Embracer Group, TMNT: The Last Ronin geliştirici stüdyosundan yarısının işten çıkarıldığı kesintisiz devam ediyor.

Embracer Group, TMNT: The Last Ronin geliştirici stüdyosundan yarısının işten çıkarıldığı kesintisiz devam ediyor.

Bir başka video oyun geliştirme şirketi, 2024’ün ilk ayında işten çıkarmaları duyurdu. Bu sefer, genellikle Destroy All Humans! ve devamı Destroy All Humans 2: Reprobed remake’leriyle tanınan Black Forest Games, kendi kendine bağlı bir şirket olan THQ Nordic’in bir yan kuruluşu (kendisi de oyun devi Embracer’ın bir yan şirketi) oldu.

2024 yılında gerçekleşen tüm video oyun endüstrisindeki işten çıkarmaların geniş listesinde, Kotaku, Black Forest Games’in işten çıkarmayı duyuran son şirket olduğunu bildiriyor. THQ Nordic’in iç stüdyosunun yaklaşık% 50’sini kısalttı. Geçen yılın verilerine göre şirkette yaklaşık 110 çalışan olduğu biliniyor.

Kotaku, durumu bilen kaynakları alıntılıyor ve yaratıcı direktörlerin ve şirketin çoğu, hatta belki de tüm yöneticilerin işlerini koruyacaklarını bildiriyor, bu da büyük çaplı işten çıkarmaların şirketin en alt düzeylerini etkilediği anlamına geliyor.

Şu anda Black Forest Games, The Last Ronin çizgi roman serisine ilham olan Ninja Turtles oyunu geliştiriyor. Oyun, geçen yılın mart ayında duyuruldu ve daha fazla ayrıntı Ağustos’ta THQ Nordic Digital Showcase dijital fuarında sunuldu.

Ana şirket Embracer Group, 2022’de bir dizi agresif satın almalar nedeniyle ilk kez dikkat çekti, bunlar arasında Square Enix’ten birkaç stüdyonun satın alınması da vardı, bunlardan biri Tomb Raider geliştiricisi Crystal Dynamics’ti ve ayrıca “Yüzüklerin Efendisi” haklarının satın alımı da yapıldı. Bir yıldan daha kısa bir süre içinde Embracer, tüm büyük şirketlerin stüdyolarını kapatacağını, oyunları iptal edeceğini ve çalışanlarını işten çıkaracağını duyurduğu bir “yapılandırma”yı duyurdu.