Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’deki korkunç sahnelerden biri “Yüzüklerin Efendisi”nden esinlenmiştir.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’deki korkunç sahnelerden biri “Yüzüklerin Efendisi”nden esinlenmiştir.

Eylül geçen yıl, CD Projekt Red stüdyosu, Cyberpunk 2077 için harika bir eklenti olan Phantom of Liberty ile “genişletmeleri nasıl yapılacağını” kanıtlayarak oyun endüstrisinde az kimse yapabildiği bir şeyi bir kez daha kanıtladı. Bu, oyunun hüzünlü çıkışından bu yana geçtiği uzun ve acılı yolun bir türüydü.

Casus gerilimi atmosferinde, bu DLC sadece genişletilmiş oynanış ve iyi yazılmış bir ana hikaye sunmadı, aynı zamanda oyunda daha önce hiç görmediğimiz şeylerin de olması, benzersiz bir deneyim kattı.

IGN ile yaptığı röportajda, Spectre of Freedom’ın baş tasarımcısı Pavel Sasko, bu “farklı” aşamalardan biri hakkında konuştu.

Phantom Liberty’de görevler oluşturma felsefesini tartışırken, kültür ve popüler kültür dünyasından farklı ilhamlara dayalı görevler oluşturmaktan bahseden geliştirici, eklenti sonundaki “Abyss Gaze” görevinden bahsetti (bu görevi almamız veya almamamız seçimimize bağlı).

Bu görevde oyunda ani bir şekilde gerilim filmden korku filmine dönüşür ve V’yi devasa robot örümceğin Cerberus’unun sığınağın tünellerinde saklanırken kaçması gerekanı bir hale getirir. Bu aşama, korku filmlerinden esinlenmiş gibi görünebilir, ancak aslında tamamen farklıdır.

Sasko, bu korkunç görevi oluştururken ana ilham kaynağının tamamen fantezi klasiklerinden biri olan “Yüzüklerin Efendisi” olduğunu, daha da ileri gidecek olursak, Frodo’nun Shelob adlı dev örümceğin yaşadığı mağarayı geçişi olduğunu belirtti.

Bunker’a girmek, bir canavarın barınağa girmesi gibiydi. Cerberus’un görünüşü bile Shelob’un “Yüzüklerin Efendisi” filmindeki beliren anını hatırlatıyor, o anında Frodo’nun üzerine gölge gibi çöken.

Ve “Yüzüklerin Efendisi” gibi bazı yerlerde fanteziden karanlık fanteziye geçişi yapan gibi, Phantom Liberty de “gerilim”den korkuya geçti.