4A Games, Metro serisinin geliştiricisi, artık Embracer Group’ta çalışmıyor.

4A Games, Metro serisinin geliştiricisi, artık Embracer Group’ta çalışmıyor.

Dün Embracer Group’un Saber Interactive’i 247 milyon dolara sattığı ortaya çıktı. Ancak güvenilir bir kaynak, bu anlaşmanın aynı zamanda 4A Games’in Embracer Group’tan ayrılmasına yol açtığını iddia ediyor.

Saber Interactive ile birlikte, geliştirilmekte olan 38 oyun projesi ve bazı oyun motorları ve araçlar da ayrılıyor. Embracer Group ayrıca, 3D Realms, Nimble Giants, New World Interactive, DIGIC, Slipgate, Nimble Giant, Med Head Games ve Fractured Byte gibi Saber Interactive’in birkaç iç stüdyosunu devrediyor.

Embracer Group’un resmi açıklamasına göre, Metro serisinin geliştiricisi olan 4A Games ve Zen Studios’un hala şirket bünyesinde olabileceği belirtildi.

Ancak Bloomberg’in güvenilir bilgilere dayanarak yaptığı açıklamaya göre, Saber Interactive’in iç elektronik postasında, 4A Games ve Zen Studio’nun yanlarında olduğunu doğrulayan bir bilgi yayımlandı. Böylece anlaşmanın değeri yaklaşık 500 milyon dolar oldu.

Embracer Group, Saber Interactive’i ilk kez dört yıl önce 150 milyon dolara satın aldı. Geliştiricilere yakın zamanda Star Wars Knights of the Old Republic’un yeniden yapımı ve Warhammer 40,000: Space Marine 2 gibi oyunlarda çalışma görevi de verildi.

Saber Interactive ve Beacon’ın kurucu ortağı Matthew Karch, şirketin Embracer Group ile iş birliğine devam edeceğini açıkladı.

Bu nedenle, Saber Interactive ve 4A Games gibi geliştiriciler için bu kazançlı bir anlaşma çünkü Embracer Group’un ellerinden kapanma riskini ortadan kaldırıyor.

Embracer Group, stüdyoları kapatarak acımasızdı. Birçok kişi de bu planın Star Wars Knights of the Old Republic’un yeniden yapımının iptaline yol açtığını düşünüyordu.

Son haberler, durumun böyle olmadığını doğruluyor. Böylece bu anlaşmanın, 4A Games ve Saber Interactive’in ayakta kalmasına, stüdyoların ise gelecekte daha kaliteli oyunlar üretmesine yardımcı olması gerekiyor.