2018’de Fortnite 2.4 Milyar Dolar Kazandı

2018’de Fortnite 2.4 Milyar Dolar Kazandı

Fortnite

Fortnite

Fortnite‘ın piyasaya sunulduğundan bu yana popülerliğine dair herhangi bir şüpheniz varsa, SuperData’nın son raporundan çıkan rakamlar battle royale oyununun 2018’de 2.4 milyar dolar kazandığını gösteriyor.

SuperData’nın raporuna göre Fortnite, 2018’deki diğer oyunlardan daha fazla dijital gelir elde etti ve tüm platformlarda dijital oyun gelirinde yüzde 11’lik artışa katkıda bulundu. Ayrıca, ücretsiz oynanabilir konsol oyunlarının gelirini 2017’ye göre yüzde 458 artırmayı başarmış görünüyor. Fortnite’ın ne kadar ileride olduğu hakkında bir fikir vermesi için, ikinci en yüksek gelirli oyuna bakalım; Dungeon Fighter Online oyunu 1.5 milyar dolar kazandı. İkinci sırada olmasına rağmen Fortnite ile arasında epey bir fark var gibi görünüyor.

Dijital gelire hükmeden battle royale oyunları konusuna baktığımızda 1.028 milyar dolarlık premium dijital gelir raporunun başında gelen PlayerUnknown’s Battlegrounds da iyi bir sonuç elde etmiş oldu ve buna ücretsiz mobil sürümü dahil değildir. Bir fikir oluşturması için, 2018’de kazanılan en yüksek premium dijital geliri olan ilk beş oyuna göz atabilirsiniz.

1. PlayerUnknown’s Battlegrounds, Bluehole – 1.028 milyar dolar
2. FIFA 18, Electronic Arts – 790 milyar dolar
3. Grand Theft Auto V, Take-Two Interactive – 628 milyar dolar
4. Call of Duty: Black Ops IIII, Activision Blizzard – 612 milyar dolar
5. Red Dead Redemption 2, Take-Two Interactive – 516 milyar dolar

Battle royale oyunları katılmanıza bakılmaksızın, büyük miktarda gelir elde etmek için yeterince popüler olduklarını kanıtladılar. Ve eğer Fortnite veya PUBG sizin için değilse, Black Ops 4‘ün Blackout modu denemeye değer, gelecek haftaya kadar oynamak ücretsiz. Konu ile ilgili ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.