Exvega Andromeda Oyuncu Koltuğu İncelemesi – Exvega Alınır mı ?

Exvega Andromeda Oyuncu Koltuğu İncelemesi – Exvega Alınır mı ?

Yeni yılla birlikte 2021 ‘de oyuncu koltuğu piyasasında hızlı bir ivme sağlayan ve pek çok kullanıcı tarafından araştırma konusu olan Exvega oyuncu koltuklarından Andromeda modelini inceledik ve sizler için hem markadan hem ürünlerden genel anlamda deneyim ve tecrübelerimizi paylaştık.

Exvega markası kimdir? Neyin nesidir ve güvenilir midir ?

Exvega web sitesinde yer alan bilgilere göre ar-ge noktasında iddialı, İstanbul merkezli ve ihracat odaklı bir teknoloji, mobilya şirketi. Firmanın bir çok e-spor merkezinde, internet cafeler de koltukları bulunmakta, Resmi olarak faaliyet göstermektedir yani güvenilir

İncelediğimiz ürün :

https://exvega.com/urun/exvega-andromeda-profesyonel-kumas-oyuncu-koltugu-masaj-ozellikli-siyah/

Exvega Andromeda Modeli Yorum

Oyuncu koltuğu bilgisayar ve masa başında çok uzun saatler geçiren kullanıcılar için uygundur, Exvega andromeda modeli’de iç iskeleti poliüretan olması, ergonomik bir yapıya sahip olması ve boyun, bel desteklerinin elyaf dolgu olması sebebiyle tercih sebebi olabilir. Özellikle bel minderinin masajlı titreşim özelliği çok dikkat çekici, tabii ki süet kumaş kaplama döşemesini de göz ardı etmemek gerek.

Yaptığımız araştırmalar ‘da Exvega firmasının bir ürünü ortaya çıkarmadan önce minimum 6 ay arge yaptığına ve sadece tasarlanıp gerekli testlerden geçen ürünleri tüketiciler için satışa sunduğunu öğrendik. Aynı zamanda bu sürecide firmaya sorarak teyit ettik.

Öne Çıkan Koltuk Özellikleri

Sessiz Silikon Yük Tekerleri

Üründe 60’lık silikon tekeler var, hepimizin çalışma ve ofis koltuklarında müzdarip olduğu teker kırılma sorunu bu üründe çözülmüş, zira silikon tekerler hem kırılmayacak yapıda hem de bir çok yüzeyde sessiz ve uyumlu çalışabilmekte.

140 Derece Yatabilen Beşik Özellikli Mekanizma

Türkiye’de satılan oyuncu koltuklarının bir çoğunda tek kol ve tilt özelliği bulunmayan mekanizma satılıyor, bunlar önemli detaylar zira sadece mekanizma anlamında aralarında ciddi maliyet farkları gördük. Andromeda modelinde çift kollu tilt mekanizma kullanılmış.

Çift kol : Aşağı yukarı için bir kol, geriye yaslanmak için bir kol var.

Tilt özelliği : Mükemmel konfor sağlayabilecek bir özellik, arkaya yaslanırken baldır kısmınıda kaldırıyor böylece ergonomi korunmuş oluyor ve sağlıklı oturuma bir adım daha yaklaşıyorsunuz.

Premium kalitede süet kumaş döşeme

Alkantara tarzında bir kumaşa sahip Andromeda. Açık konuşmak gerekirse bu kalitede bir kumaşı oyuncu koltuğunda beklemiyorduk. Tek kelimeyle mükemmel.

Titreşimli masaj özellikli bel minderi

Firmanın arge noktasında iddialı olduğundan bahsetmiştik, bu geliştirme ile bunu göz önüne seriyorlar. Titreşim masajlı bel minderini uzun kullanımlarda çalıştırırsanız ciddi rahatlk sağlıyor, arada bir terapi amaçlı kullanılabilir. Pil ile çalışıyor zira çok karmaşık bir yapısıda yok, yanında bir aç kapa düğmesiyle hareket ediyor. Basit yapıda olması sebebiyle kolayca arıza verecek bir durum yok.

3D Hareketli kumaş kaplama kolçaklar

Koltuğun en önemli noktalarından bir tanesi kolçaklar, zira dirseklerimiz, bileklerimiz devamlı burada olacak. Yeri gelecek saatlerce temas edecek, burada hoşlanmayacağımız bir kauçuk ya da plastik ile temas etmesi hiç hoş olmazdı, ki neredeyse tüm oyuncu koltuklarında bu şekilde. Ancak Exvega oyuncu koltuklarında neredeyse tüm kolçaklar kumaş kaplama, bu herkesin yapabileceği ama çok az firmanın müşteriyi düşünerek uygulayabileceği bir durum. Bu noktada Exvega firmasının müşteri konforuna önem verdiğine ikna oluyoruz.

Exvega Andromeda Oyuncu Koltuğu için En doğalından bir görsel :

Kullanım Deneyimi

Bu kısımda ise koltuğun olumlu ve olumsuz yanlarını değerlendireceğiz;

Öncelikle olumlu yanlarından başlayalım

1- Andromeda modelinin iç iskeleti poliüretan olduğu için uzun yıllar çökme ve formunda bozulma olmadan kullanılacağından şüpheniz olmasın.

2-Ürünün diğer oyuncu koltuklarından öne çıkan farkları var, öncelikle kumaş olmasıdır ve fiyatına göre kullanılan malzemeler oldukça iyi.

3-Ürünün genel hacmi büyük, 1.90 boyunuz varsa bile bu üründe rahat etmeniz mümkün.

4-Tekerlekler silikon yük tekerleri ve sessiz, kolay kolay kırılmayacaktır.

5-Kollar kumaş kaplama, aşağı yukarı, sağa sola ve ileri geriye hareket edebiliyor.

6-Ürünün yanında boyun ve bel yastıkları geliyor.

7-Bel minderi titreşimli masaj özelliğine sahip uzun süreli kullanımda çok konforlu olabilir.

8-Ürünün ayakları metal.

9-Ürün arkaya doğru 140 derece yatabiliyor ayrıca beşik özelliği var ayarlarsanız baldırlarıda kaldırarak arkaya istediğiniz açıda hizalama yapabiliyorsunuz.

10- Kurulumu 10 dakika sürüyor

11- Genel anlamda İşçilik ve nakış işlemeleri iyi seviyede.

Olumsuz yanları :

1- Koltuk tekerleri kilitlenmiyor ( ancak opsiyonel olarak kilitlenebilir teker alabilirsiniz, öte yandan kendi tekerleri silikon olduğu içinde pek kaymıyor )

2- Ürün ağır, yaklaşık 25 kg. Taşınma vs durumlarında uğraştırabilir.

3- Kargo ile geliyor ortalama 7 günde elinize ulaşıyor.

Özet / Puanlama

Fiyat / Performans : Ürünü satın aldığımızda 2.159 TL ilk bir fiyatı vardı, ürün orta/üst segment olarak düşünüldüğünde diğer markalardaki yakın donanımlı ürünlerin 2800-3000 civarı olduğunu gördük. Bu sebeple FP 5 üzerinden 5

Dayanıklılık : Ürünü sadece bir kaç hafta test etme fırsatını göz önünde bulundurarak ve ön görümüze göre dayanıklılık 5 üzerinden 4 ( 1 puanı aylarca test yapmadığımız için kırdık )

Konfor : Burada bel ve boyun desteği, ürün döşemesinin çok kaliteli bir kumaş olması öne çıktı. Ayrıca ürün ne çok yumuşak ne çok sert uzun süre oturumda gayet iyi, bu sebeple 5 üzerinden 5

Donanım : Kolçaklar 3D kullanılmış ve kumaş kaplama, kullanılan mekanizma Multi tilt sallanma özellikli, amortisör 145 KG taşıma kapasiteli ( test etme imkanımız olmadı ), kullanılan tekerler silikon yapıda, sessiz ve kırılmaz. Bu bilgiler doğrultusunda puanımız 5 üzerinden 5

Genel itibariyle Exvega Andromeda şikayet, memnuniyet oluşturabilecek durumlara değindik ve kullanım tecrübesine göre yorum sağladık. Biz firmaya normal bir tüketici olarak ulaştık ve firmanın yaklaşımı oldukça iyiydi.