En İyi 10 Zombi Oyunu

En İyi 10 Zombi Oyunu

En İyi Zombi Oyunları

En İyi Zombi Oyunları

Gerçek hayattaki bir kıyamete (henüz) sahip olmamamıza rağmen, bu zombiler; TV şovlarını, filmleri ve en önemlisi video oyunlarımızı ele geçirmeyi bırakmadı. Onların yavaş, hantal, grotesk olması ve çok sayıda gördüğümüz gerçeğinden dolayı, ideal düşmanlar yapabilirsiniz. Özellikle çürüyen beyinlerinin kafataslarının arkasından patladığını gördükçe tatmin edici bir şey olduğu gerçeğini seviyoruz.

Yüzlerce oyun, oyuncuların tüm şekil ve boyutlardaki ölümsüzlere karşı zaafı olduğunu fark etti. Ama hangisini oynayacağınızı nereden biliyorsunuz? Sizler için en iyi zombi oyunlarını derlemeye çalıştık. Bir göz atın.

10. Dead Island

10. Dead Island

Pürüzlü kenarlarına rağmen, Dead Island‘ın zombi öldürdüğünü inkar etmek zor. Birinci şahıs macerası, sizi baş döndürücü cesetlerle dolu tropik bir cennete götürür, her çürümüş tatilci sadece bir testere-beyzbol sopasıyla başlarından vurulmayı bekler. Bazı etkileyici ölümler yaratmak için kendi silahlarınızı üretebilirsiniz. Yalnızca oluşturmak için doğru parçaları bulmanız gerekir.

Derinlerde, Dead Island bir RPG, yani ilerledikçe gittikçe güçlü silahlar inşa etmek eğlencenin büyük bir parçası. Ayrıca, tüm silahlarınız dayanıklılık puanlarına sahiptir ve çok fazla kullanırsanız yarıya düşer, bu yüzden onları yükseltmek bir zorunluluktur. Nihayetinde, Dead Island sizin zamanınıza değer. Çünkü birinci şahıs bakış açısıyla bir bıçağı çürüyen bir kafatasına saplamaktan duyduğunuz memnuniyeti atlatmak zordur.

9. Dead Rising 4

9. Dead Rising 4

İlk Dead Rising‘de ekrana gelen yaşayan ölülerin sayısı, aklımızı patlattı. Teknik gelişmeler, Dead Rising 4‘ün geniş kitlelerini büyük bir pazarlık haline getiriyor, ama hala alabileceğiniz en iyi zombi-dayak deneyimlerinden biri olmayı başarıyor.

Photojournalist Frank West geri dönüyor, üstelik en üst düzey silahların etkileyici bir cephanesini getiriyor, hatta aralarında azotla bağlanmış bir pala da var. İlki gibi renkli patronlara sahip değil, ama baş döndürücü silah çeşitliliği, bağırsakların arasından geçiyor ve buna değer.

8. State of Decay

8. State of Decay

Kıyametin kasvetini ve kaderini yakalayan bir oyun bulmak oldukça nadirdir, State of Decay‘nin yaptığı gibi. Undead Labs’ın açık dünyadaki hayatta kalma siması, bir grup kazazedenin kontrolünü ele geçirir; çünkü onlar, cesetlerle dolu bir dünyada ev yapmaya çalışırlar.

Bu sadece kafatası kırma kargaşasıyla dolu bir nişancı değil, eğer onları hayatta tutmak istiyorsanız arkadaşlarınıza yakından göz kulak olmanız gerekir. Hayatta kalanlarınız bir göreve gidebilir ve asla geri dönmeyebilir, çıldırıp intihar edebilir veya enfeksiyondan ölebilir. Oldukça yoğunlaşır ve hiçbir şey, tam seviyelendirilmiş belalıların kendilerini bırakmaya karar vermesinden daha zor değildir.

7. Dying Light: The Following

7. Dying Light: The Following

Zombiler üzerinde koşmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Ana oyunun DLC’si olarak, Dying Light: The Asist, parkurun çoğunu orjinalden ayırır ve bunun yerine neredeyse lekesiz bir kırsal alanın içinde sizi direksiyonun arkasına yerleştirir. Cesur atlayışlar yaparken tarlalarda hız yapar ve lastik izlerini bağırsaklara bırakarak zombi parçalarının sıçramasını sağlarsınız. Dikkatli olun, ön cam sileceklerinizde sıkışıp kalmış bir zombi kafası olabilir.

Volatiles yeni, gelişmiş bir versiyonu bile var. Gece arabanızla ya da sinsice dolaşırken biriyle karşılaşırsanız anlık ölümü tadabilirsiniz. Her şeye rağmen, zombi virüsüne karşı bağışıklığı olan bir kültün araştırılması etrafında gezerken onları atlatmak zorunda kalacaksınız. Duyarlı direksiyon yollarda bir zevkle ilgileniyor. Ama dikkat edin; zombilerin yolundan ne kadar çok saparsanız, takip edeceğiniz daha büyük kalabalık olur. Bu bir sorun değil, çünkü ayağınızı frenin üzerinden çekip, arkanıza yaslanın ve o gaz pedalına sonuna kadar bastığınızda onlara pek de acımayacaksınız.

6. Rise of the Tomb Raider: Blood Ties

6. Rise of the Tomb Raider: Blood Ties

Rise of the Tomb Raider: Blood Ties‘ın, en büyük korkularınızın birini gerçeğe dönüştüren Lara’s Nightmare (Lara’nın Kabusu) adlı bir bölümü var. Gecenin ortasında evde yalnızsın. Aniden bir çarpma oluyor. Etrafta dönerken iki parlak mavi göz ruhunuza bakacak ve Croft Malikanesi’ni vuran zombi istilasının üstesinden gelmek için en yakın av tüfeğini almadan önce boş gözlere geri dönüyorsunuz.

Lara’s Nightmare‘de; Croft Malikanesi’ne doğru yol alan, bazı kasklar ve antik kolyenizden yapılı bazı göğüs tablaları takan mavi gözlü zombilere, karmakarışıklara karşı kendinizi koruduğunuzu görürsünüz. Bir klostrofobik zombi korku-fest’i arıyorsanız, Lara’s Nightmare tam da sizin içindir.

5. Red Dead Redemption: Undead Nightmare

5. Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Zombiler; vahşi, vahşi Batı’yı istila ederse ne olur? Red Dead Redemption DLC, ana hikayeyi bu kadar harika yapan tüm özelliklere sahiptir. Şu anda karşılaştığınız hemen hemen her şey adeta çürüyen etlerden oluşan bir yürüyüş çantasıdır. Muhtemelen, beyin fırtınası yapan kişiler tarafından çiğnenecek olan standart mücadeledei aynı tanıdık karakterlerle tanışacaksınız. Bulunması için yeni silahlar ve görevler, kasabaların savunulması ve boyun eti eksik mitolojik atlar var. Altı saatlik hikaye mücadelesinin çok ötesinde siz meşgul edecek bolca zaman var.

Undead Nightmare DLC, kendi oyunu olarak düşünülecek kadar büyük. Dönüştürülmüş çevre, 1900’lerin başındaki açık dünyaya tamamen yeni bir duygu getiriyor. Yapılması gereken çok şey var, keşfedilecek bir Batılı bölge ve parçalama isteyeceğiniz zombiler, bu kaçırmak istemeyeceğiniz bir yaşayan ölüler genişlemesi.

4. Call of Duty: Infinite Warfare Zombies

4. Call of Duty: Infinite Warfare Zombies

Zombi modları ile olduğu kadarıyla gitmek için Call of Duty‘e bazı sahneler vermelisiniz. Şimdi zombi modları, Call of Duty: Infinite Warfare‘in zombi modunda son derece lezzetli bir 80’ler tema parkında, neon renkleri, bacak tozlukları ve boomboxlarla dolu, tam teşekküllü bir Call of Duty temeline dönüştü.

Bu listedeki diğer tüm zombi oyunlarından Infinite Warfare‘in zombileri biraz daha “dışarıda”. İşleyen bir rollercoaster’a binebilir, Afterlife Arcade’de oynayabilir ve 80’lerin tema parkında dolaşırken yanınızda ne kadar saçma sapan kararlar vereceğinize karar vermek için Fate & Fortunes kartlarınızı karıştırabilirsiniz. Sanki bu yetmezmiş gibi, tamamlanacak görevler, meydan okumak için zorluklar ve zombilere biçmek için çok saçma silahlar da var. Her ne kadar biraz tuhaf olsa da, Zombiler 4 kişilik bir kooperatif için bir grup toplamanın ve yüzünden bazı ölümsüz canavarları vurmanın en iyi sebeplerinden biridir.

3. Left 4 Dead 2

3. Left 4 Dead 2

Left 4 Dead serisi, nihai kooperatif-zombi hayatta kalma deneyimidir. Dışarı çıkıp Rambo olmayı denemek istiyorsan, ölürsün. Her şey takım üyelerinizin birçoğunu A noktasından B noktasına götürmeye çalışmakla ilgili ve bu da takım çalışması gerektiriyor. Yolda duran zombi kalabalığı tipik yavaş hareket edenlerden değiller. Standart zombiler hızlıdır ve tam hızda size doğru koşarlar, ki bu kesinlikle dehşet verici.

Ancak standart zombiler buzdağının sadece görünen kısmıdır. Gerçek tehditler, ilk oyundaki Hunter, Boomer ve Smoker gibi oyuncu kontrollü süper enfekte olanlardır. Sonunda; Charger, Jockey ve Spitter’in eklenmesiyle işler daha da yoğunlaşıyor. Yalnız her zombi türü, koordine edilmiş bir hayatta kalanlar ekibine yönelik bir tehdit değildir. Ama süper zombiler birlikte çalışırken, ağır silahlı insanlar için anlık ölüm anlamına gelebilir. Arkadaşlarınızla işbirliği yapmanıza veya arkadaşlarınızla paylaşmanıza izin veren bir zombi oyunu arıyorsanız, bu pek de Left 4 Dead 2 olamaz.

2. The Walking Dead

2. The Walking Dead

Telltale’nin The Walking Dead‘i tüm zamanların en iyi zombi oyunlarından biri olarak kabul etmemesi büyük bir günah olurdu. Diğer zombi oyunları sonsuza dek başlarını keserken veya bir av tüfeğiyle ölümsüz beyinlerini uçururken, bu oyun zombi kıyametin insan tarafı macerasını araştırıyor. Hedefinizi test etmek yerine, bu adaptasyon sosyal karar verme sürecinizi ve sinirlerinizi test eder. Çünkü lanet olsun ki, bu oyunda meydana gelen bir parça karışıklık var.

Kendisini Clementine adlı yetim küçük bir kızın koruyucusu olarak gören hüküm giymiş bir katil olan Lee Everett olarak oynuyorsunuz. Diğer kurtulanlarla karşılaştıkça, grup üyeleriniz için çok fazla yankı uyandıran çizgide kararlar vereceksiniz. Ancak en kötüsü ya da aynı anda en iyisi partinizdeki karakterlerle bir bağlantı geliştirmenizdir. Yani, bu kötü şeyler olmaya başladığında, sadece video oyun karakterinden ziyade canlı olarak yenildiğini gördüğünüz arkadaşınız gibi hissedeceksiniz. İnsanlar ölecek, beklenmeyenler gerçekleşecek ve kararlar verilecek. Ve sonuçlarla yaşamak zorunda kalacaksınız.

1. The Last of Us

1. The Last of Us

The Last of Us, sadece 2013’teki Yılın Oyunu değil, aynı zamanda yaşayan ölü et yiyicileri içeren en yoğun, büyüleyici ve etkileyici oyun deneyimidir. Bitkinin yaşamı boyunca tamamen taşan Birleşik Devletler üzerinden tehlikeli bir ülke yolculuğuna çıkar. Dişleri ile boynunuzu parçalamak için bekleyen mantar beyinli zombiye ek olarak; dünya, umutsuz silah veren insanlar, baskıcı bir hükümet ve hedefinizin önünde duran psikotik kötülerle doludur. Ve hepsinden önemlisi, seninle birlikte sinsi bir genç kızı sürükleyeceksin.

Joel ve Ellie’nin görevi gergin olduğu kadar karanlık. Hayal kırıklığı olan ürpertici ortamlar, gerilimin neredeyse dayanılmaz seviyelere çıkmasına neden olan gizli / hayatta kalma oyunu için mükemmel sesi belirler. Bu tipik silahların ateşlendiği zombi oyununuz değil. Daha güçlü düşmanları geçmeye, cephaneliğinizi korumaya ve sarf malzemelerini temizlemeniz gerekecek. Harekete geçirilen anlar, her kemik kırma, yüz kırma darbesini hissetmenizi sağlar ve dramatik sahneler de duygusal olarak ilgi çekicidir. Nihai zombi hayatta kalma deneyimini arıyorsanız, The Last of Us alacaklarınızın en iyisi olacaktır.