7 Gün Ölüme Yolculuk 2024-2025 İçin Yol Haritası

7 Gün Ölüme Yolculuk 2024-2025 İçin Yol Haritası

Bizi Neler Bekliyor

10 yıldan fazla süren erken erişim ve büyük miktarda değişiklikten sonra 7 Days To Die, 1.0 sürümüyle çıkıyor ve bunun Haziran ayında olması bekleniyor. Çıkıştan sonra oyunun fiyatı 45$ olacak ve bizim için 1500₽ olacak. Bu yüzden neredeyse bedava bir şekilde oyunu bu haftaki indirimden almanın tam zamanı. Tabii ki, oyunun kendisi ve tüm büyük yamalar ücretsiz olmaya devam edecek. Yalnızca yeni konsol sürümünü satın almanız gerekecek, ancak eski bir sürüme sahipseniz indirim alacaksınız. Ancak, oyun, çıkışı ile gelişmeye devam edecek. Geliştiriciler, oyunun 2025 yılının sonuna kadar yol haritasını zaten paylaştı, hadi ona bir göz atalım.

Gelecekte yol haritası değiştirilebilir
Gelecekte yol haritası değiştirilebilir

2024 Yazı

Oyun Haziran ayında çıkacak. Deneme sürümünün Mayıs ayının sonunda, Xbox Series X|S ve PS5’te ise Temmuz ayında bekleniyor. 1.0 sürümüne Alfa 22’de olması gereken her şey dahil olacak, aslında 1.0 o olacak.

Değişiklikler hakkında kısaca: yeni bir karakter sistemi ile yeni oyuncu modelleri, yeni animasyonlar, özelleştirme ve giyim/zırh sistemi. Tüm taşıtlar güncellenmiş modeller ve modifikasyon gösterimi alacak. Zombilere, giysi, deri ve diğerlerinin farklı renk ve dokularla yeni varyasyonlar kazandırılacak, ayrıca tüm zombilere yeni parçalanma efekti ve kan efekti eklenecek. Rastgele dünya oluşturma motoru daha hızlı ve daha iyi hale getirilecek, yanmış orman geri dönecek. Oyun dünyasında birçok yeni ve eski yerin yeniden tasarlanmış yüksek seviyeli yerlerle birlikte birçok yeni ve güncellenmiş model göreceğiz.

Tabii ki, en çok merak ettiğiniz optimizasyon var — olacak. Oyun, Unity 2022’ye, DirectX 12 ve Vulkan’ı destekleyen bir şekilde geçecek, bu da bu API’lerin tam desteğini görmemizi sağlayabilir. Yapay modellemeleri uzak mesafeden yükleyecek, bu sayede binaların iç kısımları yüklenmeyecek, yalnızca yeterince yaklaşırsanız, özellikle performans açısından ağır olan gökdelenler için çok kullanışlı. Ayrıca modeller artık hemen değil, birkaç frame içinde yüklenecek, bu da özellikle şehirlerde ve özellikle gökdelenlerde performansa olumlu yönde etki edecek. Işık kaynaklarının hesaplamaları iyileştirildi, Ambient Occlusion çalışması iyileştirildi. Ve bu sadece temel birkaç değişikliktir — performans açısından küçük ama hoş değişiklik ve iyileştirmeler olacak. Bu nedenle, optimizasyon var ve sürekli olarak geliştiriliyor, ancak istenen hızda değil.

1.0 sürümündeki değişiklikler hakkında daha fazla bilgi için şu videoya göz atabilirsiniz:

2024 4. Çeyrek

Hemen ardından “Fırtına Yaklaşıyor” adlı güncelleme, geliştiricilerin tatil olarak adlandırdığı bir güncelleme (muhtemelen yılbaşı ve yeni yıl tatillerine denk gelecek) ile hava sistemi ve biome ilerleme sistemi, giyim odası sistemi, yeni zombi aşamaları, arkadaşınızla doğum, Twitch Drop’ları ile bizi mutlu edecek. Ayrıca kozmetik DLC’ler göreceğiz. Bir kez daha — kozmetik olanlar.

Bu güncelleme ile konsol oyuncuları rastgele dünya oluşturma ve çapraz oynama özelliği alacak, ki bunlar çıkışta olmayacak. Ayrıca konsollarda dünya boyutu, zombi ve oyuncu sayısı sınırlaması olacak. Ancak, iyileştirme ile bu sınırların kaldırılması planlanıyor. Ayrıca geliştiriciler konsollar için mod desteğini tartışıyorlar, ki bu çok güzel olurdu.

2025 2. Çeyrek

“Yeni Tehlike” güncellemesi, bizi uzun zamandır beklediğimiz haydutları nihayet bize verecek. Onlar aslında Alfa 22’de, yani 1.0’da olmaları gerekenlerdi, ancak geliştiriciler, onlar için zekice davranacak bir yapay zeka yazmanın küçük bir ekip için tamamen açık ve yıkıma açık bir voxel dünyasından uygun bir şekilde davranacakları, oldukça zor bir görev olduğundan, onları bir kez daha ertelediler. Ancak, onlar üzerindeki çalışmalar durmuyor ve yapıyorlar. Ayrıca, mesela, oyuncu animasyonlarının bir kısmı haydutlar tarafından alınacak.

Ancak bu güncelleme sadece haydutlarla sınırlı değil — bu güncellemeyle, eski bir ona benzemekten çok uzak olan tamamen yeni bir ara yüz alacağız. Ayrıca yeni bir görev türü olacak, olası bir şekilde bir konumu korumak için. Bu konuda çok az bilgi var, ancak yeni bir olay sistemi hakkında daha az bilgimiz var — görünüşe göre, oyuncu hayatını kolaylaştırmamak için zombi, haydut vb. spawn etmek için daha iyi bir sistem olacak. Twitch entegrasyonundan şikayet edenler için teknik olarak, “Daha iyi bir şekilde optimize etselerdi” diye şikayet edenler için bu sistem artık yeni olay sistemi için kullanılacak. Çünkü teknik olarak düşünüldüğünde, oyuncakları daha iyi döşemenin bir yolu olan ve neye, nerede, ne kadar ve ne zaman ihtiyacımız olduğu konusunda tüm “sevilen” streaming platformlarına entegre olan bir iç olay sistemi. Her ne kadar bazı değişiklikler ve performans iyileştirmeleri küçük olsa da bunlar olacak. Yani, var olan ve sürekli olarak gelişen bir performans iyileştirmesi olacak, istenilen hızda olmasa da.

Yeni arayüz konseptleri
Yeni arayüz konseptleri

2025 4. Çeyrek

Yama “Uzun Yol” adını taşıyor ve uzun zamandır beklenen değişiklikleri getirecek. İlk olarak, oyun nihayet bir hikaye ve fraksiyon desteği alacak. Ancak endişelenmeyin — zorunlu olmayacak. Şu an olduğu gibi, olayların tamamen dışında kalabilir ve oyun dünyasında istediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Oyun bir kum havuzu olarak kalıyor. İkincisi, oyun Steam Atölyesi desteği alacak, böylece artık tüm modları tek bir yerden ve tek bir tıklamayla yükleyebilecek ve bunları güncelleme hakkında endişelenmenize gerek kalmayacak. Mod yapımcıları ve oyuncular için hayatı daha da kolaylaştıran ve keyifli hale getiren bir sistem olacak. Ancak büyük modları bu şekilde yüklemek mümkün olup olamayacağı belirsiz. Buna ek olarak, tüccarların yeniden düzenlenmesi ve yeni görev tipleri alacağız, ve bu sadece var olan bir görev tipinin küçük bir revizyonu olmayacak. Eski zamanlarda, konumların yıkım görevleri hakkında konuşuldu, kim bilir, belki de tam olarak bu gerçekleşecek.