Capcom’ın Resident Evil 5’in yeniden yapımı için hazırlandığına inanılıyor.

Capcom’ın Resident Evil 5’in yeniden yapımı için hazırlandığına inanılıyor.

Son yıllarda Resident Evil serisi, popüler remakeleriyle ün kazandı ve geçen yıl Resident Evil 4’ün yayınlanması, Capcom’un sevilen klasik oyunları modern bir şekilde yeniden tasarladığının harika bir örneği oldu.

Sızıntılara ve söylentilere göre, yayıncı şu anda Resident Evil 9 ve gelecekteki remakeler üzerinde aktif olarak çalışıyor. Kısa bir süre önce ünlü bir içerden, şu anda beş proje üzerinde çalışıldığını belirtti.

Bu projelerden birinin Resident Evil 5’in bir yeniden yapımı olduğuna inanılıyor ve Steam’deki etkinliklere göre, bu proje beklenenden önce duyurulabilir.

İçeriden bilgi veren PRE-Alarabiya SteamDB’de, Resident Evil 5’e yönelik değişiklikler buldu. Oyun, Resident Evil 4 Remake Gold Edition’ın piyasaya sürülmesinden önce, oyun adının, temel sürümün ve paketin çıkış tarihinin Steam’den kaldırılmasını içeren üç güncelleme aldı.

Capcom bu belirli kaydı bir süredir güncellememişti ve üç yıl sonra tekrar değişiklik yapılması garip görünüyor. Ancak, önceki eğilimlere bakıldığında, oyuncu devi zaten Resident Evil 4 öncesinde benzer şeyler yapmıştı.

Tüm bu gerçekleri birleştirerek, Capcom’un Resident Evil 5’in yeniden yapımının duyurusuna doğru ilerlediği görünüyor. Daha önce Steam’de Resident Evil 4’ün adını Resident Evil 4 (2005) olarak değiştirmişti. Bu, remake’i orijinalden daha kolay ayırt etmeyi sağladı.

Resident Evil 5 Remake’in bu yıl piyasaya sürülmesi muhtemel değilse de, oyunun yakın gelecekte duyurulabileceği veya resmi olarak onaylanabileceği söylenebilir.