Battle Royale Oyunları
Fortnite ve PlayerUnknown’s Battleground’ın hızlı ve muazzam başarısı ile, diğer geliştiriciler bir sonraki büyük hitlerini bulmak için battle royale çılgınlığına atlamayı planlıyorlar. Kimin birinci olduğunu belirlemek için düzinelerce oyuncunun yoğun bir savaşa girmesi, bir süre içinde en sıcak oyun modlarından biri haline geliyor. Twitch’in en iyi yayın akışı oyunlarında hem PUBG hem de Fortnite rahat noktalara sahip. Ama alt-kuşak, çevrimiçi topluluklarla adım atmaya devam ederken, ünlülerin bile eğlenceye katılmasıyla, birçokları oyun modunun buradan nereye gidebileceğini merak ediyor.
Battle royale silah yarışının nereye doğru gittiğini anlamak için, trendin başlangıcından itibaren bakmak önemlidir. Bu noktaya nasıl geldiğimizi anlatabilmek için, battle royale’i anlamak ve oyuncular için ne ifade ettiğini bilmemiz gerekir.
Battle Royale Nedir?
Basitçe söylemek gerekirse, battle royale hayatta kalan son oyuncu olmak için büyük bir herkes-tek ölüm maçıdır. Yaşanacak tek bir yaşam ile, rekabetin bir adım önünde dururken odaklanmaya devam edip oyuna bağlı olarak, levye ve kızartma tavaları dahil herhangi bir silah bulmanız gerekecektir. Her ne kadar battle royale oyun türünü ele geçiren oyunların çoğu kendi marifetlerine sahip olsa da, bir maçın temel çerçevesi her zaman aynıdır: büyük bir harita, büyük bir oyuncu havuzu, rastgele donanımlar bulmak ve savaşçıları daha gergin yüzleşmeye zorlamak için yavaşça daralan savaş arenası. Oyuncular, kendi başlarına tatmin edebilecek heyecan verici karşılaşmalar beklerken, gerçek hedefe ulaşmazsanız hepsi sadece bundan ibarettir. Son kalan siz değilseniz, kazanamazsınız.
Oyun türünün kökenleri ve çerçevesi, kült klasik Japon romanına ve Battle Royale başlıklı film uyarlamasına kadar uzanabilir. Koushun Takami tarafından yazılan hikaye, hükümetin nüfusu kontrol altında tutmak için bir yıllık ‘Battle Royale‘ yarışmasını düzenlediği ve aynı zamanda ülkenin gençliğinin artan huzursuzluğunu da boğduğu distopik-gelecek Japonya’da ortaya çıkıyor. Bir grup ortaokul öğrencisi, kaçmayı önlemek için bomba tasmalarıyla donatılmış, 10 km uzunluğundaki terkedilmiş bir adaya nakledilir ve bulabilecekleri herhangi bir eşyayla ölümüne savaşmaya zorlanırlar. Daha fazla çatışma için, yasak bölgeler yavaş yavaş adaya yayılarak, savaşçıları birbirine yakınlaştırmaya zorlar.
Hastalıkllı öncülüne rağmen Battle Royale, şiddet tasviri için hiper-stilize bir yaklaşıma sahiptir. Sık sık Quentin Tarantino filminden çıkan powderkeg durumları ile okul dramalarını birleştirir. Filmin daha yoğun anlarının çoğu, kötü muharebelerin, ekipman eksikliğinin veya savaşçıların yeteneklerine karşı yanlış yerleştirilmiş bir inancın bir sonucudur. Bu genellikle battle royale oyunlarındaki en yaygın oyuncu ölümlerini oluşturur. Film başarılı olmasına, batıda tutkulu bir izleyici bulmasına rağmen, başka bir roman ve film serisi olan Açlık Oyunları olarak bilinen benzer bir öncülü daha fazla popülerlik kazandı. Piyasaya sürüldüğü sırada, birçok hayran, oyuncu modları üzerinden kendi favori oyunlarında kendi tercihlerini uygulamak için ilham aldı.
Battle Royale Oyunları Nasıl Başladı?
PC oyunlarında, çevrimiçi çok oyunculu ve benzersiz oyun modlarının ilk olarak, önümüzdeki yıllarda PC ve konsol benzeri sayısız başka oyunu etkilemeye devam edecekleri temel ilkeleri yer alıyor. 90’lı yıllarda PC çevrimiçi çok oyunculu modun oyunlarda popülerlik kazanmasıyla yüzeyde, battle royale, çok oyunculu deathmatch şeklinde geleneksel bir oyun gibi işlev görür. PC oyunlarının modellenmesiyle birlikte, serbestçe sunulan geliştirici araçları ve becerikli oyuncuları sayesinde daha erişilebilir hale geldiklerinde, çevrimiçi topluluklar farklı türde deneyimler üretebildiler. En azından beklenen oyunlarda. Örneğin, Counter-Strike ve League of Legends gibi oyunlar, Half-Life ve WarCraft III için fan modları olarak başladı. Bunlar, çekirdek geliştiricilerin kendilerinden bir yanıt alınmasını gerektirecek kadar popülerdi.
Yapılan bir röportajda, PUBG’nin yaratıcısı Brendan Greene, oyuncu modlarının oyunun durumu üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirtmiştir.
Greene, “Son yirmi yılda en büyük beş oyun modlardan geldi. League of Legends, CS: GO, Dota 2, hepsi modlardan. Bunun nedeni, modlamanın bu riskleri alma ve insanların istemediği bir şey yapma özgürlüğü vermesidir. Ama tabii oynamak istediğiniz bir şey olduğu içindir. Yapmak istediğim buydu. Oynamak istediğim bir battle royale oyunu yapmak istedim ve istediğim her şeyi yaratmanın özgürlüğü insanları modifiye eden bir avantajdır.” dedi.
2010’un başlarında The Hunger Games‘in (Açlık Oyunları) piyasaya çıkış zamanının etrafında, Minecraft, her zamanki eşsiz oyuncuları ve dünya inşaası için her yaştan oyuncularla popüler bir oyun olmuştu. Öğeleri işleyebildiğiniz, evler inşa edebileceğiniz, kaynak toplayabileceğiniz ve etrafta dolaşan savaş yaratıkları için prosedürel olarak oluşturulmuş bir dünyanın keşfine odaklanırsınız. Yaratıcısı Markus ‘Notch’ Persson, videoların ve oyunun sosyal medya izlenimlerinin yayılmasının ardından başarıyı hızla buldu. Minecraft‘ın kapsamı büyüdükçe, yaratım araçları daha da genişledi, topluluğun kendi benzersiz varlıklarını ve senaryolarını oyuna dahil etmesine izin verdi. Açlık Oyunları filmlerinin popülaritesine göz atarak, oyuncuların eski bir alt kümesi nihayetinde, şimdi Survival Games olarak adlandırılan, Açlık Oyunları olarak bilinen rekabetçi odaklı modlar yaptı. Filmdeki gibi, oyuncular da başkalarına karşı bir ölüm savaşına zorlandılar; bu da oyunun genellikle yumuşak bir şekilde hızını değiştirdi.
Online çok oyunculu çevrelerde de bir dayanak bulmuş olan bir başka oyun, taktik askeri nişancı Arma 2 için özel bir mod şeklinde başlayan DayZ olarak bilinen tuhaf bir başlık oldu. DayZ‘nin yaratıcısı Dean Hall, kaynakların sınırlı olduğu kasvetli ve acımasız bir ortamda, çevrimiçi bir nişancı ve yarı-sosyal bir deney yapmak istedi ve diğerleriyle oluşturulan spontan ittifaklar her an parçalanabilirdi. Ayrıca, bir sürü zombiler vardı. Sonunda DayZ bağımsız bir oyun olarak piyasaya çıktı ve Hall ile kısa süre sonra Bohemia Interactive’deki Arma geliştiricilerine katıldı. Açık dünya zombi nişancı büyüdükçe, topluluğu oyun için yeni modlar denemeye başladı. Online Arma topluluğunda böyle bir oyuncu; PlayerUnknown ismiyle 2013’te DayZ Battle Royale modunu yayınladı. Çok geçmeden diğer geliştiriciler, bu yeni herkes için ücretsiz oyun modu için popülerliğin potansiyelini görmeye başladı.
H1Z1: Zombilerden Battle Royale’e
Arma modding sahnesinin popülaritesi City Life RPG ve Invasion 1944 modlarını kapsayacak şekilde büyüdükçe, çekirdek oyunlar da başarıyı artırdı. Oyun satın alanlar pek çok oyuncuyla topluluk oluşumlarını deneyimleyebildiler. Arma 3’ün piyasaya sürülmesinden sonra, PlayerUnknown; gerçek adı Brendan Greene, PlayerUnknown’s Battle Royale olarak bilinen konseptini ilerleten başka bir mod çıkardı. Kısa süre sonra, Sony Online Entertainment tarafından sonunda H1Z1 olacak yeni bir oyun üzerinde çalışmak için yakınlaştı. DayZ’nin muazzam başarısına bir cevap olarak, geliştiriciler, kendi açık dünya zombi nişancısını oluşturdular. Ancak, geliştiriciler, çekirdek oyunu tamamlamak için Greene’in tasarımının resmi bir battle royale modunu dahil etmek istediler. King of the Kill olarak bilinen 100 oyuncu, en üst noktaya ulaşmak için birbirleriyle yarışacaktı. Stüdyo, sadece oyuncu tabanını güçlendireceğine inanmakla kalmadı, aynı zamanda onu potansiyel bir hit espor olarak gördü.
Ne yazık ki, birkaç aksilik oyunu erken erişime beklenenden daha uzun bir sürede çıkmasına neden oldu. 2015 yılında Sony, hem H1Z1 hem de aktif geliştirmede yeni bir EverQuest MMO bulunan Sony Online Entertainment stüdyosunu sattı. MMO daha sonra rafa kaldırılacak olsa da, DayBreak Oyun Şirketi olarak yeniden adlandırılan stüdyo online nişancı üzerinde çalışmaya devam etti. Bağımsız bir stüdyo olarak bir yıl çalıştıktan sonra, geliştiriciler H1Z1’i oyunda büyüyen oyuncu eğilimlerine yanıt olarak gelen Just Survive ve King of the Kill olmak üzere iki farklı moda ayırdılar. H1Z1: Just Survive olarak bilinen zombilere sahip orijinal hayatta kalma oyunu iken battle royale modu, geliştiricilerden bir pivot isteyerek daha popüler hale geldi. Bu değişiklikler, taban oyunundaki diğer ayarlarla birlikte, Brendan Greene ve takım ile bazı yaratıcı farklılıklara yol açtı. Böylelikle modder, geliştirici DayBreak ile yollarını ayırmaya karar verdi.
Bugün, H1Z1 hala aktif bir topluluğa sahip, hatta en iyi oyuncuların nakit ödüller için yarışması için birkaç esport olayları oluşturdu. Şimdi erken erişim ve PS4’teki açık beta sürümünde, H1Z1 yıllardır sürekli bir büyüme gösteriyor, hatta Auto-Royale gibi bir dizi deneysel moda sahip. Ancak, Brendan Greene’nin DayBreak’den ayrılışı, battle royale alt türünde bir oyun değiştiricisinin önünü açtı.
Winner, Winner, Chicken Dinner: PUBG’nin Yükselişi
Greene, DayBreak’den ayrıldıktan sonra, Güney Koreli geliştirici Bluehole’dan yapımcı Chang-Han Kim tarafından, battle royale deneyimini merkeze alan yeni bir oyun üzerinde işbirliği yapmak için yakınlaştı. Arma mod için yarattığı formülü koruyarak ve çevrimiçi topluluk ismine sadık kalarak, sonunda PlayerUnknown’s Battlegrounds olacak olan oyun üzerinde çalışmaya başladılar. İlk bağımsız oyunu için yaratıcı yönetmen rolünü üstlenen Greene, oyunda Bluehole ile kapsamlı bir şekilde çalışacaktı. Oyunda zaman geçirirken tasarladığı en gerçekçi savaş royale olacağına inandı.
PlayerUnknown’s Battlegrounds’ın orijinal versiyonunda, büyük bir grup oyuncu, savaşmak ve kalan son adamı belirlemek için Erangel olarak bilinen 8×8 km’lik bir adaya terk edilmiş bir Sovyetler Birliği askeri üssüne getirildi. Oyuncular adaya kargo uçağıyla taşınırlar ve seçtikleri yere kadar inip havada uçabilirler. Oyuncuları çevreleyen, etrafta yavaş yavaş kapanan ve daha fazla oyuncuyu bu süreçte çatışmaya sürükleyen, ezici bir mavi enerji alanı vardır. Son oyuncu son öldürmeyi aldığında, şu anda ünlü kutlama mesajı olan “Winner, Winner, Chicken Dinner” ile karşılaşır.
Lansman öncesi dönemlerde, oyuncu sayısının 80.000’den fazla oyuncuya ulaştığı tahmin edildi. Bu da oyuna önemli bir hız kazandıracağının anlaşılmasını sağladı. Oyuna PUBG olarak atıfta bulunan büyümeye başlayan hayran kitlesi ile Battlegrounds, 19 Mart 2017’de PC’ye erken erişimde nihayet başladı. Steam’in en çok satanlar listesinin en üst noktasına hızla ulaştı ve lansmanından kısa bir süre sonra, geliştiriciler ayrıca Xbox One için Microsoft ile zamanlanmış bir konsol özel anlaşması yaptı. Eylül 2017’de, oyunun birkaç milyon kopyası satıldıktan sonra Bluehole, CEO’su olarak hareket eden Chang-Han Kim ile oyunda çalışan çekirdek geliştirme ekibini PUBG Corporation olarak yeniden pazarladı.
2017’nin sonunda, PUBG büyük bir başarıydı ve Aralık ayında Steam’de 3 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ulaşan en yüksek oyuncu sayısına sahipti. Battlegrounds, Steam’de birkaç rekor kırmaya daha devam etti, hatta ilk ayda hem Overwatch ve Counter-Strike: Global Offensive‘den daha yüksek bir aylık gelir elde etti. Mart 2018 itibariyle, PUBG tüm platformlarda 40 milyonun üzerinde kopya sattı ve hatta ücretsiz PUBG mobil sürümü yayınladı. PlayerUnknown’s Battlegrounds, 2017 yılının oyunları hakkında en çok konuşulanlardan biriydi. Birkaç basın bülteninden Yılın Oyunu ödülünü kazanmayı bile başardı. İlk yıl boyunca PUBG Corporation, oyun için; şu anda betada olan ölçekte daha küçük 4×4 Savage haritası ile iki tam harita yayınladı. Dahası, geliştiriciler aynı zamanda içerikte daha fazla çeşitlilik sunan daha geleneksel bir deathmatch modu ile deneylerken, Xbox One sürümüne de destek veriyor.
PUBG’nin başarısının görülmesi diğer pek çok geliştiricinin odaklarını, eğer mevcut oyunlarını tamamen farklı bir şeye dönüştürmek anlamına gelse bile türün popülaritesiyle uyumlu hale getirmeye başladı.
Fortnite’ın Yeniden Doğuşu
2011 yılında ortaya çıkarılan Epic Games’den Fortnite, Gears of War’ın yaratıcısı Cliff Bleszinski’nin dahil olduğu birçok çekirdek geliştiricisinin tutkusu oldu. Temeli binaya odaklanan bir sürü-mod zombi-nişancı olarak, Fortnite esasen düşmanların artan dalgalarına karşı hayatta kalmakla ilgiliydi. Co-op oyunu göz önünde bulundurulduğunda, şimdi Save The World olarak bilinen orijinal mod, oyuncuları karakterlerini seviyelendiren ve yeni yağma elde eden çeşitli haritalara götürdü. Geliştiriciler potansiyelinden dolayı heyecan duysalar da, oyunun gelişimi oldukça sorunluydu. Ekip çekirdek oyun ve mekaniğinde sorunlar yaşıyordu. Birkaç yıl süren yenileme ve oyun sistemlerini rafine ettikten sonra Fortnite, 25 Temmuz 2017’de PC, PS4 ve Xbox One için erken erişimde piyasaya sürüldü.
Fortnite’ın lansmanının zamanlaması, geliştiricilerin de o anda oynadığı PUBG’nin artan popülaritesiyle aynı zamana denk geldi. Bir GDC 2018’de oyunun başlatılması konusundaki alışılmışın dışındaki yaklaşımları hakkında konuşan Epic Games’in yayın başkanı Ed Zobrist hızlı bir şekilde Fortnite’ın ana mücadele modunu tamamlamak için alternatif bir mod geliştirmeyi istediklerini belirtti. Unreal Tournament’in geliştirme ekibini Fortnite: Battle Royale’e odaklamak üzere değiştirerek, yeni oyun modunu 26 Eylül 2017’de, ana oyunun erken erişim lansmanından iki ay sonra piyasaya çıkardılar. Oyuna olabildiğince çok oyuncu sunmak için yeni mod ücretsiz oynanırken, PVE içeriği tüm oyuncular erken erişimden ayrıldıktan sonra sadece oyunun temel paketini satın alarak oynanabilirdi. Bu karar, Fortnite’ı ciddi bir şekilde değiştirmeye devam edecekti.
Fortnite: Battle Royale‘de, genel hız daha hızlıdır ve daha küçük bir harita ile diğer oyuncularla etkileşim oldukça yaygındır. Daha stilize bir tasarıma ve estetiğe sahip olan genel his ve atış mekaniği, askeri tarzı aksiyon oyunlarındaki kökleri ile uyumlu olarak, PUBG’nin gerçekçi atış tarzıyla karşılaştırıldığında, daha fazla arcade tarzıdır. Bir kargo uçağı yerine, oyuncular adaya inerken arka planda büyük müzik çalan bir uçan parti otobüsü ile adaya getiriliyor. Buradan, oyuncular battle royale oyunlarından bekleyeceğiniz aynı türden nişan alabilirler. Bununla birlikte, Fortnite ve PUBG arasındaki büyük fark, inşa mekaniğinin dahil edilmesidir.
Save The World modunda olduğu gibi oyuncular, duvarlar ve merdivenler gibi yapılar inşa etmekte kullanılan kaynaklar için çevredeki nesneleri parçalayabilir. Bu, oyuncuların kendilerini saldırılardan korumak veya haritanın etrafındaki yerlere ulaşılamayacak yerlere ulaşmak için savunma yapıları oluşturmalarına izin verir. Bir oyunun çoğunu inşa etmek zorunda kalmadan yaparken, ilk 20’deki son savaşlar, binanın hızını ve karmaşıklığını gözler önüne serer. Yapı oluşturulmasına dair temel bir anlayış ve başkalarına ayak uydurmak için gerekli beceri, maçların sonuna doğru hayatta kalmak için bir zorunluluk haline gelir.
Her ne kadar Fortnite ilk birkaç ay boyunca büyük bir oyuncu akınıyla karşılaşsa da, Battle Royale, 2018’in başlarında bir adım öne geçti. Birçok yönden Fortnite, doğrudan rakibi PUBG’ye kıyasla daha erişilebilir bir oyundur. Bu sadece daha estetik ve içerik açısından, daha stilize ve karikatür sanatı tarzından dolayı değil, aynı zamanda PUBG’nin 29.99 dolar fiyat etiketiyle karşılaştırıldığında, ücretsiz bir oyundur. Fortnite’ın mikro-ödemelere yaklaşımı da bazı övgüler aldı. Battle Pass ve V-Bucks (premium para birimi) ile, oynanışı etkilemeyen skinlere ve diğer kozmetik ürünlere erişebilirsiniz. Yeni katmanları düzleştirme ve açma işlemi sırasında, belirli skinleri yükseltebilir ve onlara yeni görünümler sunabilirsiniz. Fortnite: Battle Royale ile ana tecrübeden asla vazgeçmezsiniz. Her sezonda, oyuncuların bir sonraki zorluklar ve kilitlenebilirlik setlerinin kilidini açmak için yeni bir geçiş satın almaları gerekmesine rağmen, oyunculara asla zorunlu olmadı. Epic, oyunun yönleri ile ilgili geri bildirimlere de hitap etmekteydi. Ayrıca, yeni içerikler ekleyerek, oyunu sürekli bir büyüme içinde hissettiriyor.
Şu anda, Fortnite: Battle Royale, birçok şaka ve gerçek hayattan istila eden referanslar ile dünyadaki en popüler oyunlardan biri. Mobil sürümü de büyük bir başarı yakaladı ve hareket halindeyken battle royale stilini oynamaya çalışan özel bir oyuncu kitlesi buldu. Oyuna dayalı zafer dansları ve eylemleri yapan profesyonel sporcularla birlikte, Travis Scott ve eski MegaUpload sahibi KimDotCom’un oyunlarına katılmasıyla ünlü rap sanatçısı Drake, birkaç saat boyunca popüler Twitch streamer N1nja ile oyunu oynadı. Başka bir tuhaf durumda; Epic, Marvel Entertainment ile birlikte, oyuncuların Infinity Gauntlet’i alıp Thanos’un kontrolünü ele geçirebilecekleri bir Avengers: Infinity War etkinliği başlattı. Fortnite’ın, royale savaş rotası ile yeni bir başarı bulduğunu söylememek büyük bir eksiklik olurdu. Fortnite’daki oyuncuların büyük çoğunluğu (geçici) bir ödeme duvarının arkasına sıkışmış bir şey olan PvE modu üzerinden ana oyun olarak görüntülen PvP modu için varlar.
Bir zamanlar, yıllar içinde kendini parçalamak için uğraşan bir oyun olan şey, artık birçok kişinin taklit etmeye çalıştığı bir oyun haline geldi. Ve Fortnite’nin kendi pivotu ile sahip olduğu ani ve anıtsal başarıdan dolayı, şimdi konsept ile kendi servetini bulmaya çalışan diğer geliştiricilerle alt türlerde açık sezonu mevcut.
Battle Royale’in Geleceği ve Yeni Rekabet
Battle royale alt türü oyunculara büyük bir oyuncu havuzuna karşı heveslerini test etme şansı sunuyor. İyi bir çalışma yaparken pek çok oyun aynı tür heyecanı ve memnuniyeti sunamaz. Ama daha yakın zamanda 2018’de, geliştirici Boss Key Productions’ın kapanışını gören The Darwin Project, S.O.S., Paladins: Battlegrounds ve Radical Heights gibi oyun modunu çevreleyen aynı altatmacayı kovalamak için birkaç oyun gördük. İlginç bir durumda ise, yağma-odaklı aksiyon RPG oyunu Path of Exile arkasındaki geliştiriciler, yeni bir battle royale oyun modunu içeren ücretsiz bir April Fools güncellemesi sundular. Bu onların geliştirici bloguna göre sürpriz oldu. İçerik oluşturucuların bunu yapması yalnızca bir gün sürmesine rağmen, ilk 31 saatte çevrimiçi olarak 27.000’den fazla oyun oynanmıştı. Sürpriz başarısından dolayı, geliştiriciler modu sezonluk içeriklerinin bir parçası olarak uygulamak istiyorlar.
Mayıs ayında Treyarch ve Activision, Call of Duty: Black Ops 4‘de olacak Blackout için uzun süredir devam eden battle royale modunu ortaya koydu. Serinin şimdiye kadar gördüğü en büyük savaşı sunarken alt serilerin tarihini kutlamayı hedefliyor. Kısa bir süre sonra EA ve DICE, Battlefield V‘i ortaya çıkardı. E3 2018’de battle royale alt türü ile ilgili planlarını açıkladılar. Geliştiriciler, büyüyen çılgınlık hakkındaki düşüncelerini paylaşarak, Battlefield serisine uygun olacağını belirttiler. Yaklaşan oyunlardan herhangi birinin PlayerUnknown’ın Battlegrounds veya Fortnite’inin aynı anıtsal başarısını görüp göremeyeceğini bilemeyiz. Ama yine de ortada, geliştiricilerin deneyimlerini ve mevcut oyunlarıyla biraz farklı bir şeyler yaratmaları için kesinlikle bir araç var.
Battle royale’in büyük olasılıkla bir çok online nişancının ilerlemesi için normalleştirilmiş bir oyun modu olması ihtimali oldukça yüksektir. Bir şey kesin; battle royale alt türünün manzarası yıl sonuna kadar çok farklı görünecek. Gelecek çok fazla battle royale oyunu ve Fornite’ın gün geçtikçe daha güvenli hale gelmesiyle diğer geliştiriciler, paradigmayı bir kez daha değiştirmek için başka bir battle royale hiti yapmaya çalışacaklardır. PUBG’den Greene, oyunun türünü benimseyerek gelen değişiklikleri ve oyunları memnuniyetle karşılıyor.
Greene, “Ben her zaman ilk icat ettiğimde bu modu düşündüm. Bu, [temel] mod nihayetinde bayrağı ele geçirmek veya zirvenin Kralı gibi olabilir. Bu oyun modu türü ve bence yeteri kadar esnek. Tarzın sahip olduğu şekilde büyüdüğünü görmek harika. Darwin Project’in Director Modunu piyasaya çıkarması gibi yeni ve ilginç dönüşler ortaya çıkıyor, bu yüzden bu farklılıkları çok basit bir konsept üzerinde görmek çok güzel.” dedi.