Bloodlines 2 geliştiricilerinin yeni günlüğü, her yerde sürükleyici olan sezgisel savaşa adanmıştır. Oynanış 31 Ocak’ta gösterilecek.

Bloodlines 2 geliştiricilerinin yeni günlüğü, her yerde sürükleyici olan sezgisel savaşa adanmıştır. Oynanış 31 Ocak’ta gösterilecek.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2’nin geliştirici günlüğünde projenin yaratıcı direktörü olan The Chinese Room’dan Alex Skidmore, oyunun ikinci temel taşı olan “sezgisel ve etkileyici dövüş” konusunda bilgi verdi ve oyun sürecini yönlendirdiğini aktardı.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2’nin dövüş mekanikleri güncel oyunlarla rekabet edebilecek bir eylem yaratmayı hedefliyor. Geliştiriciler bu hedefi gerçekleştirmek için üç ana oyun tarzını göz önünde bulunduruyor.

İlk oyun tarzı “Stratejik Av”: Daha stratejik savaş eylemlerini seven ve vahşi avcı vampirlerin gizliliği ve beklenmedik hareketleri kullandığı oyuncular için. Bu tarz, hangi Disipline gücünü kullanmayı ve ne zaman kullanmayı planladığınızı düşünmenize olanak tanır. Planınız hazır olduğunda, kan gücünü çağırın, düşmana yaklaşın, onu oyalayın, besleyin ve savaş başlamadan hemen önce kaçın ya da “vur kaç” taktiği – bu şekilde oynamayı sevenler için seçenekler sunuyor.

İkinci oyun tarzı “Aksiyon Dövüşçü”: Hemen dövüşmeyi tercih eden ve hızlı tepki ve dövüş yeteneklerine güvenen oyuncular için. Her klan savaşabilir, ancak Brujah burada parlaklık gösterecek. Bu tarzda uzmanlaşmışlar. Onları oyun sürecine odaklanan, Ocak ayında yayınlanacak video içeriğinde göreceksiniz. Onların güçleri yakın dövüşte domine etmeye yöneliktir. God of War, Shadow of Mordor ve Elden Ring gibi aksiyon oyunlarına göndermeler yapılmaktadır. Bu, savaşın ortasında bulunarak kalabalığı yönlendirmek ve mümkün olduğunca fazla hasar vermek için yeteneklerinizi kullanmanızı sağlar.

Yukarıdaki oyun stilleri, aynı eylem yelpazesi içerisindeki iki ayrı uç noktasıdır: oyuncular, kovalama ve dövüş konusunda kendilerine en uygun dengeyi bulmak için bu iki tarzın karışımını oynayabilirler.

Üçüncü oyun tarzı “Anlatı ve Keşif Avcısı” olarak adlandırılır ve daha az dövüş eylemiyle ilgilenen ve fantastik, hikaye anlatımı ve oyun içinde keşif yapmayı tercih eden oyuncular için tasarlanmıştır. Bu oyun tarzı, orijinal Bloodlines’ın hayranlarının yanı sıra günümüzde The Chinese Room’un hayranları için tasarlanmıştır (ve oyunun üzerinde çalışan birçok geliştirici için). Eğer karakterler ve hikaye gibi şeyler sizin için önemliyse, dövüş mekaniklerine çok fazla odaklanmadan heyecan verici savaşları deneyimleyebilirsiniz.

Geliştiriciler karmaşıklıktan çok derinlemesine daldırma odaklıdır: Üç oyun tarzı için de kolayca öğrenilebilen ve uygulanabilen bir eylem planıyla kontrol düzenine vurgu yapmışlardır. Ardından, uzun vadeli ustalık sağlayabilmek için tüm bunların üzerine derinlik katarlar. Örneğin, savunma mekaniği – oyuncuların saldırılardan kaçınmasını ya da pozisyon değiştirmesini sağlayan bir manevradır. Bir düşmana karşı kullanıldığında, elle yapılan saldırıları durdurarak, oyunculara özgü bir kontrataktır – oyuncular bunu hiç kullanmama seçeneğine sahip olabilir, ancak daha yüksek beceri seviyeleri isteyenler için mevcuttur. Yetenekler (denetleyicilerdeki) düğmelere bağlıdır, bu da oyuncuyu aynı anda dört taneyle sınırlar. Bu miktar, oyuncunun akışını bozmadan kullanmalarına izin verecek kadar küçük; yine de farklı şekilde birleştirip kullanma yolları çeşitliliği sayesinde oyunu ilginç ve eğlenceli kılar.

Gelecek geliştirici günlüğü, iki hafta içinde yayınlanacak ve “Karanlık Dünya Keşfi” adlı üçüncü temel üzerine odaklanacaktır. Bu tarihten önce The Chinese Room’un oyun sürecine ilişkin fragmanını ve detaylı açıklamaları görebileceksiniz.