Bit Reactor Geliştiricileri Yeni “Yıldız Savaşları” Stratejisine Benzersiz bir Yaklaşım Hakkında Konuştu

Bit Reactor Geliştiricileri Yeni “Yıldız Savaşları” Stratejisine Benzersiz bir Yaklaşım Hakkında Konuştu

PC Gamer’a verilen yeni röportajda Bit Reactor’un yaratıcıları Daniş Sayed ve Ryan Macfall, stüdyonun yeni oyununa Star Wars stratejisiyle özgün bir görünüm verme planlarından bahsetti. Daniş Sayed Bit Reactor’un sanat yönetmeni olarak çalışırken, Ryan Macfall teknik yönetmendir.

Görsel tarza gelince, “Star Wars evrenine uygun ancak bu oyun için özgün olacak kendi dilimizi geliştireceğiz” dediler.

Oyunun oynanışı da benzersiz olabilir. Sayed ve Macfall, “Strateji oyununun aslında ne olduğuna dair insanların algısını genişletmek istiyoruz” dediler.

Ayrıca yeni oyunun “mümkün olan en fazla giriş cihazını desteklemesini” istiyorlar. Fare ve klavyenin bu tür oyunlar için geleneksel olduğunu belirtiyorlar. Oyuncuların birçok farklı denetleyiciyi kullanabilecek olmaları durumunda, bu denetleyicilerle çalışan mekanikler oyunda birleşebilir.

PC Gamer, röportaj boyunca RTS teriminden kaçındıklarını belirtiyor. Bit Reactor’un yaklaşan oyununu genel olarak “strateji” olarak adlandırıyorlar. Sayed, “Oyuncular henüz strateji oyunlarının ne olabileceğini görmediler” dedi. Strateji türünün zorluk spektrumundan bahsederken, “çok fazla varyasyonun” olduğunun da altını çiziyorlar.

Bu, geliştiricilerin muhtemelen strateji geliştirmede benzersiz bir yaklaşım aradığı anlamına gelir. RTS’yi diğer bakış açılarıyla harmanlayabilir veya bu mekaniği tamamen göz ardı edebilir. Bit Reactor, yaklaşan oyunlarıyla ilgili henüz resmi herhangi bir ayrıntıyı doğrulamadı. Ancak Sayed ve Macfall birçok yeni olasılığa işaret ediyorlar.

Geçen ay Bit Reactor, Star Wars strateji oyununun hala geliştirme aşamasında olduğunu doğruladı. EA’daki yıkıcı işten çıkarmalar ve proje iptalleri hayranları derinden endişelendirdi. Daha sonra Bit Reactor, “Hala çalışmaya devam ediyoruz ve geçen haftaki haberler oyunumuza etki etmedi” dedi.