Adidas Dijital Spor Bölümünü Kapattı

Adidas Dijital Spor Bölümünü Kapattı

Spor markalarının fitness teknolojisine olan ilgisi oldukça canlı, fakat Adidas bu işi daha dolambaçlı hale getiriyor. Şirketin Amerikan bölümü, özel dijital spor departmanını kapatıyor ve grubun çalışmalarını “tüm alanlara” katlıyor. Bunun Adidas’ın giyilebilir teknoloji stratejisini nasıl etkileyeceği henüz net değil ancak raporlar, markanın çabalarını Runtastic ve alışveriş uygulaması çevresinde yoğunlaştırdığını öne sürüyor.

Sözcüsü, Engadget’a, Adidas’ın 2014 yılında iyonik akıllı gözlemcinin atlet odaklı versiyonunu yayınlaması için Fitbit ile olan ortaklığını etkilemeyeceğini söyledi. İki sözcü, Engadget’a verdiği demeçte, “planlandığı gibi ilerliyor” dedi.

Neyse ki, kapatılması, Adidas’ın etkilenen 74 çalışanın yeni pozisyonlarına bakıldığında insani açıdan endişelenilecek bir şey olmadığını gösteriyor.  Adidas’ı daha duyarlı bir şirket haline getirmek ve dijital ekibin diğer alanlara katlanması, karar vermeyi hızlandırıp teknolojiyi şirket ürünlerinin temel dayanağı haline getirirse yardımcı olabilir. Aynı zamanda, bunu bir şekilde bir kayıp olarak görmek zor. Adidas’ın artık dijital çabalarını birleştirebilecek bir merkezi ekibi yok ve Runtastic’in boşlukları doldurmak için yapabileceği çok şey var.

Kaynak : 1