Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone'a Irkçılık Karşıtı Mesaj Eklendi

Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone'a Irkçılık Karşıtı Mesaj Eklendi

Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone'u geçtiğimiz saatlerden itibaren oynamak için başlatan oyunculardan bir güncellemesi yapması istenilecek. Güncelleme ise oyuna Black Lives Matter desteğinin bulunduğu bir yeni açılış ekranı eklenecek. The Verge tarafından bildirilen detaylara göre, güncellemeyle birlikte eklenen ekran Call of Duty oyuncu topluluğu için bir mesajı içeriyor.

Ekranda “Topluluğumuz üzgün” ifadeleri yer alıyor. “Topluluğumuzun deneyimlediği sistemik eşitsizlikler bir kez daha ortaya çıkmıştır. Call of Duty ve Infinity Ward her zaman eşitliği savunmuştur ve temsil etmiştir. Siyah toplumumuzun maruz kaldığı ırkçılığa ve adaletsizliğe karşıyız. Bu durum değişene kadar ve Black Lives Matter'e kadar asla olmaya çalıştığımız topluluk olmayacağız.”

Uyarı, oyunu açan tüm oyuncular için görünür ve yükleme ekranlarında veya farklı modlar arasında geçişlerde de yine aynı şekilde bu destek mesajı yer alıyor.

Call of Duty uzun zamandır birçok toksik oyuncuya sahip olduğu için kötü şöhretli olmasına rağmen, bu şu anda oyuncu tabanı arasındaki ırkçılığa yönelik verilen çeşitli çabalardan biri. Sezon 4, George Floyd'un öldürülmesinin ardından ertelendi ve Infinity Ward, oyun içi ırkçılıkla mücadele için birçok önlem alacağının sözünü verdi.

Infinity Ward, güncel dünya olaylarına ve Black Lives Matter destek veren birkaç geliştirici ve yayıncıdan biridir.