En İyi Oyun Klavyeleri – Sizin Tercihiniz Hangi Klavye?

En İyi Oyun Klavyeleri – Sizin Tercihiniz Hangi Klavye?

En İyi Oyun Klavyeleri

En İyi Oyun Klavyeleri

Oyun klavyeleri fiyat açısından yüksek olabileceğinden, satın almadan önce araştırma yapmanız veya bir ürünü denemeniz önemlidir. Sizler için en iyi oyun klavyelerini özellikleri, analizleri ve fiyatları ile birlikte derledik. Ülkemizde döviz kuru sabit olmadığı için fiyatlar dolar olarak belirtilmiştir.

Bizim tercihlerimiz biraz daha minimalist bir tasarım ve kompakt form faktörü içeren klavyeler oldu. Bu nedenle bize buradaki klavyelerden Cooler Master QuickFire TK, Logitech G610 Orion, Razer Blackwidow Tournament Edition ve Corsair STRAFE daha çekici geldi.  

Klavye yapılarını daha iyi anlamanız için daha önce yazdığımız Klavye Yapısı makalemizi incelemenizi öneririz. 

Sizler hangi oyun klavyelerini tercih ediyorsunuz? Satın almadan önce inceleyip kendinize uygun olan oyun klavyesini tespit edebilirsiniz. 

1. Corsair K68

1. Corsair K68

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Red
Kırmızı LED arka aydınlatma
Sıvı sızdırmaz; Sıvı tuşlara zarar vermez
Anahtarlıkların altındaki lastik conta
Özel medya tuşları
Windows tuşunu devre dışı bırakmak için “Oyun Modu” düğmesi
Sökülebilir plastik avuç içi dayanağı
Özelleştirme için Corsair Utility Engine yazılımı
Boyutlar: 17,9 “(genişlik), 6,7” (uzunluk), 1,5 “(yükseklik)
Ağırlık: 1120g/2.5 lbs

Analiz

Corsair’ın K68 çok gösterişli değil, ama bol miktarda hoş özelliği var. Corsair’in Strafe mekanik klavyesine benzer şekilde tasarlanmıştır, ancak tuş takımlarının altına koruyucu bir kauçuk katman ekliyor; Klavyeye dökülen sıvılar iç kısımlara zarar vermez. Kauçuk gövde, tuş vuruşlarını çoğu mekanik klavyeden biraz daha sessiz hale getirmeye yardımcı olur. 

K68 sadece Cherry MX Red anahtarlarıyla gelir; bu nedenle doğrusal değildir. dokunmatik tuş vuruşları olmadığından belki istemeyebilirsiniz. Fakat Reds’i tercih ederseniz, K68’deki yazmanın ve oynamanın pürüzsüz olduğunu hissedersiniz. 

Sağ üst köşede Windows tuş kilidi düğmesi ile birlikte özel medya tuşları ve ses kontrolü bulunur. K68, yalnızca kırmızı arka plan aydınlatmasıyla birlikte gelir, ancak Corsair CUE yazılımındaki ışıklandırma davranışını özelleştirebilirsiniz. Ayrılabilir avuç içi dayanağı klavyeyle birlikte gelirken, temizleme için gerekli olan anahtar kapakçığını ise ayrı almanız gerekir. 

Cherry MX Red anahtarlarıyla iyi inşa edilmiş, nispeten sessiz bir mekanik klavye arıyorsanız K68 önerimiz. 

Fiyat: $99.99

2. Logitech G413

2. Logitech G413

Özellikler

Anahtar Türü: Logitech Romer-G switches
Kırmızı LED arka aydınlatma
Fırçalanmış alüminyum üst plaka
1 USB geçiş bağlantı noktası
Windows tuşunu devre dışı bırakmak için “Oyun Modu” işlev tuşu
Aydınlatma özelleştirme için Logitech Oyun yazılımı
QWERASD ve 1-2-3-4 tuşları için dokulu tuş kareleri (isteğe bağlı)
Boyutlar: 17,5 “(genişlik), 5,1” (uzunluk), 1,4 “(yükseklik)
Ağırlık: 1105g/2.4 lbs

Analiz

Minimalizm, Logitech’in G413’ü çekici kılıyor. Zarif ve ince tasarımı, dışarıdan eklenen özelliklere yer vermez; bu fasa fiso olmayan bir klavye isteyenler için olumlu bir şeydir. Açık renkli tuş takımları da temizliği biraz daha kolaylaştırır. G413 Logitech kendi Romer-G anahtarlarıyla donatılmış olarak geliyor; biraz Cherry MX Browns benziyor. Çünkü her ikisi de her tuş vuruşuyla hafif bir dokunmatik bump’a (darbe) sahipler. Ama Romer-G’nin harekete geçirme noktası 1.5mm’lik oladuğundan Cherry MX Brown’a göre teknik açıdan daha hızlıdır. (Cherry MX Brown 2.0mm’de) 

Medya işlev tuşları ve “Oyun Modu” tuşu işlev satırına getirilir ve standart 104 tuşların dışında ek düğmeler yoktur. Bununla birlikte, klavyenin sağ üstünde uygun bir USB geçiş portu vardır. G413, kırmızı arka plan aydınlatması ile siyah bir şasiye sahip. 

G413, büyük üreticilerin 100 doların altında satılan birkaç mekanik klavyesinden biridir. Romer-G anahtarlarının sunduklarını incelerseniz ve çok parlak gösterişten kaçınacak bir estetik istiyorsanız bu klavye size göre olabilir. 

Fiyat: $89.99

3. Das Keyboard Prime 13

3. Das Keyboard Prime 13

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Brown
Beyaz LED arka ışık
1 USB geçiş bağlantı noktası
Alüminyum üst plaka
İşlev tuşlarındaki ortam işlevi
Boyutlar: 18.0 “(genişlik) / 6.8” (uzunluk) / 1.2 “(yükseklik)
Ağırlık: 1315g/2.9 lbs

Analiz

Özel bir klavye şirketi olan Das Klavye, basit, minimalist ürünler için bilinir. Prime 13, ana satış noktasının şasinin üstünde yoğun bir alüminyum levha olmasıyla bu tasarım felsefesinin bir örneğidir.

Prime 13 modelimiz, tutarlı, ince bir dokunmatik darbe (bump) sağlayan Cherry MX Brown anahtarlarıyla birlikte geliyor. Parlak beyaz LED arka aydınlatması ve yedi parlaklık seviyesi ile birlikte gelir daha sonradan bu durum özelleştirilebilir. USB geçişi en üstte sağdadır ve 6.5 ft’de şerit kablo diğer çoğu klavye kablosundan daha uzundur. 

Çok çarpıcı olmayan basit ve sağlam klavye arıyorsanız Prime 13 sizin içindir. Çok gösterişli özellik sunmamasına rağmen fiyatının biraz pahalı olması ise yapı kalitesi ile ilgilidir. 

Fiyat: $149.99

4. Das Keyboard’s Division Zero X40

4. Das Keyboard’s Division Zero X40

Özellikler

Anahtar Türü: Alpha Zulu Doğrusal (Alpha Zulu dokunmatik mevcuttur)
Kırmızı LED arka ışık
5 programlanabilir makro tuşları
İki tonlu alüminyum üst plaka (dört renk mevcuttur)
1 USB geçiş bağlantı noktası
3,5 mm ses ve mikrofon jakları
Boyutlar: 19,1 “(genişlik) / 6,8” (uzunluk) / 1,2 “(yükseklik)
Ağırlık: 1500g/3.3 lbs

Analiz

Das Klavye ayrıca Division Zero adı verilen kendi oyun odaklı markasıyla benimsenmiştir ve X40 ise amiral gemisidir. Prime 13’e benzer, ancak birkaç değişiklik yapar. X40 kırmızı arka plan aydınlatması ile birlikte geliyor, ancak diğer klavyelerde görülen güçlü özelleştirilebilirlik özelliklerine sahip değil. Bir USB geçişi, bir ses jakı, sağ üstte bir mikrofon girişi ve soldaki beş programlanabilir makro tuşu var. 

En önemli değişiklik, Das Klavye’nin artık kendi mekanik anahtarları setine sahip olmasıdır; Alpha Zulu Doğrusal (Cherry MX Red’e en çok benzeyen) ve Alpha Zulu Dokunmatik (en çok Cherry MX Brown’a benzer). Harekete geçirme noktası 1,7 mm, boşalım 4,0 mm’de ve 45 g’lık bir harekete geçirme kuvveti vardır. Bu düğmenin dokunmatik versiyonu, tek fark olan bir dokunmatik çarpış ile aynı özelliklere sahiptir. 

Üstteki alüminyum üst plaka iki tonlu bir tasarıma sahiptir ve çıkartılabilir, böylece Das’ın sunduğu dört farklı renk arasında değişim yapabilirsiniz. 

Prime 13’e çok benzer, düzgün, tepki veren tuş vuruşlarına sahip iyi yapılandırılmış bir klavyedir. 

Fiyat: $129.99

5. Corsair K95 RGB Platinum

5. Corsair K95 RGB Platinum

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Speed ??(Cherry MX Brown mevcuttur)
Şasinin üst ucunda arkadan aydınlatmalı trim dahil tam RGB arka aydınlatma
Dokunmatik tuş takımları ile 6 programlanabilir makro tuşu
Sökülebilir lastik avuç içi dayanağı
1 USB geçiş bağlantı noktası
Kaydırma ses kontrolü özelliğine sahip medya tuşları
Tamamen maruz kalmış tuş takımlarıyla fırçalanmış alüminyum tabanı
Boyutlar: 18,3 “(genişlik) / 6,7” (uzunluk) / 1,4 “(yükseklik)
Ağırlık: 1315g/2.9 lbs

Analiz

K95 Platinum, önceki yinelemelerle hemen hemen aynı olan, en üst düzey mekanik klavyesi olan Corsair’in güncellemesidir. Fırçalanmış alüminyum bir tabla ile inşa edilmiş olup, anahtar kutuları tamamen açığa çıkar.  Özel medya tuşları ve yumuşak kaydırma ses kontrolü tabanın sağ üst köşesinde bulunur ve arka plan ışığı kontrolü sol üstte bulunur. Dokulu tuş kartlarıyla altı programlanabilir makro tuşu soldadır.

Cherry MX Speed ??switchler Corsair K70 Rapidfire ile piyasaya sürüldü ve K95 RGB Platinum daha özelliklidir. Bunlar doğrusal, dokunmatik olmayan Cherry MX Red eşdeğerlerinin daha hızlı bir versiyonudur. Hız anahtarları, Red’in 2.0 mm ve 4.0 mm’lik noktalarına karşı, 1.2 mm’lik herhangi bir anahtarın en kısa harekete geçirme noktasına ve 3.4 mm’lik alttan dışarıya doğru açılmasına rağmen, her ikisi de aynı 45 cN’lik harekete geçirme kuvvetine sahiptir. Bu, daha hızlı tuş vuruşlarına izin verirken parmaklarınızı veya ellerinizi klavye üzerinde dinlendirmeniz özellikle de ağır bir eliniz varsa istenmeyen girişleri kaydedebilir. 

Buna ek olarak, K95 Platinum, kalın örgülü kordonun yanında bir USB geçişine sahiptir. Klavyenin RGB arkadan aydınlatmalı tuşları ve dış trim Corsair’in yazılımı tamamen özelleştirilebilir. Ayrılabilir avuç içi dayanağı paket halinde gelir ve iki taraf arasındaki tek fark ise dokuya rağmen manyetik olarak yapışan iki taraflı bir kauçuk ped içerir. 

K95 tek başına harika bir ürün olmasına rağmen, 200 dolardaki yüksek fiyatı klavyenin satın alınmasını zorlaştırıryor. Ekstra özelliklere sahip bir klavye üzerinde Speed ??anahtarlarına ihtiyaç duyarsanız, K95 Platinum ilginizi çekebilir. 

Fiyat: $199.99

6. Logitech G610 Orion Red

6. Logitech G610 Orion Red

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Red (Brown mevcut)
Beyaz aydınlatma (Logitech Oyun yazılımı ile özelleştirilebilir efektler)
Özel medya tuşları, kaydırma ses kontrolü
1 USB girişi
Ekstra yükseklik ayarı (0, 4 ve 8 derece açılar)
Tamamen özelleştirilebilir anahtar işlevler (yazılım aracılığıyla)
Tuşları devre dışı bırakmak için on-the-fly “Oyun Modu” düğmesi (özelleştirilebilir)
Boyutlar: 17,5 “(genişlik), 6,0” (uzunluk), 1,4 “(yükseklik)
Ağırlık: 1260g/2.8 lbs

Analiz

G610 Orion, minimalist bir tasarıma sahip, akıllıca bir klavyedir. Klavye pürüzsüz doğrusal bir his vererek Cherry MX Red anahtarlarıyla geliyor, ancak dokunmatik geri bildirim yok. İsterseniz Brown anahtarlı olanı da alabilirsiniz. 

Beyaz aydınlatmalar nabız, dalga veya reaktif efektler için Logitech Oyun Yazılımı ile özelleştirilebilir. Yazılım aracılığıyla özel anahtarları devre dışı bırakmak için özel medya tuşları, kaydırma ses kontrolü ve “Oyun Modu” düğmesi bulunur.

Dört ya da sekiz dereceye kadar ayarlayabileceğiniz ayaklar da var. Klavye tek bir USB girişi vardır. Ne yazık ki, tahta üzerinde USB geçiş bağlantı noktası yoktur. 

Tabanı sağlam ve iyi inşa edilmiş ve mat görünüm parmak uçlarınız için temiz bir estetik ve iyi tutuş sağlar.

Fiyat: $119.99

7. Logitech G810 Orion Spectrum

7. Logitech G810 Orion Spectrum

Özellikler

Anahtar Türü: Logitech Romer-G
Özel medya tuşları ve kaydırma ses kontrolü
Özelleştirilebilir RGB arka aydınlatma (Logitech Oyun yazılımı aracılığıyla)
Ekstra yükseklik ayarı (0, 4 ve 8 derece açılar)
Tamamen özelleştirilebilir anahtar işlevler
Tuşları devre dışı bırakmak için on-the-fly “Oyun Modu” düğmesi (özelleştirilebilir)
Boyutlar: 17,5 “(genişlik), 6,0” (uzunluk), 1,4 “(yükseklik)
Ağırlık: 1180g/2.6 lbs

Analiz

G810 Orion Spectrum aslında iki istisna dışında G610 Orion ile özdeşleşmiştir; G810, 16.8 milyon RGB arka aydınlatma ve Logitech’in Romer-G anahtarlarıyla birlikte geliyor.

Renk ve efektler, Logitech Oyun yazılımı ile tamamen özelleştirilebilir. Logitech tarafından üretilen Romer-G anahtarları, hafif bir dokunmatik darbe sunan Cherry MX Browns’e çok benziyor. Aradaki fark, Romer-G’nin Browns’tan (1.5 mm-2.0 mm) daha kısa bir harekete geçirme noktasına ve daha kısa bir hareket mesafesine (sırasıyla 3.0 mm, 4.0 mm) sahip olmasıdır. Bu, Romer-GS’yi çekici bir özellik oluşturabilecek teknik olarak daha hızlı bir anahtar yapıyor.

Romer-G anahtarları, daha zengin parlaklık sağlayan tekdüze LED arka aydınlatmaya sahiptir. Cherry MX anahtarları, düğmenin kendisinin üstünde veya altında ayrı bir LED’ye ihtiyaç duyuyor, bu da ışığın merkezin dışında ve tuşlar parlamıyor anlamına geliyor. 

G810’un boyutları G610 ile tamamen aynı ve G810’un 0,2 lbs daha hafiftir. RGB arka aydınlatmanın dışındaki tüm diğer özellikler G610 ile aynıdır. 

Fiyat: $159.99

8. Logitech G Pro

8. Logitech G Pro

Özellikler

Anahtar Türü: Logitech Romer-G (tactile bump)
Tamamen özelleştirilebilir RGB arka aydınlatma
Tanksız tasarım
Çıkarılabilir örgülü kablo
Yükseklik ayarı için iki açı
On-the-fly Windows tuşu devre dışı bırakma
Boyutlar: 14,2 “(genişlik) / 6,0” (uzunluk) / 1,4 “(yükseklik)
Ağırlık: 1000g/2.2 lbs 

Analiz

Logitech geçtiğimiz günlerde oyun markalı ürünlerini, fareleri içeren G Pro serisine yönlendirdi. G Pro klavyesi, sayı tablasını çıkaran tennethless tasarımı ile seyahat ve rekabet için odaklanmıştır. Genel tasarım Logitech’in G610 ve G810 modellerinin kompakt bir versiyonu olmakla birlikte, ayrılmış medya kontrollerini vardır. 

G810 gibi, G Pro da Logitech’in kendi Romer-G mekanik anahtarı üzerinde. G810 gibi, G Pro da Logitech’in kendi Romer-G mekanik anahtarı üzerinde oynuyor. Cherry MX Browns’le benzer bir dokunmatik darbe var. Romer-G anahtarları, 1.5 mm’lik kısa bir harekete geçirme noktası, 45 cN’lik bir harekete geçirme kuvveti ve 3.0 mm’de alttan dışarıya doğru açılmaya sahiptir.  Şu anda Logitech tarafından yapılan tek mekanik anahtardır, çok duyarlı olmasına rağmen Brown anahtarları kullanan bazı klavyelerin kaba bir duygusuna sahip değildir. Logitech, geliştirilmiş tuş sinyali işlemesini de (KSP) sundu ve USB sinyalinin bilgisayara diğer klavyelerden 10ms daha hızlı gönderildiğini iddia etti. 

G610 ve G810 gibi, klavyenin kendisinde USB pass-through veya ses bağlantı noktası yoktur. Tasarımında ve özelliklerinde minimalisttir ve özellikle Esports sahnesine hitap eder. Böyle bir klavyeye ihtiyacınız varsa alabilirsiniz. 

Fiyat: $129.99

9. Corsair K70 RGB Rapidfire

9. Corsair K70 RGB Rapidfire

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Speed ??Switch
RGB arka aydınlatma (Corsair Utility Engine yazılımı aracılığıyla özelleştirilebilir efektler)
Özel medya tuşları, kaydırma ses kontrolü
1x / 2x / 4x / 8x tekrarlama oranı seçenekleri
Fırçalı alüminyum tabanın, dokulu boşluk çubuğu
Takılabilen dokulu tuş kartları
Sökülebilir avuç içi dayanağı
2 USB girişi (USB 2.0 için her iki giriş gereklidir, USB 3.0 için bir giriş gerekir)
1 USB geçiş bağlantı noktası
Boyutlar: 17,2 “(genişlik), 6,5” (uzunluk), 1,5 “(yükseklik)
Ağırlık: 1200g/2.56 lbs

Analiz

K70, Corsair’in amiral gemisi mekanik klavyesidir. Cherry MX Speed ??anahtarlarıyla Rapidfire sürümüne sahiptir. Bir tuşa basmak için gereken kuvvet Speed Red (45 cN) ile aynıdır, ancak çalıştırma noktası çok daha yüzeyseldir (Hız 1.2 mm, Red 2.0 mm). Referans için, bu mesafe anahtarın taban boşluğunun (4.0 mm) yarısından azdır. Tuş vuruşlarını hiper şekilde fark etmeyen veya ağır bir eli olan kişiler sıklıkla istemeden bir tuşa basıp durabilir. K70 RGB Rapidfire olmayan sürümler, Cherry MX Brown, Blue veya Red anahtarlarıyla birlikte verilebilir. 

K70’in şasisi, fırçalanmış alüminyumdan yapılmış olup çok dayanıklıdır ve ekstra bir ağırlık katmamaktadır. K70 ayrıca bir USB geçiş portu, anında tekrarlama oranı seçenekleri, çıkarılabilir bir avuç içi dayanağı, özel medya tuşları ve takas dokulu tuş vuruşları içerir. Daha ergonomik olmak niyetiyle Keykaps eğimlidir, ama içe doğru oluşu biraz garip hissettiriyor. 

Corsair Utility Engine (CUE), çalışması için ekstra çaba sarf edebilir, ancak kullanıcıların tuş takımı ve arka plan ışığı efektlerini özelleştirebilmelerini sağlayacaktır. Tam renk spektrumunu ve reaktif yazım, dalga, titreşim ve renk döngüsü gibi özel efektleri alacaksınız.

Fiyat: $169.99 (K70 RGB Rapidfire), $159.99 (K70 RGB)

10. Razer Blackwidow Chroma V2

10. Razer Blackwidow Chroma V2

Özellikler

Anahtar Türü: Razer Yellow (Razer Green ve Orange renk mevcuttur)
Razer Chroma RGB arka aydınlatma
5 programlanabilir makro tuşu
Çıkarılabilir yastıklı avuç içi dayanağı
1 USB geçiş bağlantı noktası
3,5 mm Ses / Mic kombo jakı
Boyutlar: 18,7 “(genişlik) / 6,7” (uzunluk) / 1,5 “(yükseklik)
Ağırlık: 1500g/3.3 lbs

Analiz

Razer’in Blackwidow Chroma V2, amiral gemisi mekanik klavyelerinin güncellenmiş bir versiyonudur ve orijinal tasarımından çok da uzak değildir. Büyük bir ilavesi, klavyenin kendisine zahmetsizce tutturulan manyetik dolgulu avuç içi dayanağıdır. 

En önemli değişiklik, özel Razer Yellow mekanik anahtardır ve Cherry MX Reds’e en çok benzer şekilde işlev görür. Nispeten sakin bir doğrusal anahtardır, bu da bir tuşa bastırmanın pürüzsüz olduğunu ve dokunmatik bir darbenin direncinin olmadığı anlamına gelir. Razer Yellow’un farklı ise, daha kısa bir harekete geçirme noktası; 1.2 mm’de bir tuş vuruşu, 3.5 mm’de dip çıkışı kaydeder, ancak aynı 45 cN harekete geçirme kuvveti vardır. Chaze MX Brown veya Blue eşdeğerlerine benzer dokunmatik geri bildirim arıyorsanız, Razer’in Orange veya Green anahtarları da bir seçenektir. 

Blackwidow Chroma V2 ayrıca soldaki beş programlanabilir makro tuşu ve sağda bir ses / mikrofon girişi olan bir USB geçişi ile donatılmıştır. Yazılımla tamamen isteğe göre uyarlanabilir RGB arka aydınlatması bulunuyor. 

Çabukluk ve ağırlık Blackwidow’un bu baskısının bir parçası olmaya devam ediyor ve aksi takdirde işlevsel tasarımından çok fazla değişmiyor. Yastıklı avuç içi dayanağı ve özel Razer anahtarları sizin için önemli olmadığı sürece, biraz pahalı diyebiliriz. 

Fiyat: $169.99

11. Razer Blackwidow Ultimate 2014

11. Razer Blackwidow Ultimate 2014

Özellikler

Anahtar Türü: Razer Green anahtarı
Yeşil arka plan ışığı (değişken parlaklık)
5 programlanabilir makro tuşu
2 USB girişi (USB 2.0 için gereklidir, biri USB 3.0 için gereklidir)
1 USB geçiş bağlantı noktası
1 ses / 1 mikrofon jakı
Ağırlık: 1500g/3.3 lbs
Boyutlar: 18,7 “(genişlik) / 6,7” (uzunluk) / 0,8 “(yükseklik)

Analiz

Blackwidow Ultimate spor Razer’in kendi özel Green anahtarı, Cherry MX Blue Switches’ın dokunmatik geri bildirimine benzer. Blues’a çok benzeyen Razer Yeşiller, etrafınızdakileri rahatsız edecek kadar yüksek olabilir. Dokunmatik geri bildirim, bir anahtarın kazayla basılmasını önleyecektir. Anahtar bağlarınızla biraz hantal duruyorsanız ve tuşları kazara göze alarak bir oyun içi eylemi kötüye kullanma alışkanlığınız varsa, bu son derece yararlı olabilir. 

Razer ürünleri, makro tuş takımı ve arka plan ışığı efekti gibi klavye özelliklerini tamamen özelleştirmek için Razer Synapse yazılımını kullanıyor. Ultimate 2014 sürümünün sol tarafında 5 makro tuşu bulunuyor. Belirli oyun içi eylemler üzerinde yoğunlaşan bir hayransanız, bunlar son derece yararlı olabilir. Makro tuşları, Synapse aracılığıyla onlara görev atadıkça hiçbir şey yapmaz, ancak yazılımın kullanımı çok kolaydır ve anahtardaki değişiklikleri anında algılarlar.

Ses ve mikrofon girişleri, klavyenin sağ tarafında bulunur; bu, ulaşılması zor kurulumlar için ve ses cihazlarınızı sıkça takıp/ çıkarırsanız yardımcı olur. USB geçiş bağlantı noktası da kolaylığı geliştirir ve farelerin takılmasını veya bir cihazı şarj etmenizi kolaylaştırır. 

Bu özel model, yeşil arka aydınlatmada bulunur; ancak tam RGB arka aydınlatmayı istiyorsanız, yeni “Chroma” Razer klavyelerinin sürümleri de mevcuttur. 

Fiyat: $129.99

12. Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma

12. Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma

Özellikler

Anahtar Türü: Razer Green anahtarı
RGB arka aydınlatma (Razer Synapse yazılımı ile özelleştirilebilir efektler)
Tanksız tasarım (Sayı Tablası olmadan)
Çıkarılabilir örgülü kablo
1 USB girişi
Yarı sert taşıma çantası
Ağırlık: 950g/2.1 lbs
Boyutlar: 14,40 “(genişlik) x 6,06” (uzunluk) x 1,18 “(yükseklik)

Analiz

Blackwidow  Blackwidow Tournament Edition (TE) ayrıca Razer’ın Green mekanik anahtarlarını da izliyor. Yine, bu anahtarlar harekete geçirme noktasında farklı bir dokunmatik tıklama ile Cherry MX Blues’a benzer. 

Çalışma alanınız kısıtlıysa ve sık sık bir sayı tuş takımı kullanmazsanız, saydam Blackwidow TE mükemmel bir seçenektir. Çok taşınabilir ve ayrılabilir bir örgülü kablo ile güçlendirilmiştir. Bu klavyeden memnun kalacağımız bir özellik, standart Blackwidow’un yan tarafındaki bir USB geçiş portudur.

Razer ürünlerinin Chroma modelleri tamamen özelleştirilebilir RGB arka ışığı özelliğine sahiptir. Razer Synapse yazılımı ayrıca özelleştirilebilir arka ışık efektlerine izin verir. LED’leri titreştirebilir, renk spektrumunda dolaşabilir, ripple veya dalgaları yanlamasına veya tuş vuruşlarına tepki verebilirsiniz. Bu efektlerin ayarlanması kolaydır ve estetik açıdan hoş bir özellik olabilir. 

Ayrıca taşınabilirliğini güçlendiren, saplı yarı sert bir taşıma çantası da bulunur.

Fiyat: $109.99 

13. Corsair STRAFE

13. Corsair STRAFE

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Red anahtarlar (Brown ve Blue anahtarlar mevcuttur)
Takılabilen dokulu tuş kartları
Dokulu boşluk çubuğu
Kırmızı arka plan aydınlatma (Corsair Utility Engine ile özelleştirilebilir)
1 USB geçiş bağlantı noktası
2 USB girişi (USB 2.0 için her iki giriş gereklidir, USB 3.0 için bir giriş gerekir)
1x / 2x / 4x / 8x tekrarlama oranı seçenekleri
Ağırlık: 916g/2.02 lbs
Boyutlar: 17,6 “(genişlik), 6,7” (uzunluk), 1,57 “(yükseklik)

Analiz

Corsair Strafe sağlam bir donanım parçasıdır. Çok gösterişli değildir ama kullanmak çok güzel. Ayrı bir ortam tuşu yoktur, ancak FN anahtarı, ortam kontrolü için doğrudan İşlev dizisinin işlevselliğini değiş tokuş edecektir. STRAFE’nin makro anahtarları yoktur. Cherry MX Reds, pürüzsüz ve hassas yazarak oyun oynamanızı önerir, ancak bazı kişilerin tercih ettiği dokunmatik geri bildirim vermez. Taban plastik kaplamadır. Anahtarların altında da görünür kırmızı bir tabaka vardır. 

STRAFE’nin bu sürümü yalnızca kırmızı arka aydınlatmaya sahip ancak aydınlatma efektleri, Corsair Utility Engine yazılımı aracılığıyla özelleştirilebilir. Klavyenin üstünde bir USB geçiş bağlantı noktası var. Kablo örgülü değildir. 

STRAFE, aynı zamanda, rendelenmiş bir doku ve içeri eğim gösteren değiştirilebilir WASD ve QERF tuş vuruşlarıyla birlikte gelir. Bu, FPS ve MOBA oyuncuları hedef alıyor, ancak eğimli eğik tuş takımları biraz garip. 

Fiyat: $99.99

14. Cooler Master QuickFire TK

14. Cooler Master QuickFire TK

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Brown
Beyaz LED arka ışık (Tüm tuşlar veya WASD ve ok tuşları)
Numara pedli kompakt tasarım dahil
İşlev satırındaki ortam denetimleri
Çıkarılabilir örgülü kablo
1 USB girişi
Ağırlık: 800g/1.76 libre
Boyutlar: 14,9 “(genişlik), 5,4” (uzunluk), 1,9 “(yükseklik) 

Analiz

Quickfire TK, sayı tablası ve yön tuşları sütununu bir arada birleştirdiği zaman benzersizdir. İki işlevsel grup arasında geçiş yapmak, bazılarının alışması gereken numara kilitleme tuşu ile yapılır. Bu şekilde, tuş takımı kullanılmayan klavyelerde bulunmayan işlevleri korursunuz ve yine de kompakt bir form faktörü elde edersiniz.

Model, çalıştırma noktasında hafif bir dokunmatik darbe sunan Cherry MX Brown tuşlarıyla gelir. Tuş vuruşları duyulabilir, bu nedenle yaşam veya çalışma durumunuza bağlı olarak dikkate alınması gereken bir şeydir.

Kahverengi tuşların bulunduğu sürüm, beyaz arka plan aydınlatması, kırmızı arka aydınlatmalı kırmızı tuşlar ve mavi arka plan aydınlatmalı mavi tuşlarla birlikte gelir. Arka aydınlatmayı yalnızca beş parlaklık ayarıyla tüm tuşları veya WASD / yön tuşlarını kapsayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Giriş kablosu örgülüdür ve klavyenin hareket etmesini son derece kolay hale getirmek için ayrılabilir.

Quickfire TK, tasarımında ve işlevinde çok basit, ancak iyi performans gösteren sağlam bir klavyedir. Çok fazla gösterili klavye aramıyorsanız sizin için uygundur. 

Fiyat: $89.99

15. Logitech G710+

15. Logitech G710+

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Brown (Blues ayrıca mevcuttur)
6 Makro Tuşları (klavyenin solunda)
Özel medya tuşları, kaydırma ses kontrolü
On-the-fly Windows Tuşunu devre dışı bırakma
Tuş vuruş seslerini azaltmak için dahili nemlendirme halkaları
Beyaz aydınlatma, 5 parlaklık ayarı ile (WASD ayrı olarak aydınlatılabilir)
2 USB girişi (USB 2.0 için gereklidir, biri USB 3.0 için gereklidir)
1 USB geçiş bağlantı noktası
Ayrılabilir avuç içi dayanağı dahildir
Logitech Oyun Yazılımı sürücüleri, program tuşlarına
Boyutlar: 20,0 “(genişlik), 8,7” (uzunluk), 1,5 “(yükseklik)
Ağırlık: 1460g/3.2 lbs

Analiz

G710 +, programlanabilir G tuşları, gümüş tonlu WASD ve ok tuşlarının turuncu vurgulu ve tabanda markalaşma özelliği ile gösterişlidir. Bu alanda daha ağır ve daha büyük klavyelerden biri. Bazıları aşırı üstte olabilir, ancak bu genel işlevselliğini azaltmaz. 

Çalıştırma noktasında hafif bir dokunmatik darbe sağlayan Cherry MX Brown anahtarlarıyla geldi. Ancak bu klavyeyi öne çıkaran şey, gürültüyü hafifletmek için tuşların altında sessizleştirme halkaları ile donatılmış olmasıdır. 

G710 + bir sürü özellik sunar. Solda 6 programlanabilir G tuşu, profil modlarını değiştirmek için İşlev satırının üstünde üç tuş, özel medya tuşları, sağ üst kısımdaki arka aydınlatma parlaklık tuşları ve kaydırma ses kontrolü bulunmaktadır. Ayrıca bir USB geçiş bağlantı noktası da vardır. Bu klavyeyi kullanmak için bir USB 3.0 portuna veya iki USB 2.0 portuna ihtiyacınız olacak. Çünkü kablo örgülü değildir ve kalınlığı esnekliğinden etkilenir. 

Fiyat: $129.99

16. HyperX Alloy FPS

16. HyperX Alloy FPS

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Red
Kırmızı arka plan aydınlatma w/4 aydınlatma efektleri ile (dalga, dalgalanma, WASD ve dolu)
Çıkarılabilir örgülü kablo
1 USB geçiş bağlantı noktası
1 USB girişi
Kırmızı dokulu tuş vuruşları, değiştirilebilir (WASD ve 1234 tuşları)
Mesh dolgulu taşıma çantası
Ağırlık: 1050g/2.31 lbs
Boyutlar: 17,4 “(genişlik), 5,1” (uzunluk), 1,4 “(yükseklik)

Analiz

HyperX Alloy FPS, çok düşük profilli bir tasarım seçer. Taban çok incedir ve tuşların etrafına sıkıca sarılır. Bu model, her tuş vuruşuyla farklı dokunmatik tıklama sağlayan Cherry MX Blues ile birlikte gelir. Kırmızı arka plan aydınlatma ve beş farklı parlaklık ayarı ile birlikte gelir. Dört farklı aydınlatma efekti vardır; Tam arka ışık, dalga, reaktif dalgalanma ve WASD). Bunlar klavyede FN ve ok tuşlarını kullanarak ayarlanır. 

Çıkarılabilir örgülü kablo ve yastıklı örgü taşıma çantası taşınabilirliğini artırır. Tabanın üst yarısı, sağlam bir his veren fırçalanmış bir çelik plakadır. WASD ve 1234 tuşları için değiştirilebilir kırmızı tuş vuruşları aslında güzel bir ilavedir. Anahtar kutuları düzleştirilmiş bir yüzeye sahiptir ve başka değiştirilebilir kapaklar gibi düz olmayan eğimli bir yüzeye sahip değildir.

Alloy FP’i hakkında çok gösterişli bir şey yok; ama bu da klavyenizi taşıma gereksinimi duyan ve minimalist bir tasarımı takdir edenler için çekici bir seçenek haline getiriyor.

Fiyat: $99.99

17. Logitech G213 Prodigy

17. Logitech G213 Prodigy

Özellikler

Anahtar Türü: Logitech Mech-Dome tuşları
Tamamen özelleştirilebilir RGB arka aydınlatma
Tamamen özelleştirilebilir anahtar işlevler
Tuşları devre dışı bırakmak için on-the-fly “Oyun Modu” düğmesi (özelleştirilebilir)
Entegre plastik avuç içi dayanağı
Özel medya tuşları
RGB yapılandırması için Logitech Oyun Yazılımı
Dökülmeye dayanıklı (yaklaşık 2oz’a kadar)
Boyutlar: 17.8 “(genişlik), 8.6” (uzunluk), 1.3 “(yükseklik)
Ağırlık: 1000g/2.4 lbs 

Analiz

Logitech, Mech-Dome anahtarlarıyla kendi membrane-mekanik hibrid anahtar türünü oluşturmaya çalışıyor. Anahtarlar dokunmatik bir darbe ile bir Cherry MX Brown’unkine benzer. Razer “Mecha-membran” tuşlarına çok benzer bir şekilde, mekanik anahtarların tepkisi ile membran anahtarlarının yumuşaklığı arasında ortada bir yerdedir. Sonuç olarak imtiyazlar doğal olarak yapılır. Harekete geçirme kuvveti 50g olarak derecelendirilirken, gerçek bir mekanik şalterden daha az tutarlı, fakat standart bir membrane kartından daha tepki verici olur. 

G213 Prodigy’nin genel tasarımı G610 ve G810’a benzer. Logitech, klavyenin dökülmeye karşı yaklaşık iki ons’a kadar dayanıklı olduğunu ve bu da sakar insanlara güzel bir katkı sağlıyor. Arka aydınlatma için ortam anahtarları ve açma/kapama düğmesi vardır. USB geçiş bağlantı noktası yok. Bu klavyenin yalnızca bir USB girişi vardır ve kablo örgülüdür. 

Ayrılmaz avuç içi dayanağı ve Mech-Dome tuşları sizi bu klavyeden biraz uzaklaşabilir ancak görünümü ve ergonomisi hoşunuza giden Logitech G610 Orion sizi ilgilendirebilir. Ayrıca, gözden geçirdiğimiz diğerlerine kıyasla daha uygun fiyatlı klavyelerdendir. 

Fiyat: $69.99

18. Steelseries Apex M800

18. Steelseries Apex M800

Özellikler

Anahtar Türü: Steelseries QS1 mekanik anahtar
2 USB geçiş bağlantı noktası
6 programlanabilir makro tuşu
Tamamen özelleştirilebilir RGB arka aydınlatma
Medya işlevleri için FN tuşları
Yükseklik ayarı için değiştirilebilir kauçuk ayak
2 USB geçiş bağlantı noktası
2 USB girişi (USB 2.0 için her iki giriş gereklidir, USB 3.0 için bir giriş gerekir)
Ağırlık: 1390g/3.06 lbs
Boyutlar: 20,1 “(genişlik), 6,85” (uzunluk), 1,6 “(yükseklik)

Analiz

Steelseries, QS1 anahtarını Apex M800’e uygulayarak kendi mekanik anahtarını oluşturmada bir adım atıyor. QS1 anahtarı Cherry MX Reds ile karşılaştırılabilir. Doğrusal bir anahtardır, yani hiçbir dokunmatik geri bildirim anlamına gelmez. QS1 anahtarındaki fark daha yüzeysel bir tuş vuruşudur. Reds’in 4 mm taban ve 2 mm harekete geçirme noktasına karşıt olarak 3 mm’de alttan dışarıya doğru açıklık ve harekete geçirme noktası 1.5 mm’dir. Harekete geçirme kuvveti Red, (45 cN) ile aynı derecelendirilir. Bu, zahmetsiz tuş vuruşlarını sağlar.

Bununla birlikte, tuşların zarif bir klavyeye benzeyen belirgin bir sarsıntı hissi var. Sonuç, çok sessiz bir tuş vuruşudur, ancak Cherry MX Reds kadar tepki verici olmayabilir. Harekete geçirme ve kuvvet açısından tuş vuruşlarının çok tutarlı olduğunu hissettirdiği için, standart membran anahtarlarından hala bir adım öndedir. 

Boşluk tuşu, vurmayı kolaylaştıran standart bir tasarıma göre daha belirgindir. Altı makro tuşu tabanın solundadır. Klavyenin kendisi basit, temiz bir estetik ve tuş keplerinin alçak profilli bir tasarımına sahiptir, ancak kasa biraz hantal ve ağır. 

Her ikisi de tabanın üstünde bulunan iki adet USB geçit bağlantısı var. Apex M800, özelleştirilebilir efektlerle tam RGB arka aydınlatmaya sahiptir.

Apex M800, çok hızlı anahtarlara sahip basit bir mekanik klavye. Yumuşak ve sessiz bir hisle çok hızlı anahtarlara ihtiyacınız varsa QS1 anahtarları tercihiniz olabilir. 

Fiyat: $169.99

19. G.Skill Ripjaws KM780

19. G.Skill Ripjaws KM780

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Red (Blue ve Brown mevcuttur)
Kırmızı arka plan aydınlatma (RGB kullanılabilir)
6 programlanabilir makro tuşu
10 değiştirilebilir tuş vuruşu (QWERCASDFG anahtarları, WASD içeri doğru eğimli)
Özel medya tuşları
Kaydırma ses kontrolü (yerleşik LED ses seviyesi görüntüleme)
Sökülebilir avuç içi dayanağı
Fırçalı alüminyum taban plakası
3 programlanabilir mod w / on-the-fly anahtarlama
2 USB girişi (USB 2.0 için her iki giriş gereklidir, USB 3.0 için bir giriş gerekir)
On-the-fly tuş vuruşu
Ağırlık: 1360g/3.0 lbs
Boyutlar: 20,4 “(uzunluk), 6,78” (uzunluk), 1,9 “(yükseklik)

Analiz

KM780, doğrusal mekanik tuş vuruşlarını sağlayan Cherry MX Red anahtarlarıyla geliyor. Bu modelde ayrıca kırmızı arka aydınlatma da var, ama RGB arka aydınlatmaya sahip bir model de var.

Bu klavyenin tasarımı biraz abartılı. Tabanı saran bir alüminyum çubuk ve üstte bir alüminyum plaka var. Kaydırma ses kontrolü aşağıdaki bir LED ses seviyesi göstergesine ve solda özel medya tuşlarına sahiptir. 

Klavyenin solunda 6 programlanabilir makro tuşu var. Anahtarlar on-the-fly yeniden programlanabilir ve üç özel modları ayarlamanızı sağlar. Üstte bir adet USB geçişli bağlantı noktası ve bir ses ve mikrofon girişi bulunur. Ayrılabilir avuç içi dayanağı ızgaralıdır. Diğer high-end klavyeler gibi bu da iki adet USB 2.0 girişi veya bir adet USB 3.0 portuna sahiptir. Ses ve mikrofon girişi klavyenin örgülü kablosuna da entegre edilmiştir. 

Paket, değiştirilebilir 10 kırmızı dokulu tuş vuruşuyla birlikte gelir (QWERCASDFG). W, S ve D kapakları S anahtarına doğru içeri doğru eğik. Eğim oldukça dik ve kullanmak son derece garip geliyor. Ancak bu isteğe bağlı olduğu için, çıkartılabilir. 

Fiyat: $129.99

20. Creative Sound BlasterX Vanguard K08

20. Creative Sound BlasterX Vanguard K08

Özellikler

Anahtar Türü: PRES (Algılama-Devreye Alma-Çalıştırma Anahtarları)
Özelleştirilebilir Aurora Reaktif RGB arka aydınlatma
Beş programlanabilir makro tuşu
Özel medya tuşları
Plastik ayrılabilir avuç içi dayanağı
Boyutlar: 18.3 “(W) / 8.5” (H) / 1.5 “(D)
Ağırlık: 1450g/3.2 lbs

Analiz

Creative’in (Sound Blaster ses ürünlerinin markası olarak bilinir) klavye sayesinde sizi bir saniye daha etkileyebilecek şirket, siz bir SKU önermektedir. Vanguard K08 gösterişli görünmeyebilir, ancak benzersiz özelliklere sahiptir. 

İlk olarak, PRES adı verilen, Omron ile ortaklaşa yapılan özel mekanik anahtarlar geliyor. PRES anahtarları, Cherry MX Browns gibi ince bir dokunmatik darbe içerir, ancak 1.5 mm’lik bir çalıştırma noktası, 3.5 mm’lik bir hareket mesafesi ve 45 cN’lik harekete geçirme kuvveti vardır. Bununla birlikte, tuşların tutarlılığını engelleyen her tuş vuruşu için biraz sert bir yumuşatma gördük. Ama onu daha iyi yapan tamamen özelleştirilebilir Aurora Reactive RGB arka aydınlatmasıdır. Arka ışık, her tuş takımının içinde ve çevresinde aydınlandığından ve Creative’in Sound BlasterX Katana hoparlörleri gibi diğer Aurora aydınlatmalı cihazlarla senkronize edebildiğinden klavye daha da parlaktır. 

Vanguard K08, sağ üst boyunca kaydırılmış ses tuşları ve kaydırma ses kontrolü özelliğine sahiptir ve soldaki beş programlanabilir makro tuşu bulunmaktadır. Bir USB geçiş bağlantı noktası kasanın üstünde eğimlidir.

Bir klavye söz konusu olduğunda mekanik anahtarın kalitesi çok önemlidir ve Vanguard K08 bazı önemli özelliklere sahiptir ama biraz pahalı olabilir. 

Fiyat: $179.99

21. Razer Ornata Chroma

21. Razer Ornata Chroma

Özellikler

Anahtar Türü: Razer “Mecha-membran” Anahtar
Razer Chroma RGB arka ışığı (Razer Synapse yazılımı ile özelleştirilebilir)
Çıkarılabilir manyetik avuç içi dayanağı
Ağırlık: 950g/2.1 lbs
Boyutlar: 18.2 “(genişlik) / 6.1” (uzunluk) / 1.2 “(yükseklik)

Analiz

Razer Ornata, “Mecha-membran” olarak adlandırdığı melez mekanik anahtar türünü bize tanıtmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi, standart bir membran klavyesinin yumuşaklığını ve düşük ses seviyesini ve dokunmatik geri bildirimi bir Cherry MX Blue mekanik anahtara benzemektedir.

Klavye yazmak için biraz sert, fakat ağır bir eliniz varsa bir sorun olmamalı. Dokunmatik geri besleme, oyun için uygun hissettiriyor, ancak diğer mekanik anahtarların hassasiyetiyle eşleşmiyor. Geleneksel mekanik anahtarlar, harekete geçmeden önce aşağı doğru itilmek için tutarlı bir basınç seviyesi gerektirir, ancak Ornata dokunmatik bir darbe ile bir membran klavyesi gibi hissettiriyor.

Yine, Razer’den gelen Chroma ürünlerinin herhangi birinde olduğu gibi Ornata’nın bu sürümü, RGB seçeneklerinden arka plan efektlerine kadar tamamen kişiselleştirilebilir bir arka plan profili içerir. Yastıklı avuç içi dayanağı pakete güzel bir katkıdır. Manyetik olarak klavyeye bağlanır; bu da zahmetsizce değiştirilmesini sağlar.

Fiyat: $99.99

22. Cougar 700K

22. Cougar 700K

Özellikler

Anahtar Türü: Cherry MX Blue (Black, Brown ve Red mevcut)
Klavye tabanın üstüne alüminyum plaka
6 programlanabilir makro tuşu
Bölme boşluk çubuğu (sağ yarısı bir makro anahtarıdır)
On-the-fly makro düğmesi kayıt
1x / 2x / 4x / 8x tekrarlama oranı seçenekleri
Turuncu arka aydınlatma, Cougar UIX yazılımı ile özelleştirilebilir
5 adet programlanabilen on-the-fly arka ışık seçenekleri
Özel medya tuşları
Sol el için ekstra dolgu ile asimetrik avuç içi dayanağı
1 USB geçiş bağlantı noktası
2 USB girişi (USB 2.0 için her iki giriş gereklidir, USB 3.0 için bir giriş gerekir)
Ses ve Mikrofon girişleri
Boyutlar: 19,2 “(genişlik), 9,1” (uzunluk), 1,6 “(yükseklik)
Ağırlık: 1200g/2.65 lbs

Analiz

Cougar 700K, özellikle tüm yetenek ve özelliklerine dayalı oyun oynamak için üretilmiştir. Altı programlanabilir makro tuşu, altıncı tuş ise boşluk çubuğunun sağ yarısıdır. Boşluk tuşunun bu tasarımı, yazarken insanları kesinlikle rahatsız edebilir. Boşluk tuşu arasındaki bu aralık pek doğru gelmiyor gibi. Ayrıca, avuçiçi desteğinin sol tarafına oturtulabilen çıkarılabilir kauçuk ped vardır. Bu normal yazma durumlarını daha garip yapar, ancak oyun oynamak için rahatlık katabilir. 

Bu model Cherry MX Blue anahtarlarıyla geliyor. Şaşırtıcı bir şekilde, Blues anahtarlarının yüksek sesle duyulabilir darbelerine karşı, diğer klavyelere kıyasla 700K’da çok daha sessiz. 

Cougar UIX yazılımı kullanıcı dostu bir programdır. Özelleştirilmiş tuş takımı, 3 programlanabilir mod için ayarlama, arka aydınlatma efektleri ve performans ayarlamaları (yoklama oranı, rollover, tekrarlama oranı/gecikme) sağlar. 

700K, çoğu mekanik klavyeye göre gösterişli bir estetik için çalışırken, hantal değildir. Rahatsız edici özelliklerini saymazsak Cougar 700K’nın sunabileceği çok şey vardır. 

Fiyat: $149.99

23. Razer Blackwidow X Chroma

23. Razer Blackwidow X Chroma

Özellikler

Anahtar Türü: Razer Green anahtarlar
Chroma RGB arka ışığı (Razer Synapse yazılımı ile özelleştirilebilir)
Tabanın üstünde çelik plaka
F tuşlarıyla medya işlevi
Boyutlar: 18,7 “(genişlik), 6,7” (uzunluk), 1,5 “(yükseklik)
Ağırlık: 1420g/3.13 lbs

Analiz

Blackwidow X, Blackwidow’un Ultimate ve Tournament Edition gibi Razer Green anahtarlarıyla donatılmıştır. Razer Green, çalıştırma noktasındaki yüksek dokunmatik darbe ile Cherry MX Blues’a çok benzer. Ortam denetimleri, FN anahtarı ile etkinleştirilen İşlev satırında bulunur.

Bu klavyenin tabanı, üzerine basit ve şık bir stil vermek için üstte bir çelik plaka vardır, ama bu ağırlaştırır. Blackwidow’un bu sürümü bir USB geçiş portuna veya makro anahtarlarına sahip değildir. Örgülü kabloyla gönderilen tek bir USB girişi üzerinden beslenir. 

Chroma RGB arka aydınlatması, tuş küplerinin altındaki yüzeyi aydınlattığı için harika görünüyor. Razer’in Synapse yazılımı ile aydınlatma efektleriyle tamamen özelleştirilebilir.

Fiyat: $159.99

24. Roccat Skeltr

24. Roccat Skeltr

Özellikler

Anahtar Türü: Yok (Standart membranlı klavye)
Mobil cihazlarla Bluetooth bağlantısı
  – IOS, Android ve Windows telefonlarıyla uyumludur
Sökülebilir avuç içi dayanağı
Cihazdan cihaza işlevsellik
PC ve mobil cihazlar arasında anında ses kontrolü
Mobil cihazları desteklemek için yerleştirme yuvası
RGB arka aydınlatma (Roccat Swarm yazılımı ile özelleştirilebilen tuşlar ve üsler üzerinde)
2 USB girişi (USB 2.0 için her iki giriş gereklidir, USB 3.0 için bir giriş gerekir)
1 USB geçiş bağlantı noktası
Ses ve mikrofon portları ve girişleri
5 programlanabilir makro tuşu 

Analiz

Roccat Skeltr, bu round-up’taki çeşitli nedenlerden ötürü en eşsiz klavyedir; Standart bir membran klavyesidir, akıllı telefonlarla bağlantı işlevleri sunar ve gösterişli bir estetik için çalışır.

Klavyenin üst kısmında, mobil cihazların yaklaşık 45 derecelik açı ile desteklenebileceği bir yerleştirme yuvası vardır. Bu, masaüstü bilgisayarı üzerindeyken mobil cihazlarını sürekli kullanmayı sevenler için uygundur. Bu klavyenin hedef kitlesi için en büyük etken, aygıttan aygıta işlevselliktir ve Roccat Swarm yazılımı aracılığıyla, RGB arka plan aydınlatmasını tuşları ve klavye kasasını da özelleştirebilirsiniz. abız, dalga ve solma gibi aydınlatma davranışları programlanabilir ancak bireysel tuşlar özelleştirilemez. Arka aydınlatmanın her bir tuş arasındaki parlaklığı tutarsızdır. Swarm ayrıca, klavye ayarlarını değiştirmek, APM ve sistem sıcaklıkları gibi etkinlikleri izlemek için mobil bir tamamlayıcı uygulama içeriyor. 

Bu klavye özellikle, mobil cihazlarını masalarında çoklu görevlere veya sıklıkla kullanmaya ihtiyaç duyanlara yöneliktir. Bu özelliklere ihtiyaç duyuyorsanız tercihiniz bu kalvye olabilir. 

Fiyat: $159.99

Umarız kendinize en uygun oyun klavyesini seçmenizde sizlere yardımcı olabilmişizdir. Farklı düşünce ve yorumlarınız varsa veya hangi oyun klavyesini tercih ettiğinizi belirtmek isterseniz forum sayfamızda bildirebilirsiniz. Forum yorumları için En İyi Oyun Klavyeleri ziyaret edin.