Bir Oyuncu Doom'u Minecraft’ta Yeniden Oluşturmaya Çalışıyor

Bir Oyuncu Doom'u Minecraft’ta Yeniden Oluşturmaya Çalışıyor

1993'ten itibaren Doom pek çok yerde karşımıza çıktı. Bu sefer de 2016 Doom'u Minecraft'ta yeniden oluşturma fikri ortaya atıldı. Sonuç olarak bir hayranın iddialı bir projesi olan Doomed: Demons of the Nether doğdu.

Doomed: Demons of the Nether'in yazarı Sibogy, Minecraft'taki Doom haritalarının tasarımının herhangi bir mod olmadan yalnızca kaynak ve veri paketlerine dayandığını ortaya koydu. Ayrıca proje için özel olarak ses efektleri, müzik ve 3D modeller yarattı ve Doomguy'un silahlarını ve becerilerini programladı. Çalışmalarının meyveleri sadece ekran görüntülerinde değil, dinamiği orijinalinden farklı olmayan şekilde gösteren oyun videolarında da hayranlık uyandırıyor.

Proje yaratıcısı, Mart 2020'den beri proje üzerinde çalışıyor ve oyunun küçük bileşenlerinin ekran görüntülerini ve oyun videolarını düzenli olarak paylaşıyor. Doom'un ilk seviyesini sunan sonuncu video geçen hafta yayınlandı. Videoya göre Doomed: Demons of the Nether yaklaşık %60 oranında tamamlanmış. İşin oldukça hızlı ilerlediğini ve böyle devam ederse projenin 2021 bitmeden tamamlanabileceğini düşünebiliriz.