CD Projekt Oyunlarında İyi Yan Görevlerin Sırrı Nedir? Cyberpunk Quest Tasarımcısı Anlattı

CD Projekt Oyunlarında İyi Yan Görevlerin Sırrı Nedir? Cyberpunk Quest Tasarımcısı Anlattı

CD Projekt Red’in iki büyük rol yapma oyunu olan The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077, geniş ana hikaye hatları ve etkileyici karakterleri ile tanınır, ancak genellikle insanlar, hikaye hatları arasında karşılaşılan küçük maceralardan bahsederler. PC Gamer’a verdiği röportajda GDC’deki Cyberpunk 2077’nin baş quest tasarımcısı Pavel Sasko, bunun çoğunlukla, birçok fikri düşündükleri ve sadece en iyilerini kullandıkları için olduğunu belirtti.

“İyi bir tasarımcının fikirleri kabul etme oranı genellikle beş ila on yüzde arasındadır,” diyor Sasko, “Ve eğer birinin oranı yüzde 10 ise, muhtemelen takımda en iyi iş yapan kişi odur.” “

Sasko, CD Projekt için kötü fikirleri elemenin anahtarının, ekip üyelerinin tasarımcılara tüm fikirlerini sunma süreci olduğunu vurguladı, bu da onlara en iyi fikirleri seçmelerine izin verdi.

“Tasarımcılarımızla şöyle çalışıyorum: “İşte türlerin listesi. İşte üzerinde çalışmanızı istediğim konuların listesi – ve benzeri. Bana öneriler yazın. Ve yazıyorlar, evet, günde beş, on, yirmi tane. Genel olarak harika bir sunum, yaklaşık dört cümleden oluşur: İşte bu sunum,” dedi Sasko.

Sasko, hatta en başarılı insanların bile bir sürü kötü fikre sahip olduklarını ve sadece en iyilerini seçmek zorunda kaldıklarını net bir şekilde ifade etti.

“Hiçbir sanatçının sadece harika fikirleri yok. Hepimizin bir sürü kötü fikri var ve sadece en iyileri seçiyoruz,” diye ekledi.

Ayrıca Sasko, yan görevler için çoğu fikrin bütçeyi zorlamadan gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

“Sadece oyuncuların en iyi gördüğü görevler ve hikayeler hakkında makaleler aramaya başladım, çünkü bu tür görevler genellikle en küçük bütçeye sahip olanlardı.” Akıllı fikirleri kullanarak ve sınırlamalarla çalışmayı öğrenerek, harika şeyler yapabilirsiniz,” diye belirtti.