DDR5-8000 + Lancer Neon RGB ile XPG Termal Kaplama Teknolojisi Sıcaklığı %10 Düşürüyor

DDR5-8000 + Lancer Neon RGB ile XPG Termal Kaplama Teknolojisi Sıcaklığı %10 Düşürüyor

Endüstri, bellek için daha hızlı çözümlere doğru ilerliyor, ancak bu enerji tüketimini ve ısı yayılmasını artırıyor. İşte bu yüzden XPG, DDR5-8000 ve üzeri seviyede performans sağlayan ve sıcaklığı% 10,8’e kadar düşürebilen yenilikçi bir bellek kaplama geliştirdi. Bu yenilik, bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi beklenen Intel ve AMD’nin yeni nesil platformları için mükemmel bir seçenek olacaktır.

Anakart ısı kaplama teknolojisi, ısı iletkenliğini, ısı yayılmasını ve yalıtımı bir araya getirerek etkili bir soğutma sağlar. Kaplama yalnızca izolasyon sağlamaz, aynı zamanda ısıyı dağıtır ve ileterek gelişmiş bir soğutma sistemi sağlar. DDR5 için standart soğutucularla karşılaştırıldığında, ısıl yayılma ve dağıtım etkinliği artar, böylece yüksek hafıza hızlarında etkili bir soğutma sağlanır.

Gerçek testler, DDR5 belleğin ısısını, standart bellek modüllerine kıyasla anakart üzerine ısı dağıtma kaplaması uygulandığından 8,5°C düşürdü. Ayrıca, ısı transfer verimliliği %10,8 arttı, bu da kullanıcının sistemin aşırı ısınmasız yüksek performanstan keyif almasını sağlar.

XPG, DDR5 yüksek hızlı bellek için en yeni ısı kaplama teknolojilerine geçiyor. 8000 MT/s ve üzerini destekleyen LANCER NEON RGB ve LANCER RGB bellek modülleri, ikinci çeyrekte piyasaya sürülmeyi bekliyor ve 2024 Computex fuarında tanıtılacak.