“Bu son değil!”: Spec Ops: The Line oyununun oyun mağazalarına geri dönüşü için savaşacak oyun direktörü

“Bu son değil!”: Spec Ops: The Line oyununun oyun mağazalarına geri dönüşü için savaşacak oyun direktörü

Bilmiyordunuz, ama eleştirmenlerin beğenisini kazanan üçüncü şahıs nişancı oyunu Spec Ops: The Line, 30 Ocak 2024’te dijital mağazalardan aniden kaldırıldı. Bu, oyunun oyun direktörü Corey Davis dahil olmak üzere herkes için bir sürprizdi. Ancak Davis, bir şeyler yapmaktan vazgeçmeye niyetli değil: oyunun tekrar piyasaya sürülmesi için mücadele etmeyi planlıyor.

Belirsiz “ortak lisanslar” süresinin dolmasına atıfta bulunarak, 2K yayıncısı oyunun Steam, GOG ve Xbox mağazasından kaldırıldığını doğruladı. Oyunu zaten satın alan oyuncular devam edebilirken, birçok mağazadan artık satın alamayacaksınız. Twitter’da kişisel üzüntüsünü dile getiren Davis, Spec Ops’un yok olmasına izin vermeyeceğinin sözünü verdi. “Spec Ops: The Line için bu son değil,” dedi, oyunun dijital olarak yeniden erişilebilir hale getirilmesi için olası adımlara gönderme yaparak.

Benim kişisel olarak üzüldüğüm gibi, onu benimle birlikte yaratmaya ruhunu verenler, geliştiriciler ve tüm oyun topluluğu için de üzücü. Bu Spec Ops: The Line için son değil

Soruna neden olan lisanslar hakkında kesin bilgi verilmiyor. Bazıları, müzik lisanslamasında bir sorun olabileceğini söylediler, çünkü oyunun soundtrack’inde Jimi Hendrix ve Alice in Chains’in parçaları var. Ancak 2K resmi bir açıklama yapmadı, bu yüzden oyunun kaldırılmasına neyin sebep olabileceğini kimse bilmiyor.

2K’nin yaşananlar hakkında açıkça konuşmasına rağmen, Spec Ops: The Line’ın orijinal geliştiricileri olan Yager Development henüz bir açıklama yapmadı. Bu yüzden geliştiriciler arasında neler olduğunu bilmiyoruz. Belirsizliklere rağmen, Davis, diğerlerinden daha fazla bildiğe benziyor. Görünüşe göre oyunun tekrar mağaza raflarında yer almasına yönelik kararlı bir tutumu var.