Among Us Nasıl Oynanır?

Among Us Nasıl Oynanır?

Among Us ilk olarak 2018'de piyasaya sürüldü, ancak son birkaç haftada popülaritesinde büyük bir artış gördü. Bu, birçok yeni oyuncunun Innersloth’un küçük parti oyununu benimsemesine yol açtı ve oyun, uygun olduğu tür ve hatta Among Us’ın tam olarak ne olduğu hakkında bir sürü yeni soruyu teşvik etti. Among Us’ın nasıl oynanacağı da dahil olmak üzere bilmeniz gereken her şeyi anlamanıza yardımcı olacağız.

Among Us Nasıl Oynanır?

Among Us’ı oynamak ilk bakışta zor görünebilir, ancak oyunun temeli son derece basittir. Temel olarak iki tür oyuncu vardır: Crewmate ve Impostor. Oyununuzda 1-3 Impostor arasında herhangi biri olabilirsiniz.

Among Us ve bu türdeki diğer oyunlar arasındaki en büyük fark, ana oyun aşamasında konuşmanıza izin verilmemesidir. Ölü bedenler bildirildikten sonra veya bir Acil Durum Toplantısı çağrıldığında, Impostor’un kim olduğunu tartışabilirsiniz. Aksi takdirde oyun, oyuncuları görevlerini tamamlarken sessiz kalmaya zorlayarak gerginlik ve endişe yaratır.

Crewmate Nasıl Oynanır?

Crewmate oyunun çoğunu, bir dizi görevi tamamlarken, Impostor’un kim olduğunu bulmaya çalışarak geçirecek. Ekibin bir üyesi olarak amacınız ya tüm görevleri tamamlamak ya da Impostor’un kim olduğunu bulmak ve ardından onları oyundan çıkarmaktır. Bulduğunuz cesetleri bildirdiğinizden emin olun ve ceset hakkında şüphe duyan herkesi kontrol etmeye çalışın. Kendinizi Impostor tarafından öldürülmüş bulursanız, diğer arkadaşlarınızın kazanmasına yardımcı olmak için yine de görevleri tamamlayabilirsiniz.

Crewmate olarak, diğer oyuncuların tuhaf hareketlerine dikkat etmeye çalışın. Biri gölgelerde geziyor veya sadece gözden uzak durmaya çalışıyor gibi görünüyor olabilir. Ayrıca, görevleri tamamlayan oyunculara da dikkat etmek isteyeceksiniz. Bazı görevlerin aslında kendileriyle ilişkili animasyonları vardır ve bunları bazen birinin görevi yapmakla ilgili yalan söyleyip söylemediğini anlamak için kullanabilirsiniz. Yeterince kanıt topladığınızda veya Impostor’un kim olduğuna dair bir fikriniz olduğunda, bunu Tartışma aşamasında gündeme getirin ve davanızı oluşturmaya çalışın.

Crewmate hakkında daha detaylı oynanış için tıklayın.

Impostor Nasıl Oynanır?

Impostor oynayanlar, Crewmate’i öldürürken harita etrafındaki çeşitli görevleri tamamlar gibi davranmalıdır. Birden fazla Impostor ile oynuyorsanız, mürettebatı çok daha hızlı bir şekilde alt etmek için birlikte çalışabilir ve kazancınızı güvence altına alabilirsiniz. Impostor, reaktörü aşırı ısıtmak, ışıkları kapatmak ve hatta üssün oksijen seviyelerini karıştırmak için kullanabilecekleri bir Sabotaj menüsüne erişebilir. Impostor, haritada daha hızlı dolaşmak için havalandırmayı da kullanabilir. Sizi gören herhangi bir Crewmate, Impostor olduğunuzu bileceğini ve sizi oylamak için Acil Durum Toplantısı düzenleyebileceğini unutmayın.

Açıkçası, bir Impostor olarak, sunduğunuz herhangi bir mazeretin makul görünmesi için çeşitli görevlere kendinizi alıştırmaya çalışın. Ayrıca, herhangi bir kişiyi doğrudan suçlamaktan veya birinin suçlamasını çok fazla zorlamaktan kaçınmak isteyeceksiniz. Başkalarıyla aynı fikirde olmak sorun değil, ancak bunun yerine dikkati kendine çekecek kadar suçlamaya kapılmayın. Impostor olmak, pratik ve beceri ve ayrıca gerçekten iyi yalan söyleme yeteneği gerektirir.

Among Us genel olarak bu şekilde oynanır. Oyun PC'de ve mobil cihazlarda mevcuttur, bu nedenle arkadaşlarınızla birlikte oynamak için eğlenceli bir parti oyunu arıyorsanız, oyunu kesinlikle denemelisiniz.

Impostor hakkında daha detaylı oynanış için tıklayın.