En İyi 10 Resident Evil Oyunları

En İyi 10 Resident Evil Oyunları

Resident Evil, korku oyunları denilince akla ilk gelen oyunlardan biridir. “Resident Evil” serisi konsol versiyonu olarak başlasa da zamanla PC için birçok oyun piyasaya çıktı. PC platformu için yayınlanan en iyi Resident Evil oyununa bir göz atalım. 

Şu ana kadar “Resident Evil Village” serisinde 26 oyun çıktı. Bunların arasında 10'u ana seri olarak değerlendirdiğimiz oyunlardır ancak bunun yanında farklı platformlarda irili ufaklı birçok yan oyun bulunmaktadır. Bazılarını mutlaka oynamışsınızdır, belki bazılarının adını bile duymamışsınızdır şimdiye kadar. Artık Resident Evil Village'a sahip olduğumuza göre, tüm bu oyunları çıkış yıllarına göre hatırlamaya karar verdik.
 

10. Resident Evil: Revelations 2

Hikayedeki karakterler iki kategoriye ayrılmıştır. Claire ve Barry silahlı adamlardır. Moira ve Natalia da destekçi ve koleksiyoner seviyesindeler. Bazen karşılaştığımız sorunları çözmek için bu iki rolü aynı anda kullanmamız gerekir. Bu nedenle karakterler arasında geçiş yapılarak iki karakter kullanılabilir. Claire ve Barry, silah parçaları toplanarak yükseltilebilen kendilerine özgü silah stillerine sahiptir. Moira ve Natalia'nın da kendilerine has yetenekleri var. Moira, araçları bir el feneri ile karanlık köşelerde görüntüleyebilir.

9. Resident Evil 0

Kronolojik sıraya göre, bu serinin beşinci oyunu ve hikayenin başlangıcıdır. Aslen 2002'de Nintendo Gamecube için piyasaya sürülen oyun, 2016'da PC'de HD-Remaster olarak piyasaya sürüldü. Adından da anlaşılacağı gibi, “Resident Evil 0”, serinin ilk oyunundan önce meydana gelen olayları kaydediyor. Ordusunda bir saha doktoru olan S.T.A.R.S. Rebecca Chambers, kaçak Billy Coen'i yakalamak için Raccoon Şehrine gönderildi. Rebecca, mahkumu trende tuzağa düşürdüğünde, tren zombiler tarafından boğuldu. Rebecca ve Cohen, zombilerden kaçarken birbirlerine yardım etmelidir.

8. Resident Evil 5

İlk olarak 2009 yılında oyun konsolları ile aynı anda PC için piyasaya sürüldü. Raccoon City'nin yıkılmasından on yıl sonra, eski STARS Alpha ekibi üyesi Chris Redfield, şimdi çok uluslu bir şirketin çöküşünden sonra teröristlerin eline düşen Şemsiye'yi bulmak ve yok etmek için dünyayı dolaşan BSAA paramiliter anti-biyo-organik silah örgütüdür. ilaç firması. Chris, uzak Afrika ülkesi Kijuju'da tanınmış bir silah tüccarının büyük işler yaptığını öğrendiğinde, onu durdurmak için oraya gitti ve sadece “Oropoiros” olarak adlandırılan bu gizemle başa çıkmak için ne yapabileceğini öğrendi. dünya planı. Yerel B.S.A.A.A.'dan Chris'e. Sheva Alomar katıldı. Chris ve Sheva, enfekte olmuş köylüler, mutasyona uğramış canavarlar ve Albert Wesker ile savaşır.

7. Resident Evil: Revelations

Resident Evil: Apocalypse ilk olarak 2012'de Nintendo 3DS'de piyasaya sürüldü. Resident Evil 4 ve Resident Evil 5 arasındaki zamanda geçen oyun, dünya okyanuslarına bulaşan bir biyoterör örgütünü durdurmaya çalışan Jill Valentine ve Chris Redfield'ın hikayesini anlatıyor. Oyuncular, seviye seviye görevleri tamamlamak için bulmacaları çözer ve canavarlarla savaşır.
 
Bu oyunun hikayesi hakkında ne düşündüğünüzü bilmiyorum ama bence ne harika ne de korkutucu. Sevdiğim şey oyun oynamak. Nintendo 3DS gibi bir sistem bile, harika olan grafik potansiyelini açığa çıkarabilir. Ayrıca “Resident Evil: Mercenary 3D” gibi kötü yapımlardan sonra serinin ilk konsol oyunu bu ve resmen uyuşturucu gibi hissettiriyor.

6. Resident Evil Code: Veronica

“Resident Evil: The Code Veronica” da Claire'in Raccoon City'den kaçışına tanık olduk. Claire, Umbrella'nın Paris tesisine gizlice girmeye çalıştığı için tutuklandı ve Albert Wesker tarafından saldırıya uğrayan araştırma tesislerinden birine götürüldü. Hikayenin ortasında Claire'i ve hikayenin ortasında kardeşi Chris'i kontrol ettik.

5. Resident Evil

Serinin ilk oyunu. 1996 yılında Playstation için piyasaya sürüldü. Gamecube'ün yeniden çevrimi 2002'de piyasaya sürüldü. 2015 yılında, 2002'de elden geçirilen sürüm PC'de HD-Remaster olarak piyasaya sürüldü. Resident Evil, Raccoon City'nin eteklerindeki büyük bir malikanede bir dizi cinayeti araştırmak için gönderilen polis gücü üyeleri Chris Redfield veya Jill Valentine'in hikayesini anlatıyor. Kontroller ve görsel efektler harika bir şekilde değiştirilmiş olsa da, genç oyuncular için büyüleyici bir deneyim sunuyor.

4. Resident Evil Village

Capcom, “Resident Evil 7” serisinde yeni bir yön ve soluk kazanmış ve “Resident Evil Village” ile aynı doğrultuda gelişmeye devam etmektedir. Resident Evil 7'deki olayların üzerinden birkaç yıl geçti. Olay, karısı Mia ile birlikte yaşayan Ethan Winters'ın Chris Redfield tarafından Avrupa'da gizemli bir köye kaçırılmasıyla başladı. Resident Evil 7 gibi, Resident Evil Village da birinci şahıs bakış açısı kullanır. 

Oyunculara keşfedilmeyi bekleyen bir köy sağlar. Ayrıca Resident Evil 4'ten alışık olduğumuz evrak çantası envanter sistemi olarak kullanılıyor. Diğer bir benzerlik ise silahların ve eşyaların Duke adlı bir silah tüccarından satın alınabilmesidir. “Resident Evil Village”, altı oyunculu çok oyunculu mod ve tek oyunculu mod olarak “Resident Evil RE: Psalms”ı içerir. “Resident Evil 8″in sistem gereksinimlerine baktığımızda ise i5 işlemci, 8GB RAM ve 4GB ekran kartının yeterli olduğunu görüyoruz. 

3. Resident Evil 7

2017 yılında konsolla aynı zamanda çıkan bir PC oyununda, hasta bir ailenin yaşadığı çiftlikte ipuçlarını ararken kayıp karısını bulmaya çalışan Ethan Winters'ın hikayesini anlatıyor. Resident Evil 7 aynı zamanda seride birinci şahıs bakış açısını kullanan ilk oyundur. Capcom, “Resident Evil 6” ile aksiyon dolu oyunlar sunuyor ve “Resident Evil 7” ile özüne dönüyor. 

Oyun, bulmacaları çözerek, sırları keşfederek ve düşmanlardan mümkün olduğunca kaçınarak hayatta kalma ve korku unsurlarına odaklanıyor. Bu sayede dizinin hayranlarını mutlu ederken, genç oyunculara da farklı bir deneyim yaşatıyor.

2. Resident Evil 4

Oyun ilk olarak 2005 yılında Playstation'da piyasaya sürüldü ve 9 yıl sonra PC'de bir remake yayınlandı. Oyun, radikal bir tarikat tarafından kaçırılan Amerikan başkanının kızı Ashley Graham'ı kurtarmakla görevlendirilen Amerikan hükümet ajanı Leon S. Kennedy'nin hikayesini anlatıyor. 

Avrupa'nın kırsal bir bölgesinde, casuslar Ada Wong ve Leon, zihin kontrol parazitleriyle enfekte olmuş köylülere karşı savaşır. “Resident Evil 4”, farklı oynanış ve kamera sistemleri ile serinin tamamen değiştirilmiş ilk versiyonudur. 2019 ve 2020'de yayınlanan remake'lerin Resident Evil 4'te yayınlanmasını bekliyoruz. 

1. Resident Evil 2: Remake

Oyun ilk olarak 1998 yılında Playstation için piyasaya sürüldü ve ilk oyun etkinliğinden 2 ay sonra yaşananları anlatıyor. Raccoon City'ye yeni atanan Leon S. Kennedy ve kayıp kardeşini arayan Claire Redfield'ın zombilerle dolu bir şehirde hayatta kalmaya çalışan hikayesini anlatıyor.

21 yıl sonra PC için piyasaya sürüldü ve bu remake çok radikal ve benzersiz bir oyun. Oyun sıfırdan yeniden inşa edildi ve son teknoloji modern donanımın gücünü kullanan gergin ve ürkütücü bir deneyim sunuyor. Diğer Resident Evil remakelerinden farklı olarak bu, genç oyuncuların efsane seriye kolayca adapte olabileceği ve anlayabileceği bir başyapıt.