Callisto Protocol geliştiricileri, “tamamen yeni, duyurulmamış bir Unreal Engine 5 oyunu” üzerinde çalışıyor.

Callisto Protocol geliştiricileri, “tamamen yeni, duyurulmamış bir Unreal Engine 5 oyunu” üzerinde çalışıyor.

The Callisto Protocol’un geliştiricisi olan Striking Distance Studios, şu anda Unreal Engine 5 motorunda duyurulmamış yeni bir oyun için personel alıyor.

Geçen yıl Ağustos ayında KRAFTON’a ait olan stüdyoda işten çıkarmaların başladığı bilinmekteydi. Görünüşe göre işten çıkarmalar, “stüdyonun mevcut ve gelecekteki projelerini başarıya daha iyi konumlandırmak için stratejik değişiklikler yapıldı” şeklindeki bir açıklamanın ardından 32 çalışanı etkiledi. İşten çıkarmalara rağmen KRAFTON, “yeni projelerden” bahsetti. Bu açıklamanın hemen ardından Striking Distance Studios’un kurucusu Glen Schofield’ın The Callisto Protocol’un hayal kırıklığı yaratan sonuçlarından sonra stüdyoyu terk edeceği ortaya çıktı.

Dört ay geçti ve Striking Distance Studios’un yeni oyunu hakkında daha fazla bilgiye sahibiz, ancak çok fazla değil. Oyun sürecinin lider animatörü için yapılan yeni iş ilanına göre, stüdyo “UE5 üzerinde duyurulmamış tamamen yeni bir oyun üzerinde çalışıyor” ve amacı “oyuncular ve düşmanlar için en dinamik ve etkileyici deneyimleri yaratmak” olarak belirlenmiş. İş ilanında ekstra detay bulunmamaktadır. Silinirse aşağıdaki iş ilanı ekran görüntüsü bulunmaktadır: