Command & Conquer’in yeni remaster koleksiyonuna dair ipuçları ortaya çıktı.

Command & Conquer’in yeni remaster koleksiyonuna dair ipuçları ortaya çıktı.

Geçen hafta Command & Conquer hayranları için iyi haberler geldi. Yıllardır Command & Conquer serisi çeşitli dijital platformlara dağılmıştı ve tüm oyunların satın alınabileceği tek yer EA’ya ait olan Origin mağazasıydı. Ancak son birkaç gün içinde EA, Steam’e kalan tüm C&C oyunlarını ekledi ve şimdi serinin tüm oyunlarını en büyük PC oyun platformunda satın alabilirsiniz. Oyunları tek tek veya C&C Ultimate Collection içinde satın alabilirsiniz.

Ancak iyi haberler burada bitmiyor, çünkü oyunların Steam’e eklenmesiyle birlikte bir başka Command & Conquer remaster koleksiyonunun gelebileceğine dair bir ipucu ortaya çıktı.

Oyunlar, Command & Conquer topluluğunda tanınan Jim Vesella’nın bir mesajıyla Steam’de ortaya çıktı. Vesella, EA’nın baş yapımcısı ve ilk olarak büyük ölçüde güncellenmiş grafiklere sahip ilk iki oyunun bulunduğu Command & Conquer Remastered koleksiyonunu duyuran kişi oldu. Vesella, projenin yüzü haline geldi ve ne yaptıklarını, hangi kararları aldıklarını ve ne beklenmesi gerektiğini topluluğa açık ve net bir şekilde anlatması nedeniyle büyük saygı kazandı.

“Bu nasıl gerçekleşti? Bir süre önce, bazı EA ekibi üyelerinin bazı klasik oyunlarımızı Steam’e getirme isteği olduğunu duydum. Bu girişimin farkına varınca, bazılarımız C&C Ultimate Collection’ı içermeyi önerdik”, – Steam sitesinde Vesella yazdı. “Bu talebin C&C topluluğu tarafından on yıldan fazla süredir yapıldığını biliyorduk ve bu bizim de tutkulu C&C hayranları olarak aynı hedefimizdi. EA’nın özel ekip hiçbir şeyden kaçınmadı ve bunu gerçekleştirmek için her türlü çabayı harcadı, ancak bunu tek başımıza yapamayacağımızı biliyorduk. Bu yüzden Remastered Collection çerçevesinde toplulukla işbirliği ruhuna uygun olarak, Steam’de Ultimate Collection’ı nasıl en iyi şekilde çıkarabileceğimizi anlamak için küçük bir C&C topluluğu üyesi grubuna başvurduk.”

Çok güzel, tam koleksiyon nihayet Steam’de ortaya çıktı, ancak bu ileti de oyuncuların remaster koleksiyonunun yeni bir bölümüyle ilgili olabileceğine dair potansiyel bir ipucu fark etmelerine neden oldu. Vesella’nın mesajının bir yerinde, “İlk remaster koleksiyonunun başlatılmasından sonra” diyor.

Bu bir tesadüf olabilir. Bu sadece basit bir dikkatsizlik olabilir. Belki de bu sadece isteneni gerçekleştirme girişimi, özellikle bu Steam sürümleri ivme kazanırsa. Ancak kullanıcılar şimdiden favori oyunlarının remasterlarını almak için heyecanlarını ve isteklerini dile getiriyor.