Diablo 4’ün Baş Geliştiricisi: “Bu hatayı yeterince çok kez yaptık ve şimdi çok iyi biliyoruz”

Diablo 4’ün Baş Geliştiricisi: “Bu hatayı yeterince çok kez yaptık ve şimdi çok iyi biliyoruz”

Diablo 4’ün Lead Class Designer’ı Adam Jackson, şirketin bu tür yapıların yapısından dolayı yorucu olduğunu anladığında, Blizzard’un anlaması için yeterince test edilmeden geniş bir şekilde duyulan bazı özelliklerin “aynı zamanda da puan kaybettiklerini” söylüyor.

Raxxanterax ile yaptığı görüşmede Jackson, Diablo 4’te iç test sürecinin artık eskisinden biraz daha güvenilir olduğunu açıkladı. Tam olarak neyin değiştiği açık olmasa da, geliştiricilerin yeni özelliklerin olumlu bir şekilde karşılanacağından emin olmak için daha fazla zaman ayırdıkları anlaşılıyor.

“Bu, oyuncular için açık bir şekilde görünen ancak bizim oda içinde oturup tartışırken iyi fikirler gibi geliyormuş ama aslında kötü fikirler olan şeylerle ilgili durumlar ortaya çıkar,” diyerek Jackson, dördüncü sezonunda item tempering sistemi örneğini verdi. Yeni sistemde eşyaları temperlerken atlanamayan bir animasyon oynatılıyor.

“Bazen ‘bu gerçekten 2000 kez yapmak korkunç çünkü sonsuz bir süre beklemeniz gerekecek’ değil ‘şu an kutlama anı ve inanılmaz şeyin inanılmaz olması istiyoruz’ şeklinde olabilir. Bu şeyler arasında denge kurmak, şirket içinde en zor şeylerden biri olabilir. Bu hatayı o kadar çok kez yaptık ki artık çok iyi farkındayız. Yeni bir özellik veya etkinlik oluşturduğumuzda ‘bu 200 saat boyunca yapmak nasıl bir şey olacak?’ diye düşünüyoruz.”

Tabii ki, Diablo 4’ün dördüncü sezonunun tam çıkışından önce halka açık testten geçecek ilk sezon olması da önemli bir rol oynuyor, bu da testçilere sorunlu noktaları belirlemek ve geliştiricilere iletmek için yeterli zaman sağlıyor. Bu nedenle, 4. sezon yama notları, dengelemeler, hata düzeltmeleri ve iyileştirmelerden oluşan 10.000 kelime içeriyor.

Dördüncü sezon 14 Mayıs’ta başlıyor.