2019’un En İyi Yarış Oyunları

2019’un En İyi Yarış Oyunları

PC için en iyi yarış oyunları nelerdir? Bu sorunun cevabını vermek zor, çünkü geniş bir çerçeveye sahip. Bu çerçevede oyunları gerçekçi oyun mekaniklerine ve gelişmiş grafik modellerine göre değerlendirmek mümkün. Bir de bazı oyunları hikayeleri de sürükleyici olabiliyor. Driver: San Francisco gibi komada olan bir dedektifin insanların zihnine atladığı, oyunun bu dedektifin rüyasında geçen, konusu ilginç oyunlar da mevcut.

Listemizi bir araya getirirken, gerçekçilik odaklı simülasyon oyunlarının ve resmi lisanslara sahip oyunları eklemeye çalıştık. Bunun yanında bu oyun türüne katkı sağlamaları için eskilerden hala oynanmaya devam eden efsanelerden de birkaç tane ekledik.

Listedeki oyunlar yüksek kalitede yarış simülasyonları, orta düzey gerçeklikle dengelenmiş yarış oyunları ve aksiyon odaklı arcade yarışçıları arasında bir denge kurularak düzenlenmiştir. Bu oyunlardaki keyfinizi maksimum seviyeye çıkarmak isterseniz size oyun direksiyonu ile oynamanızı öneririz.

Bunun yanında ayrıca ilgilenenler olursa daha önce hazırlamış olduğumuz En İyi Macera Oyunları, En İyi Savaş Oyunları ve En Popüler Battle Royale oyunları listelerimize de bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Forza Motorsport 7

Yayın tarihi: 2017 | Yapımcı: Turn 10 Studios

Forza Motorsport 7 oyununun içeriği dev gibi. Öncelikle bir yarış oyununda bolca araba olması gerekir, değil mi? Forza Motorsport 7 sizi arabalara boğuyor çünkü oyun içerisinde tam 700 adet araba var.

Bu 700 aracı yarıştırabileceğiniz pistler de gerekiyor mutlaka. Oyun içerisinde 30 farklı pist bulunuyor. Ayrıca bu 30 pistin de 1’den fazla farklı tipi oluyor. Mesela bazı pistlerde hem düzden, hem de tersten yarışabiliyorsunuz. Bazı diğer pistlerde de daha farklı çeşitlilik karşımıza çıkıyor.

Video oyunlarında en nefret ettiğimiz şey, araçların içerisinde görünmez insanların olmasıdır. Eski Forza oyunlarında da bu böyle idi. Fakat Forza Motorsport 7 içerisindeki yarışçımızı artık kendimiz seçip, bir de kendisini özelleştirebiliyoruz. Yani arabanın içerisindeki kişi artık tamamen biziz.

Grafiklerin ve performansın yanında arabaların modelleri ve hasar alma halleri de bizlerin hoşuna gitti. Oyundaki 700 arabanın neredeyse hepsi çok başarılı, kaliteli ve detaylı modellere sahip. Eğer sık bir şekilde yarış oyunları oynamıyorsanız, Forza Motorsport 7 size göre. Eğer bir yarış oyunu ustasıysanız, Forza Motorsport 7 yine size göre.

Forza Motorsport 7

Project CARS 2

Yayın Tarihi: 2017 | Yapımcı: Slightly Mad Studios

Öncelikle ilk oyundan farklı olarak oldukça kapsamlı bir kariyer modu ile karşımıza geliyor Project Cars 2. Oyun içerisinde takip edebileceğiniz birbirinden farklı yarış disiplinleri mevcut. Hangi motor sporuna ilgi duyuyorsanız, oyun içerisinde tam olarak karşılığını bulamasanız bile benzerini bulmanız mümkün.

Project Cars’ın bir simülasyon olduğu aşikâr. Ancak simülasyonun dozajı biraz kaçırılmış desek de haklıyız. İlk oyunda da karşımıza çıkan aracın yola neredeyse hiç tutunamaması ve sanki yağ dökülmüş bir yolda sürüyormuşsunuz hissi, ikinci oyunda da karşımıza çıkıyor. Üst seviye araçlarda yüksek hızlarda kontrolün kolay kaybedilebilmesi anlayış ile karşılanabilir, ancak düşük hızlarda ve düşük seviye araçlarda dahi kontrolün bu kadar zor olması, oyunun sürüş fiziklerinde bir sorun mu var sorusunu aklınıza getiriyor. 

Araç sayısı bakımından ise Project Cars 2 rakipleri Gran Turismo Sport ve Forza Motorsport 7’nin arasında bir konumda yer almış. Oyunda toplam 197 adet araç bulunuyor. Yapay zekâ tarafında ise Project Cars 2’nin bazı sorunları mevcut. Yarışı başlatıp aracı kenara çektiğinizde, yapay zekanın sürekli olarak aynı tur süresini yaptığını görmek gerçekten sinir bozucu bir durum. 

Grafikler konusunda ise Project Cars 2 rakiplerinin gerisinde kalmış. İlk oyunundaki o iddialı konumunu kaybeden yapım.

Project CARS 2

Dirt Rally 2

Yayın Tarihi: 2019 | Yapımcı: Codemasters

Geleneksel ralli yarışları daha çok PvE tarzında çünkü zorlu yollara, doğaya karşı mücadele ediyorsunuz. Bu yollar genellikle çok dar oluyor ve daha dikkatli olmak gerekiyor. Hatta yollar çok fazla benzersiz olduğu için araçta ikinci bir kişinin de yol tarifi yapması gerekiyor.

Gerçekçi, ayrıntılı ve eğlenceli taktiksel yarış yapısının yanında Dirt Rally 2.0’de diğer Dirt serisi oyunların tüm başarılı mekanikleri de yer alıyor. Araba modifikasyonları, takıma yeni üyeler almak, tuning ya da yeni araç alım-satımı gibi özellikler yerini koruyor. Hem klasik hem de modern pek çok araba seçeneği mevcut.

Dürüst olmak gerekirse Dirt Rally 2.0’nin başlangıç evresi yeni başlayanlar için zorlu olabilir. Daha öncesinde çeşitli ralli oyunlarını denediğimiz için biz pek zorluk yaşamadık fakat sıradan arcade yarış oyunlarından farklı olduğu da bir gerçek. Dirt Rally 2.0’nin Dirt Rally üzerine değerli bir devam oyunu olduğunu düşünüyoruz. Araç ve sürüş fizikleri, göze hoş gelen görseller ve oyun modları ile kendini uzun saatler oynatacak bir oyun.

Dirt Rally 2

Forza Horizon 4

Yayın Tarihi: 2018 | Yapımcı: Playground Games, Turn 10

Playground Games, seneler içinde üst üste koyup ortaya çıkarttığı bu mükemmel oyundaki en beğeniler özellikleri bile değiştirmekten çekinmemiş. Örneğin diğer geliştiricilerin kıskandığı Drivatar teknolojisini bile 72 oyunculuk odalardan oluşan “paylaşımlı bir dünya” konsepti ile yenilemişler. 

En büyük yeniliklerden bir diğeri ise oyunun tamamen Türkçe olması. Microsoft tarafından piyasaya sürülen ilk Türkçe oyun olma özelliğine de sahip olan Forza Horizon 4’ü bu şekilde yabancı dili olmayanlar da artık keyifle oynayabilecekler.

Playground Games, dinamik hava şartları ve gece gündüz döngüsünü alıp üzerine mevsimleri de eklemiş. Oyunda dört mevsim arasında geçiş yaptığınızda sadece haritanın görüntüsü değil mekanikleri de değişiyor.

Forza 3’ü oynayanlar bilecektir. Eski oyunda ilerlemek için her türden yarış tipini oynamak gerekiyordu. Forza 4’de ise bu kesinlikle değişmiş. Artık farklı yetenekler sayesinde hangi dalda uzmanlaşırsanız haritada karşınıza uzmanlaştığınız tarzda yarışlar daha yoğun sunuluyor. Oyunda yine 450’den fazla araç var ve eğer Car Pass sahibiyseniz her hafta iki yeni araca daha kavuşuyorsunuz. Dolayısıyla bu sayı bir yılın sonunda 600’e yaklaşacaktır.

Forza Horizon 4

iRacing

Yayın Tarihi: 2008 | Yapımcı: iRacing Motorsport Simulations

Listenin eski oyunlarından biri olan iRacing, tam anlamıyla E-Spor odaklı bir PC oyunu. İyi bir rekabet sistemine ve kendi büyük turnuvalarına sahip. Yarışçıları belirli kriterlere ve yeteneklerine göre sınıflandırması sayesinde iyi bir eşleştirme sistemi var. Bunun yanında tamamen lazerle taranmış gerçekçi pistler sunuyor. Ancak bunlara erişebilmeniz için iRacing’e abone olmanız, periyodik ödemelerle aboneliğinizi yenilemeniz gerekiyor. Ayrıca çevrimdışı yarışmak isteyenlere hitap etmiyor.

iRacing

F1 2018

Yayın Tarihi: 2018 | Yapımcı: Codemasters

F1 2016 ve F1 2017 gibi oyunlarla Codemasters oyunu yavaş yavaş eski günlerine geri döndürmüştü ve geçen yılın F1 2018 oyunu da belki serinin en özenle hazırlanmış oyunu diyebiliriz. Öncüllerine göre küçük iyileştirmeler olsa da kesinlikle var olan eksikleri kapatıyor ve oyunu mükemmelleştiriyor.

Özünde F1 2018 o eski tarz anlayışı iyi hissettiriyor. Bir dönem motor sporu simülasyon oyunları arcade türdeki yarış oyunlarından önemli bir şekilde ayrılıyordu ve F1 2018 de daha çok bu çağı anımsatıyor ancak günümüzde Forza gibi oyunların takip ettiği hibrid anlayıştan ise uzak.

F1 2018’in en çok göze çarpan oyun modu tahmin edeceğiniz gibi kariyer modu. Burada takımlar oluyor ve her birinin sürücülerinden farklı beklentileri, hedefleri bulunuyor. Her şeye rağmen F1 2018 birçok açıdan çok başarılı bir yarış oyunu. Elbette Codemasters mümkün olduğu kadar iyi bir noktaya taşımış fakat yine de eksikler var. Örneğin karakter modellemeleri hala başarılı değil, özellikle ara sahnelerde göze batıyorlar.

Codemasters’ın diğer Formula 1 oyunları gibi herkese hitap etmiyor fakat motor sporu tutkunları aradığını kesinlikle bulacak.

F1 2018

Assetto Corsa Competizione

Yayın Tarihi: 2019 | Yapımcı: Kunos Simulazioni

Gerçekçi simülasyon mekanikleri sayesinde yarış oyunlarına hayran kişilerin dikkatini çeken yapım Assetto Corsa’nın yeni sürümü Assetto Corsa Competizione, geçtiğimiz Mayıs ayında tam sürüme geçiş yaptı. Uzun süredir erken erişim sürecinde bulunan yapım, erken erişim döneminde oldukça fazla güncelleme almıştı. Unreal Engine 4’ü kullanan Assetto Corsa’nın yeni sürümü grafiksel olarak oldukça iyileştirilmiş durumda. Çevrimiçi tarafta iyileştirilen son yama sayesinde artık oyuncular daha kolay bir şekilde yarışlara katılıyor.

Olağanüstü seviyede simulasyon kalitesi ile oyuncuların GT3 Serisinin özel atmosferine erişmesini sağlayan simulasyonda, oyuncular resmi sürücüler, takımlar, araçlar ve pistlerde yüksek gerçekçilikle mücadele etme şansı yakalıyor.

Unreal Engine 4’ün yardımıyla, Assetto Corsa Competizione en yüksek kalitede render, gerçekçi hava durumu ve grafikleriyle simülasyon dünyasında yeni bir standardı yaratmayı hedefliyor. Oyuncular Ferrari, Mclaren, ve Lamborghini gibi yüksek performanslı araçları en ince detayına kadar hazırlanmış şekilde deneyimleyebiliyor. Motion Capture teknolojisi ile pit ekibi ve pilotların hareketleri gerçekçiliğe en iyi şekilde yakınlaştırıldığı için, oyuncular kendini oyunun atmosferine daha yakın hissedebiliyor.

Assetto Corsa Competizione

TrackMania 2

Yayın Tarihi: 2011 | Yapımcı: Nadeo

Track Mania oyunları alışılmış yarış oyunlarından farklıdır. Hikâye, yeni arabalar almak, para biriktirip pahalı modifikasyonlar yapmak istiyorsanız yanlış yerdesiniz. Ancak bunları okuduktan sonra oyunu bir kenara atmadan önce, ne kaçırdığınızı bir düşünün deriz.

Oyunda yeni arabalar almak yok, hikâye yok, modifikasyon yok, grafikleri için bir şaheser denemez. Oyun yukarıda saydığım noksanlık gibi gözüken özellikleri, öyle iyi kapatıyor ki, oyunda çok sayıda pist var ve bu pistler gerçekten çılgınca, aracınızla hız yaparken 90 derecelik duvarlardan tırmanacak, rampalardan karşıya uçacak ve bu sırada bir de rakiplerinizle mücadele edeceksiniz. 

Oyunda isminizin yanında bayrağınız bulunuyor ve bu her oyuncu için geçerli, oyunda neredeyse her milletten oyuncu bulunuyor ve oyuncular yarışlarda puan topladıkça, oyuncuların dünya ve ülke sıralamalarındaki yeri değişiyor.

TrackMania 2

MotoGP 19

Yayın Tarihi: 2019 | Yapımcı: Milestone

Oyun MotoGP 18’in yarattığı hayal kırıklığı silen bir yapım olmuş. Hatta şimdiye kadar çıkan en iyi MotoGP oyunu bile diyebiliriz. Yapacak o kadar çok şey var ki! Kariyer modunda Standart ve Pro kariyer seçenekleriniz var. Daha da güzeli Red Bull Rookies’de başlayıp yukarılara doğru çıkmak yerine direkt olarak Moto2, 3 veya GP’den başlayabilirsiniz. Kariyer modundan başka hızlı yarış seçeneğiyle Grand Prix, Şampiyonalar veya zamana karşı yarış kısımlarına atlayabilirsiniz.

Çok oyunculu modda ise kendi yarışınızı ayarlayabildiğiniz bir bölüm var. Burada yarışla ilgili birçok ince ayarı yapabiliyor, kuralları değiştirebiliyorsunuz. Son olarak MotoGP 19 grafik editörüyle kendi başlık, rakam ve sürücü yapıştırmalarını da tasarlayabilirsiniz. Grafikler, ses efektleri ve müziklere denecek kötü hiçbir şey yok. Detaylar ve sürüş dinamikleri çok iyi. Açıkçası bu oyunu oynarken özellikle sürüş dinamikleriyle ilgili çok şey öğrendiğimi rahatlıkla söyleyebiliriz.

MotoGP 19

rFactor 2

Yayın Tarihi: 2012 | Yapımcı: Image Space Incoporated

rFactor 2 eğer yarış oyunlarında tercihiniz basit ve  fantastik oyunlardan ziyade gerçekçilik ve zorlu bir oyun tecrübesi sunan oyunlarsa oldukça hoşunuza gidebilecek bir yarış oyunu.

Oyunculara zoru başarma hissini yaşatmayı başarabilen bir araba yarışı oyunu olan rFactor 2’de simülasyon tadında bir yarış tecrübesi bizi bekliyor. Oyunda sadece belli bir yarış türünde rakiplerimizi geçemeye çalışmıyoruz. rFactor 2 bize dünya çapında düzenlenen farklı yarış etkinliklerine katılma imkanı veriyor.

Oyunun en başarılı yönü ise fizik motoru. rFactor 2’de yarışırken hem araç dinamiklerinizi göz önünde tutmanız hem de yarış pistindeki şartlara uyum sağlamanız gerekiyor. Yanlış yapacağınız küçük bir hamle spin atıp kaza yapmanızı ve yarış dışı kalmanızı sağlayabiliyor. Bu nedenle oyunda yarışları bitirebilmek bile büyük bir mücadele gerektiriyor.

rFactor 2

Need for Speed: Hot Pursuit

Yayın Tarihi: 2010 | Yapımcı: Electronic Arts

1994’te başlayan efsanenin son serisi Hot Pursuit 2010’da her ne kadar Ferrari bulunmuyorsa da onun yerini rahatça doldurabilecek tam 66 adet birbirinden muhteşem araç bulunuyor. Her bir araç kendine has özellikleri ve kalitesi ile oyunda gerçekten kendini belli ediyor.

İki farklı bakış açısı ile ilerleyen oyunda bir yasadışı yarışçı tarafı bir de polis tarafı bulunuyor.  Her ikisinde de temel mantık aynı. Sana verilen görevi en iyi şekilde yap ve sonucunda hem seviye atla hem de yeni araçlar ve gereçler kazan. Eski oyunlarda genellikle farklı yarış modları monotonluğu ortadan kaldırıyor ve sizi devam etmeye teşvik ediyordu. Maalsesef Hot Pursuit bu etkiyi yoğun bir şekilde veremiyor.

Need For Speed: Hot Pursuit 2010’un önceki oyunlarından farklı bir yerde olduğu bir gerçek. Gerek yapısı gerekse yenilikleri ile yarış oyunlarına ayrı bir tat katmış doğrusu.

Need for Speed: Hot Pursuit

My Summer Car

Yayın Tarihi: 2016 | Yapımcı: Amistech Games

Finlandiyalı bağımsız geliştirici Amistech Games, bu yılın en eğlenceli ve en şaşırtıcı simülasyon oyunu olan, Benim Yaz Arabam anlamına gelen oyun 1995 yılının Finlandiya kırsalında, Perâjârvi isimli kasaba ve çevresinde geçiyor. Ehliyetimizi oluşturarak başladığımız oyundaki yol arkadaşımız ise sıfırdan, hatta motorunun en ufak ayrıntısına kadar bile özenle toplamamız gereken ve yaz festivali yarışlarına katılacağımız Datsun 100A adlı Nissan üretimi (oyundaki adıyla Satsuma) tek kapılı araba.

Oyun öyle ilginç özelliklerle donatılmış ki şaşırmamak mümkün değil. Mesela ihtiyacımızı görebileceğimiz bir evimiz var ve bunu yaparken de oyunu kaydedebiliyoruz. Evimizin odaları var, ışıkları yanıyor, televizyonumuz var, mutfakta acıktığımızda yemek yiyebileceğimiz bir dolabımız, susadığımızda susuzluğumuzu giderebildiğimiz bir musluğumuz, kirlenince duş alabileceğimiz bir banyomuz, kapıya teslim yakacak sipariş edebildiğiniz (bildiğiniz odun, traktörle geliyor), vidanjör hizmetlerini çağırabildiğiniz ve hatta para kazanmak için iş alabileceğimiz bir telefonunuz var.

O kadar özellik varken grafikler aklınıza bile gelmeyecek, emin olabilirsiniz.

My Summer Car

Grand Prix 3

Yayın Tarihi: 2000 | Yapımcı: Microprose

Grand Prix 3, tam sürüm ve ücretsiz bir araba yarışı oyunudur. GT sınıfı ve formula araçları ile 17 farklı pistte rakiplerinizi geride bırakmaya çalışıyorsunuz.

Grand Prix 3

RaceRoom Racing Experience

Yayın Tarihi: 2013 | Yapımcı: Sector3 Studios

RaceRoom Racing Experience eğer gerçekçi bir yarış tecrübesi yaşamak isterseniz tavsiye edebileceğimiz simülasyon türünde bir yarış oyunudur.

Bilgisayarlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir araba yarışı simülasyonu olan RaceRoom Racing Experience’de oyuncular birbirinden güzel yarış arabalarının pilot koltuğuna oturarak yarışma keyfini yaşayabiliyorlar. Oyunda oyunculara sunulan ücretsiz yarış pistlerine ve yarış arabalarına ek olarak oyuncular sponsorlu turnuvalara ve ücretsiz etkinliklere katılarak oyunda yer alan ücretli içeriklere ücretsiz olarak erişebilmekteler.

RaceRoom Racing Experience’de oyunculara isteğe bağlı olarak ek araba, yarış pisti ve araba kişiselleştirme seçeneklerini satın alabilme imkanı da verilmekte. RaceRoom Racing Experience isterseniz tek başınıza, isterseniz çok oyunculu olarak oynayabileceğiniz bir oyun. Oyunu internet üzerinden diğer oyunculara karşı oynayarak daha heyecanlı yarışlara katılabilir ve yeteneklerinizi test edebilirsiniz.

RaceRoom Racing Experience grafik olarak oldukça yüksek kaliteye sahip. Oyunun simülasyon derecesinde gerçekçi olmasını sağlayan fizik motoru da iyi iş çıkarıyor.

RaceRoom Racing Experience

GRID Autosport

Yayın Tarihi: 2014 | Yapımcı: Codemasters

GRID Autosport bizleri birbirinden eğlenceli ve bir o kadar da çeşitli yarışları deneyimlememizi sağlıyor. Hatta özellikle belirtmekte fayda görüyoruz, GRID Autosport ve GRID 2 arasında çok da fark yok. Bazı pistler tamamen aynı ve toplam 21 farklı yarış mekanı var. Ayrıca oynanış anlamında da ciddi değişikliklerin olduğunu, GRID 2’ye oranla daha zor bir yarış oyunuyla karşı karşıya olduğumuzu belirtelim.

GRID Autosport, tıpkı diğer Codemasters oyunları gibi müzik konusunda piste indiğimiz az sessizliğini korumaya devam etmiş. Ford, BMW, Chevrolet ve Honda gibi markaların kontrolünü sağladığımız GRID Autosport, grafiksel anlamda ne yazık ki Grid 2’nin biraz gerisinde kalmış ancak bu durum sadece konsol için geçerli, sunduğu yenilikler ve yarış deneyimi bir süreden sonra bu eksiyi yok eden cinsten. Oyun fiziği gerçekten tatmin edici ve kullandığınız aracın kontrolü ne kadar zor olursa olsun, hasar alma detaylarına kadar birçok zorluğu GRID Autosport’a iliştirdiğiniz zaman, yeterince mutlu oluyorsunuz. Fren sisteminden tutun, aracın dönüş hızı veya aracın ön ve arka tamponundaki yumuşaklığı bile ayarlayabiliyorsunuz.

GRID Autosport

Driver: San Francisco

Yayın Tarihi: 2011 | Yapımcı: Ubisoft Reflections

Driver: San Francisco, Driv3r’dan 6 ay sonrasını konu alıyor. Kahramanımız John Taner ve  baş düşmanımız Charles Jericho, İstanbul’dan canlı olarak kurtulmayı başarır. Jericho, San Francisco’ya kaçar ve kahramanımızla ortağı onu takip ederler. İlk videoda Jericho’nun hapisane aracı içinde taşınmasını ve bu araçtan kaçtığını görüyoruz. Tanner ve ortağı onu kovalamaya başlıyor ve tam bu sırada kahramanımızın arabasına kocaman bir kamyon çarpıyor. İşte tam bu noktada işler hiç de tahmin etmediğimiz şekilde ilerlemeye başlıyor.

Tanner komaya giriyor ve ardından oyunun büyük bir bölümünde Tanner’ın rüyasında oynuyoruz. Rüyasında “Shift” adı verilen bir yetenek keşfeden Tanner, bu şekilde istediği zaman “shift” ederek, etraftaki herhangi bir aracın şoförü yerine geçebiliyor.

Toplamda 335 km’lik yol bulunan San Francisco, bir sürüş oyunu için oldukça büyük alan sağlıyor. Ancak oyunda dolu dolu bir şehir bulmayı beklemeyin deriz. Özellikle GTA serilerinden alıştığımız detay, Driver’ın San Francisco şehrinde aynı düzeyde değil.

Driver: San Francisco

Split / Second

Yayın Tarihi: 2010 | Yapımcı: Black Rock Studio

Aksiyon arıyorsunuz ve bunun için Modern Warfare 2 oynuyorsunuz. Patlamalar, yıkılan binalar, yollar. Kısacası kaos hâkim. Peki size daha fazla aksiyon sunsak? Hem de bu aksiyonu arabalarla yarışarak yapsanız? İşte Split Second hem adrenalin hem de aksiyon ihtiyacınızı gidermek için geliyor.

Split Second’ın hikâyesi oldukça ilginç. Kurgulanmış bir TV şovunda arabanızla yarışıyorsunuz. Ancak bu yarış öyle bildiğiniz yarışlara benzemiyor. Katılımcılar “powerplay” adı verilen özelliklerle diğer yarışmacıların kaza yapmasını sağlamaya çalışıyorlar. Helikopterler patlayıcı variller atıyor, binalar patlıyor, uçaklar çakılıyor, gemiler ikiye ayrılıyor, benzinlikler havaya uçuyor! Yani aklınıza gelebilecek her türlü yıkım, bu “powerplay”lerle sağlanıyor. Oyunda online oyun özelliğinin yanısıra LAN üzerinden yerel ağda 8 kişiye kadar çoklu oyunculu mod desteği de bulunuyor.

Bir simülasyon olarak görmemeniz gereken Split Second, arcade tarzı oynanışıyla kesinlikle ödediğiniz paranın hakkını veriyor.

Split / Second

Burnout Paradise Remastered

Yayın Tarihi: 2018 | Yapımcı: Criterion

Burnout Paradise’ı hakiki kılan özelliklerin temeline inmeye çalışırsak, aslında serinin önceki oyunlarından ilham alındığını ve yine de ruhunun içinde olduğunu görebiliyoruz. Tabii, yeni mekanikler ve oynanış modları da bulunmuyor değil. Criterion Games, eski bir oyunu cilalayıp yeni bir oyun gibi satan bir firma değildi.

Gelişen teknoloji ile oyunu tek bir bölüme bağlamak istemezsiniz. Haliyle açık dünya olduğu için, şehrin bir tarafında başlayan etkinliği, şehrin öbür ucunda bitirebilirsiniz. Bu, aynı zamanda yarışların veya “Burning Route” denen zamana karşı yarışın istediğiniz rotada veya yolda bitirebileceğiniz anlamına geliyor, yani yollar herkesin, nasıl gideceğiniz ise size kalmış. Değişen özelliklerden bir diğeri ise, araçların türleri olmuş. Genelde eski oyunlarda tek tür araçlar bulunurken, Burnout Paradise’taki araçların türleri bulunuyor. Bunlar: Stunt, Agression ve Speed olarak ayırılıyor.

Burnout Paradise’ta ilerlemek bir önceki oyunlara göre bir hayli garip. Paradise City’e girdiğinizde size bir ehliyet veriliyor fakat bu kendinizi kanıtlamak için bulunuyor. Üç adet etkinliği geçtikten sonra asıl oyun başlıyorsunuz. Etkinlikler sonunda kazandığınız araçları hurdalıkta bulabiliyorsunuz- evet, bu da değiştirilen özelliklerde biri. İstediğiniz zaman istediğiniz arabayı değiştirebiliyor ve ona göre yarışlara girebiliyorsunuz.

Burnout Paradise Remastered