2024 yılında Steam, GOG, EGS ve diğer rakiplerini geride bırakarak en iyi oyun platformu olmaya devam ediyor

2024 yılında Steam, GOG, EGS ve diğer rakiplerini geride bırakarak en iyi oyun platformu olmaya devam ediyor


Oyun başlatıcıları, PC oyunlarının en büyük avantajıdır ve aynı zamanda sayılarının ve yüklenmelerinin zorunlu olmasının en büyük dezavantajıdır. Neyse ki, son zamanlarda birçok şirket, oyuncuların isteklerine kulak verme kararı aldı ve başlatıcıları doğru bir şekilde dönüştürmeye başladı, hatta bazıları tamamen kapandı, ki bu doğru bir adımdır. Ancak, 2024 yılındaki en iyi başlatıcıyı seçmek gerekiyorsa, muhtemelen devasa dijital mağazasıyla Steam olacaktır. En azından bunu PC Gamer dergisindeki gazeteciler analiz etti.

Oyun başlatma programlarını ve yeteneklerini inceledikten sonra, gazetecilerin, Steam’in oyuncular arasındaki ana talepleri en iyi şekilde karşıladığı konusunda hiçbir şüphesi kalmadı. Valve’in başlatıcısı kullanımı ve arayüzü açısından son derece kullanışlı ve anlaşılır kalırken, farklı yayıncılardan oyunların muazzam bir kataloğunu sunuyor. Bazı eksikliklere ve hayal kırıklıklarına rağmen, Steam – herhangi bir PC’ye çıkmış en iyisi. Hiçbir başka başlatıcı bile yaklaşamaz böyle bir konuma, PC Gamer’a göre.

Oyun başlatma programları için en kötü yer olarak, basın Microsoft Store’u gösterdi. Bu başlatıcıyı kullanırken, onun inanılmaz yavaş ve kullanışsız olduğu ortaya çıktı ve tüm oyun kataloğu, mobil başlatıcıların tuvalet uygulamalarını anımsatan bir durumda.

İşte 2024 yılındaki en iyi oyun başlatıcılarının listesi:

  1. Steam
  2. GOG GALAXY
  3. XBOX
  4. ITCH.IO
  5. AMAZON GAMES​
  6. EPIC GAMES STORE​
  7. UBISOFT CONNECT​
  8. EA LAUNCHER​
  9. BATTLE.NET​
  10. MICROSOFT STORE​