsel bir albüm bir video oyunuyla buluştuğunda ne elde edersiniz? Hem macera dolu hem de kısa ve tatlı olan tamamen etkileşimli bir ritim oyunu olan Sayonara Wild Hearts’ı elde edersiniz.
Oyuncular, kendini içinde bulduğu tuhaf güzellikteki dünyanın tehlikelerini yönetmeye çalışan bir kadını kontrol ediyor. Ama oyunun pop esinli müzikleri ve Queen Latifah'ın anlatımı, oyunu gerçekten rekabetten farklı kılıyor.
7) Monument Valley
Monument Valley, herhangi bir iPad uygulama kitaplığında bulunabilecek bağımsız bir bulmaca oyunudur. 2014 yılında piyasaya sürülen oyun, yılın en iyi iPad oyunu için Apple Tasarım Ödülü'nü kazandı.
Ertesi yıl, oyun Netflix şovu House of Cards'ın bir bölümünde yoğun bir şekilde yer aldığında popülaritesinde bir artış daha kazandı. 2017 yılında bir devam oyunu piyasaya sürüldü ve estetiği ve oyun konsepti için olumlu eleştiriler aldı.
6) Oceanhorn 2: Knights Of The Lost Realm
Legend of Zelda'dan ilham alan macera oyunu Oceanhorn, 2019'da bir devam oyununa sahipti, ilk olarak 2020'de Nintendo Switch'e taşınmadan önce yalnızca Apple Arcade için piyasaya sürüldü.
Yayınlandığından bu yana, devam oyunu, Breath of the Wild'dan açıkça etkilenen bir sanat tasarımı ve geleneksel Zelda oyunlarına daha uygun bir oynanış ile The Legend of Zelda hayranları için her iki dünyanın da en iyisi olarak hizmet etti.
İlgili makale: Legend of Zelda Benzeri Android Oyunlar
5) Plants Vs. Zombies
Plants vs. Zombies ilk olarak 2009'da PC ve Mac için piyasaya sürüldü, ancak ertesi yıl iPhone ve iPad'e taşındı ve oyunculara hareket halindeyken benzersiz bir deneyim sağlamak için iPad'in daha büyük ekranından yararlanıldı.
Seri yıllar içinde tam teşekküllü bir üçüncü şahıs nişancıya dönüşmüş olsa da, birçok oyuncu orijinal oyunu her zaman kule savunma oyunu ve genel çekiciliği ile hatırlayacaktır.
4) Stardew Valley
Sıradan oyuncular, eskiden mobil ve sosyal uygulama çizelgelerini yöneten Farmville gibi oyunlarla geleneksel olarak çiftçilik simülatörlerinden keyif aldılar. Oyunun yaratıcısı Eric Barone bile 2016'da ilk piyasaya çıktığında Stardew Valley'in ne kadar başarılı olacağını tahmin edemezdi.
Ardından 10 milyondan fazla satmaya devam etti ve 2020 itibariyle mevcut hemen hemen her oyun platformuna taşındı. Ve iPad sürümü, App Store'daki en popüler oyunlardan biri olmaya devam ediyor.
3) Superbrothers: Sword And Sworcery EP
Piyasaya sürülmesinden bu yana, iPad bir dizi göze çarpan uygulamaya sahipti, ancak App Store'un oyun tarafında ilklerden biri Superbrothers: Sword and Sworcery EP idi.
2011 yılında piyasaya sürülen oyun, bu tür oyunların günümüzdeki kadar yaygın olmadığı bir zamanda güzel bir piksel sanatı sunumu sağlayarak tabletin grafik yetenekleri için bir vitrin görevi gördü.
2) Journey
Yaygın olarak tüm zamanların en büyük video oyunlarından biri olarak kabul edilen Journey, 2012'de PS3'e ilk çıktığında, çarpıcı görselleri ve yükselen müzikleriyle hem eleştirmenleri hem de oyuncuları büyüledi.
Bugün, bu görseller ve film müziği, o zamanlar olduğu kadar büyüleyici. 2019'da oyun PC ve iOS bağlantı noktaları aldı ve bu da onu PlayStation'a özel ilk oyunlardan biri haline getirdi.
1) Inside
Tüm zamanların en iyi video oyunlarından söz ederken, Inside, şüphesiz bugün Apple iPad için mevcut en iyi oyunlardan biridir. Akıldan çıkmayan muhteşem evreniyle ilgili bir şey, tablette o kadar iyi çalışıyor ki, özellikle onun için tasarlandığını hayal edebiliyor.
Kendinden önceki Limbo'ya çok benzeyen oyun, sessiz renk tonlarından temiz kenarlarına ve minimalist tasarımı ve sunumuna kadar söz konusu sanat stili için bir vitrin oluşturuyor. Ancak, bu özelliklerin bir araya gelerek son hafızadaki en sürükleyici oyun deneyimlerinden birini oluşturması, onu zirveye taşıyor.