PS5 Pro, GTA 6’yı saniyede 60 kare ile çalıştırmayacak

PS5 Pro, GTA 6’yı saniyede 60 kare ile çalıştırmayacak

Rich Leadbetter’a göre, Digital Foundry’nin kurucusu, son DF Direct bölümünde belirtildiği gibi, PS5 Pro işlemcisinin piyasaya sürülmesi, muhtemelen GTA 6’nın 30 kareden fazlasını çalıştırmayacağı anlamına geliyor. GTA serisinin herhangi bir oyununun şimdiye kadar 60 kareyi desteklemediği göz önüne alındığında, bu oldukça olası görünüyor.

Leadbetter’a göre, eğer GTA 6 PS5’te 30 karede çalışıyorsa, aynı şekilde PS5 Pro’da da çalışacak. Eğer GTA 6 beklenmedik bir şekilde PS5’te 60 kare modunu desteklerse, bu mod aynı şekilde PS5 Pro’da da olacak.

Digital Foundry’nin verilerine göre, PS5 Pro işlemcisi küçük bir iyileştirme olmasına rağmen, renderleme alanında PS5’i önemli ölçüde aşmaktadır. Digital Foundry’nin tahminlerine göre, PS5 Pro, PS5 için eski oyunları 1080p’den 4K’ya çıkarmak için PlayStation Spektral Süper Çözünürlük Ölçekleme çözümü olan PSSR ile birlikte ölçeklendirme yapabilir, eğer geliştirici bu teknolojiyi desteklemek için yama uygularsa.

Digital Foundry, PS5 Pro’nun standart PS5’te olduğu gibi 16 GB GDDR6 belleği koruyacağını ancak geliştiriciler için ek 1,2 GB sistem belleği alacağını bildiriyor.