Bethesda Yeni Oyun Deathloop’u Duyurdu

Bethesda Yeni Oyun Deathloop’u Duyurdu

Deathloop

Deathloop

Bethesda E3 basın toplantısı sırasında Arkane Studios’dan yepyeni Deathloop oyununu duyurdu. Birinci şahıs aksiyon oyunu, Dishonored ve Prey‘e benzeyen bir sanat tarzı ve bir zaman döngüsünde kilitli iki suikastçi kahramanı anlatıyor.

Deathloop kahramanları ölümcül rakipler Colt ve Julianna. Bunlardan biri ne zaman ölse, o kişi basitçe tekrar yenilenen yaşamı olan farklı bir yerde uyanır. Colt, döngüyü kırmanın ve kendisini bu ölüm hapishanesinden kurtarmanın tek yolunun, Julianna’yı bir kez öldürmenin bir yolunu bulmak olduğuna inanıyor. Öte yandan Julianna, ölüm döngüsünden hoşlanır. İkisinin kendilerini hapsolmuş bulduğu yeniden doğuştan zevk alır ve yalnızca Colt’u öldürmeye devam ederse bunun süreceğine inanır. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu ikisinin birbirini tekrar tekrar öldürmeye çalışmasına neden olur. Fragmana göz atabilirsiniz.

Deathloop Fragman

Arkane‘in daha önceki oyunlarında olduğu gibi, Deathloop da zihin bükme hikayesi ve titizlikle tasarlanmış seviyelere sahiptir. Colt ve Julianna’nın wall running yetenekleri var ve aynı zamanda Dishonored’ın Corvo’nun kullandığı gibi görünen özel, neredeyse büyülü güçleri de var. İki rakip karakter bir adada sıkıştılar. Sadece bölge sakinleri olmayabilirler, fakat hem Colt hem de Julianna’nın üzerlerine uyguladıkları büyük miktarda cinayet göz önüne alındığında, bu diğer karakterler büyük olasılıkla arkadaş değil.

Deathloop’un henüz çıkış tarihi duyurulmadı. Beklenen platformlar da açıklanmadı.

Arkane Studios bu detayları doğrulamamasına rağmen, Deathloop Dishonored 2’nin iki kahraman özelliğini ödünç alıyor gibi görünüyor. Oyunun başında Colt veya Julianna’yı seçiyorsunuz ve hikayeniz seçiminize bağlı olarak farklı şekilde ortaya çıkıyor. Fragman ayrıca, Prey için Mooncrash DLC’de görülen zaman döngüsü mekaniğinin Deathloop’ta da bir etkisi olabileceğini gösteriyor.