Fallout 76 Neden Steam’de Olmayacak?

Fallout 76 Neden Steam’de Olmayacak?

Fallout 76 Steam’de Olmayacak

Fallout 76 Steam'de Olmayacak

2018’in en büyük oyunlarından biri olan Fallout 76, dünyanın en büyük PC platformu Steam’de bulunmayacak. Bunun yerine, Bethesda oyunu sadece kendi Bethesda.net aracılığıyla PC’de yayınlayacak. Bu hareket, Bethesda’nın Steam operatörü Valve satışlarını kesmek zorunda kalmayacağından, iş mantıklı bir hale geldi. Ancak duyuru, Steam’de başlatılan Fallout 4 ve Fallout 3 gibi önceki Fallout oyunları gibi bazı hayranları şok etti.

Öyleyse Fallout 76, Steam’de neden kullanılmayacak? Bethesda pazarlama patronu Pete Hines, oyunun sürekli çevrimiçi, çok oyunculu odağı nedeniyle Fallout 76 ile “doğrudan bir ilişki” kurmak istediğini söyledi.

Hines, “Eh, bu tür bir oyun yüzünden. Çünkü çevrimiçi, her zaman açık oyun olarak hizmet ediyor. Yaptığımız diğer şeylerdeki deneyimimize dayanarak, müşterilerimizle doğrudan bir ilişkimizin bizim için çok önemli olduğunu hissettik. Ve sadece Bethesda.net üzerinden yapmak, yalnızca, müşterilerle birebir bir ilişkiye sahip olmamızı sağlar. Bu gerçekten dürüstçe, e-posta gönderebilmeleri veya doğrudan onlara ulaşabilmeleri imkanı sunar. Bu açıdan bakıldığında müşteriyle ilişkisine sahip olabilecekleri başka bir üçüncü tarafa geçtiğinizde buna her zaman sahip olamazlar.” dedi.

Hines, sadece Bethesda.net’de bulunan Fallout 76’nın da bazı şeylerle ilgili olarak “işleri basitleştirdiğini” de sözlerine ekledi.

“Geçmişte gördüğümüz bazı sorunlar ve zorluklarla başa çıkmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz. Ve yine, oyunun kendisi gibi yeni bir deneyim, nasıl gittiğini ve nasıl çalıştığını ve müşterilerimizin mümkün olan en iyi deneyime sahip olmalarını sağlamak için ne gibi avantajlar sağladığımızı göreceğiz.” diye devam etti.

Bethesda’nın Fallout Shelter, daha sonraki bir tarihte Steam’e çıkmadan önce bir Bethesda.net özel olarak lanse edildi. Bu yüzden Fallout 76’nın gelecekte Steam’e gelebileceği teorik olarak mümkün görünüyor.

Bu Fallout 76 ile ilk olan bir şey değil. Activision’ın Destiny 2‘si sadece Battle.net aracılığıyla PC’de mevcutken, Blizzard’ın World of Warcraft ve Diablo III gibi oyunları da sadece Battle.net aracılığıyla dijital olarak PC üzerinden satın alınabiliyor.

Ön siparişe özel Fallout 76 beta, 30 Ekim’de PS4’e ve PC’ye gelmeden önce Xbox One için 23 Ekim’de çıkacak. Beta tam oyunu temsil ediyor ve ilerlemeniz 14 Kasım’da taşınacak.