Doom Eternal'ın Tartışmalı Anti-Cheat Sistemi Kaldırılıyor

Doom Eternal'ın Tartışmalı Anti-Cheat Sistemi Kaldırılıyor

Doom Eternal oyuncularının şikayet ve yorumlarından sonra Id Software, oyunun bir sonraki güncelllemesinde yakın zamanda uygulanan Denuvo Anti-Cheat'ı kaldırmayı planlıyor.

Doom Eternal'ın yapımcısı Marty Stratton, Çarşamba günü Doom Reddit hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, anti-cheat kararının değiştiğini ve”oyunculardan gelen geri bildirimler hile karşıtı entegtasyon yaklaşımımızı yeniden değerlendirmemiz gerektiğini açıkça bellirtti.”

Id Software'in Doom Eternel için ilk güncellemesi, işletim sisteminize erişebilen bir çekirdek modu sürücünü kullanan Denuvo Anti-Cheat dahil bir dizi değişiklik eklemişti. Yama notları oyuncu endişelerini gidermeye çalışırken, topluluk Id Software'in istilacı bir anti-hile aracı olarak gördükleri şeyi ekleme kararından memnun değildi. Steam'deki birçok olumsuz yorum da dahil olmak üzere güncellemeden bu yana birçok oyuncunun tepkileri oldukça şiddetli oldu.

Stratton, stüdyonun gelecekte Doom Eternal'ın çevrimiçi çok oyunculu oyununda hileleri değerlendirdi.

“Doom Eternal'de herhangi bir anti-cheat geleceğini incelediğimizde, en azından sadece kampanyaya sahip oyunculara anti-cheat yazılımı yüklü olmadan oynama şansı vermeyi düşünmeliyiz.” Hile karşıtı entegrasyonun genel zamanlamasının, hile karşıtı talebin çok daha fazla olduğu sıralı veya rekabetçi oyun gibi gibi mücadelelerde beklentileri karşılaması ile bağlantılı.”

Stratton, çekirdek düzeyinde entegrasyonu dahil etme kararının, “tipik olarak hile yapmanın önlenmesinde etkili olduğunu” fikrine dayandığını belirtti.

Ayrıca, hile önleme sisteminin oyun içinde performans sorunlarına neden olduğuna dair endişeleri de ele aldı. “Birçok kişi maalesef Güncelleme 1'de ortaya çıkan performans ve istikrar sorunlarını anti-cheat sistemiyle ilişkendşrdi” Dedi. “Ancak İlişkili değiller.”

Stratton, “Bazı oyuncuların PC'de yaşadığı performans sorunlarının VRAM etrafında yaptığımız kod değişikliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz.” “Bir sonraki güncellememizde bu değişikliği geri aldık ve oyun lansmanda olduğu gibi çalışmasını umuyoruz.”