Discord’daki Helldivers 2 Topluluk Yöneticisinin Hesabı Spam Yapıcısı Olarak Engellendi – Servisin kararı ile 2 gün boyunca bloke edildi.

Discord’daki Helldivers 2 Topluluk Yöneticisinin Hesabı Spam Yapıcısı Olarak Engellendi – Servisin kararı ile 2 gün boyunca bloke edildi.

Helldivers 2 Topluluk Yöneticisi Discord Katerina Baskin paylaştı ilginç bir hikaye: Son zamanlarda, Discord’daki profilinin çok hızlı bir şekilde kullanıcılara çok fazla özel mesaj göndermesinden dolayı hesabının yasaklandığını öğrendi – sistem onu bir spam botu olarak algıladı. O sırada Helldivers 2’nin günlük ortalama çevrimiçi kullanıcı sayısı 400 bin kişiydi – oyunla ilgili çeşitli sorunlar ve soruları hızlı bir şekilde çözmeye çalıştığı için kullanıcılardan büyük miktarda mesaj alıyordu.

21 Şubat’ta Baskin, Discord tarafından hesabının geçici olarak spam ve kitlesel e-posta gönderme şüphesiyle durdurulduğuna dair bir bildirim aldı. Sorun şuydu ki, Baskin oyunun Discord topluluğunun moderatörüydü ve yasaklanan profiliyle topluluğu yönetemiyor ve oyunla ilgili sorunları olan insanlara cevap veremiyordu. Sorununu Discord destek ekibine iletmeye çalıştı, ancak şirket ona cevap vermedi.

Durum, Arrowhead Games Genel Müdürü Johan Pilestedt‘in çalışanının sorununu öğrenmesinin ardından ve Discord çalışanlarıyla iletişim kurabilmesiyle çözüldü – 40 saat sonra hesabına tekrar erişim sağlandı ve bu haftasonu ve oyuncuların akını öncesinde işlem tamamlandı.

Katerina Baskin’e sadece baş sağlığı dilemek kalıyor: Yasaklı olduğu sürede biriken kullanıcı mesajlarına şimdi cevap vermesi gerekecek. Ayrıca, stüdyo oyunun aynı anda oyuncu sayısını 700 bin kişiye çıkardı – muhtemelen şimdi kullanıcılarla daha fazla çalışma ve Discord’da tekrar yasaklanma olasılıkları daha yüksek.