Activision Blizzard 775 Kişiyi İşten Çıkardı

Activision Blizzard 775 Kişiyi İşten Çıkardı

Eylem “gelişim dışı işleri” kesmek amacıyla yapılmış. Bu haber, yeni Blizzard patronu J. Allen Brack’ın çalışanlara işten çıkarmaları detaylandıran bir mektup gönderdiğini iddia eden bir Kotaku raporuyla geliyor. GamesBeat ayrıca Activision Publishing’in patronu Rob Kotish’in çalışanlara işten çıkarmaların geldiğini bildiren bir mesaj gönderdiğini onayladı. Bu mesajda detaylara girmedi.

Ve yukarıda bildirilen her şeyi onaylayan yayıncı, Activision Publishing, Blizzard Entertainment ve King arasından bazı insanları işten çıkartıyor. Yatırımcılarla yapılan bir konferans görüşmesi sırasında Activision, toplamda 9.800 çalışanı olduğunu ve %8’lik bir küçülmeye gittiğini açıkladı.

Bu eylemin asıl amacı, kalkınma sağlamayan gereksiz işleri bırakıp, burdan artacak bütçeyle oyun geliştirme ekibine katkı sağlamak.

Brack’ın Kotaku’dan aldığı mektubunda işten çıkarmaları şöyle açıkladı:

“Over the last few years, many of our non-development teams expanded to support various needs. Currently staffing levels on some teams are out of proportion with our current release slate. This means we need to scale down some areas of our organization. I’m sorry to share that we will be parting ways with some of our colleagues in the U.S. today. In our regional offices, we anticipate similar evaluations, subject to local requirements.”

Yani şöyle diyor;

Son birkaç yılda, gelişim dışı ekiplerimizin birçoğu çeşitli ihtiyaçları desteklemek için genişledi. Şu anda bazı takımlardaki kadrolaşma seviyeleri mevcut yayın formumuz ile orantılı değil. Bu, organizasyonumuzun bazı alanlarını küçültmemiz gerektiği anlamına gelir. Bugün ABD’deki meslektaşlarımızdan bazılarıyla yollarını ayırdığımızdan dolayı üzgünüm. Bölgesel ofislerimizde yerel şartlara bağlı olarak benzer değerlendirmeler bekliyoruz.