Arrowhead, Helldivers 2 oyuncularına PSN hesaplarıyla ilgili bir talebi dayatmak istemiyor ve protestolara devam etmelerini teşvik ediyor.

Arrowhead, Helldivers 2 oyuncularına PSN hesaplarıyla ilgili bir talebi dayatmak istemiyor ve protestolara devam etmelerini teşvik ediyor.

Arrowhead topluluğunda ve oyuncular arasında Helldivers 2 PC sürümünde PSN hesabının zorunlu olması konusunda süren tartışmalar devam ediyor. Arrowhead ekibinden temsilciler, bu gereksinimi Sony hizmetleri tarafından desteklenmeyen ülkelerde zorunlu tutmayacaklarını tekrar belirtti ve oyuncuları protestoya devam etmeye davet etti.

Son 24 saat içinde Sony’un Helldivers 2 PC’de oyun oynamak için PSN hesabı gerektirdiği ortaya çıktı. Daha doğrusu, şirket bu gerekliliği hatırlattı, çünkü çıkış sırasında zaten belirtilmişti, ancak bu karar geçici olarak askıya alınmıştı, muhtemelen PSN hesabı olmadan oynamanın mümkün olmasına olanak sağlayan “teknik sorunlar” nedeniyle.

Sorun son 24 saat içinde artmış, şiddetli tartışmalara ve hatta kaçınılmaz bir inceleme bombardımanına neden olmuştur, ancak bu protestonun arkasında daha çok ideolojik sorunlar veya veri güvenliği endişeleri değil, oldukça somut sebepler bulunmaktadır.

Bunlar genellikle, birçok ülkede resmi olarak PlayStation Network desteğinin olmaması ile ilgilidir, bu da bu oyuncuların bu oyunlara erişimini engelleyebileceği anlamına gelir, ancak bu oyunlar yine de bu bölgelerde satılmaktadır.

Arrowhead, bu tür durumlarda özel bir endişe ve aktiflik göstermektedir ve mesajlarda ekip, bir çözüm bulma çalışmalarıyla ilgili sürekli olarak tekrar etmektedir ve başka bir çözüm bulunmazsa bu gerekliliğin iptal edilmesini gerektirebileceklerini belirtmektedir.

“PSN kapsamı dışındaki bölgelerde bulunan oyuncular için daha iyi bir çözüm bulunamazsa, bu oyuncular için bu gerekliliği zorunlu kılmayacağımızı düşünüyorum,” – Topluluk Yöneticisi Spitz, resmi Discord kanalında açıkladı.

“İnsanları Sony tarafından belirlenen hizmet koşullarını aşmasına veya oyunu oynamamalarına zorlamayacağız,” – Spitz, aynı zamanda kullanıcıları protestoya devam etmeye teşvik etti ve bu tartışmalarda Sony ile “daha fazla ivme” ve “baskı kolları” sağlayacağını belirtti.

Oyuncular, görüşlerini yorumlar, iade talepleri vb. şeklinde ifade ederlerse, Sony ile olan tartışmada daha fazla etkinlik kazandırırlar. Oyunun popülerliğinin zarar görmesini görmek acı, ama tartışmalar devam ediyor ve ekibimiz bu savaşta oyuncuların yanındadır.