Cricket 19 PS4, Xbox One, Switch ve PC İçin Duyuruldu

Cricket 19 PS4, Xbox One, Switch ve PC İçin Duyuruldu

Cricket 19

Cricket 19

Melbourne merkezli geliştirici Big Ant Studios bir sonraki oyununu açıkladı. Ülkemizde bu spor oyunu ne kadar popüler bilemiyoruz, ama “Cricket 19 – The Official Game of the Ashes”, bu yıl ilerleyen zamanlarda PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC’ye geliyor.

Resmi İngiltere ve Galler Kriket Kurulu ile birlikte geliştirilen oyun, kriket serisinin sadık bir temsilcisi olmayı vaat ediyor. Televizyonda ya da şahsen gördüğünüz tüm ev sahibi mekanlarının yanı sıra kadın ve erkek takımlarını da içerecek.

Oynanış tarafında, Big Ant aynı zamanda “her zamankinden daha gerçekçi” AI oyuncuları sunmak için serinin AI motoruna umut vaat eden “derin geliştirmeler” sözü veriyor.

Oyunun basın bülteninde, “Bovling yaparken, AI oyuncu ve takımınızın zayıf yönlerini siler ve konsantre bir bowling stratejisi ile hedef alır. Vuruş yaparken, AI zayıf oyuncuları korumak için vuruşta dönecek ve aktif olarak sahadaki boşlukları arayacaktır.” yazıyor.

Diğer yeni özelliklere gelince, Cricket 19, tarihteki unutulmaz kriket anlarını neredeyse yeniden yaşamanızı sağlayan bir “senaryo” modu sunar. Kariyer modu ayrıca “oyuncunun etrafında bir hikaye oluşturmak” için geliştirmelerle birlikte güncellendi. Spesifik olarak, Big Ant oyun içi haber başlıklarının oyuncunun kariyer yolunu etkileyeceğini söyledi.

Bu yılki Cricket 19, Nintendo Switch’in ilk girişi ve Big Ant, hareket halindeyken oynayabilmenin faydalarından bahsetti.

Big Ant CEO’su Ross Symons yaptığı açıklamada, “En aktif ve tutkulu topluluğa sahibiz. Oyuncularımızın çoğu, önceki kriket oyunlarımızla binlerce saat vakit geçirdi ve Cricket 19, bu oyuncuların deneyimine dayanıyor. Sizi kulüp seviyesinden milli takıma götüren 20 yıllık bir kriket kariyeri yaşamanın, ODI veya IT20 serisini yeniden yaratmanız veya Ashes’e katılmanız ya da arkadaşlarınızla biraz top oynamanız için Cricket 19 var.” dedi.

Big Ant, Cricket 19’un geliştirilmesinde İngiltere’den Maximum Games ile işbirliği yapıyor. Maximum Games’in patronu Steve Powell yaptığı açıklamada Cricket 19’un “gördüğümüz etkinliğin en ayrıntılı simülasyonu” olduğunu söyledi.

Steam’de piyasaya sürülecek Cricket 19’un PC sürümü, Mayıs’ta PS4, Xbox One ve Switch oyununun piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra gelecek. Cricket 19’un oynanışı ve özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi önümüzdeki zamanlarda açıklanacak.