Dragon’s Dogma 2’deki NPC’ler ilişki kurabilir ve hatta oyuncunun ilgisini kazanmak için birbirleriyle savaşabilir.

Dragon’s Dogma 2’deki NPC’ler ilişki kurabilir ve hatta oyuncunun ilgisini kazanmak için birbirleriyle savaşabilir.

Dragon’s Dogma 2 yakında burada olacak ve IGN portalı, oyunun inanılmaz canavarları, sistemleri ve meslekleri hakkında yeni ayrıntılar paylaşmaya devam ediyor. Yaratıcı Hideaki Itsuno, Dragon’s Dogma 2’nin NPC sistemi hakkında birkaç yeni özelliği açıkladı, bunlardan biri de NPC’lerin oyuncunun karakteri nedeniyle birbirleriyle savaşabileceği özelliği.

İlk Dragon’s Dogma’da “piyon” sistemi vardı, burada oyuncular, oyun dünyasında kendilerine eşlik edecek, savaşacak ve görevleri yerine getirecek bir NPC yardımcısı yaratabiliyordu. Daha sonra oyuncular, başkaları tarafından ödünç alınan ve kendi oyunlarında tamamladıkları görevler hakkında bilgi sahibi olan iki ek piyon ekleyebiliyordu. Piyonlar oyuncunun yanında olmadıklarında, Dragon’s Dogma dünyasını dolduruyor ve diledikleri zaman kiralanabiliyorlardı. Bu, bazen biraz robotlaşmış olsa da dünyayı daha dolu hissettiren garip ve benzersiz bir sistemdi.

Dragon’s Dogma 2’de bu sistem geri döndü. Ancak o zamandan beri Capcom’un bu sistemi iyileştirmek için zamanı ve teknolojisi oldu. Itsuno, “doğru detaylı NPC’ler” yaratmak istediğini belirtti ve sonuç olarak dünyada “komik sayıda insan” ortaya çıktı, ve NPC’lerin oyuncunun yaptıklarından bağımsız olarak dünya içinde kararlar alıp hedefleri olan bir sistem oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Örneğin, bir çift arkadaş bulursanız, birini döverseniz, diğerinin de size kızgın olacağını söyledi. Veya bir çocuğa iyi bir şey yaptıysanız, bir ebeveyn sizi teşekkür edebilir ve size daha fazla sevgi gösterebilir. NPC’ler arasındaki ilişkilerden bahsettiğim buydu.

Ancak NPC’lerle oyuncular arasındaki ilişkiler de geliştirilebilir. Itsuno, hala bu işlev üzerinde çalıştıklarını belirtirken, Dragon’s Dogma 2’deki NPC’lerin, bir NPC’yi tehdit olarak gördüklerinde oyuncu yüzünden birbirleriyle bile kavga edebileceklerini söyledi.

Size yakınlaşan bir karakter, sizinle vakit geçirmek için evinize gelebilir, ancak orada başka bir karakterle karşılaşırsa kavga başlayabilir dedi. Bu sistemi, “Yeter artık, benim yüzümden kavga etmeyin!” diyebilmek için oluşturduklarını belirtti. Okuyucularından bu tür durumlardan kaçınarak oyunu geçirmelerini tavsiye etti.

Aynı bağlamda, oyuncular ve NPC’lerin görünümlerinin iyileştirilmesi ve özelleştirilmesi konusunda da iyileştirmeler beklenmelidir. Itsuno, oyun içi karakter düzenleyicisinin, önceki oyuna kıyasla donanım performansındaki gelişmeler sayesinde daha fazla detay ve özelleştirme yeteneği sunacak şekilde iyileştirildiğini söyledi.

Bunun yanı sıra, fotoğrametrik teknolojide gelişmeler olacağını ve gerçek nesnelerin 3D taranmasına ve onların gerçekçi oyun grafiği olarak oluşturulmasına izin vereceğini de belirtti.

İlk fikir, yaklaşık yüz insan yüzünü tarayıp bunları karakter oluşturmanın temeli olarak kullanmaktı. Gerçek veri temelli olduğu için, aşırı saçmalıkları uygulamadıkça, gerçekçi yüzler yaratmak kolaydı. Oluşturulan yüzü basitleştirmek, ardından bu yüze dayalı diğer seçeneklere ve özelliklere sahip olabilmek için tasarımı basitleştirmeyi de yaptık. Bu süreçte en iyi yüzü seçerek, size en beğendiğiniz tipteki yüze yaklaşabilirsiniz. Sonrasında üzerinde istediğiniz değişiklikleri yaparak, herkesin bir ressam olmasını gerektirmeyen bir sistem elde ettik. Eğer gerçekten detaylı ayarları kontrol edebiliyorsanız, benim gibi bir mükemmeliyetçi bir karakteri yaratmak için saatler harcayabilirsiniz ancak hala bitiremeyebilirsiniz dedi.

Dragon’s Dogma 2’nin çıkışı 22 Mart’ta PC ve konsollarda gerçekleşecek.