Farming Simulator 19 Rehberi ve İpuçları

Farming Simulator 19 Rehberi ve İpuçları

Bu rehberde, Farming Simulator 19’da neler yetiştirilebildiğine ve bunların adım adım nasıl yapıldığına dair bilgiler bulacaksınız. Makinelerin ve araçların nasıl birleştirileceği, oyunda hız kazandırma taktikleri ve oyunda para kazanma gibi bazı ilginç püf noktaları da bulacaksınız.

Farming Simulator 19, çiftlik yönetimi üzerine kurulmuş Farming Simulator oyun serisinin yeni oyunudur. Önceki sürümleri arasında en büyüğü ve en ayrıntılısıdır. Bu oyunda 300’den fazla araç ve makinenin yanında 100’den fazla üretici fabrika bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılığın işlevselliği ve çeşitliliği de genişletilmiştir. Bu oyunda oyuncular buğday, çavdar, yulaf, arpa, kolza tohumu, mısır, ayçiçeği, soya, patates, şeker pancarı, şeker kamışı, kavak  ve daha birçok tarım ürününü, ayrıca tavuk, domuz, koyun, inek ve at gibi hayvanları yetiştirebilirler.

Farming Simulator 19’daki Yenilikler ve Değişiklikler

Farming Simulator 19 satın almaya değer mi?

Çoğu oyuncu şu soruyu soruyor; Farming Simulator 19’in önceki sürümlerinden farkı nedir? Satın almaya değer mi? Bizce… değer.

Önceki sürümlerine kıyasla (15 ve 17. sürümler), pek çok değişiklik ve modifikasyon yapılmış. Aşağıda size Farming Simulator 19’a yapılan temel değişiklikleri yazdık.

Yeni oyun motoru: Geliştirilmiş grafikler ve animasyonlar; tamamen yeni fizik motoru, araçların kontrolü daha gerçekçi ve karmaşık. (Maalesef yapay zekayla çalışan işçiler hala aynı ve bazı olağandışı sorunlara sebep olabiliyor.)

Devasa sayıda makineler: Oyunun temel versiyonunda yer alan araç sayısı önceki sürümlerdeki ve DLC’lerdeki araç sayıları da dahil toplam 102 traktör, biçerdöver ve diğer araç gereçler bulunmaktadır. Bunların arasında ünlü markalardan John Deere, AGCO, Case IH, KUHN, Stara, Ropa ve diğer birçok marka var.

Daha karmaşık mekanikler ve daha derin gerçekçilik: Oyun temizlenmesi gereken yabani otların gösterilmesinden toprağın kalitesini dengeleyen kirece kadar her şeyi içeriyor. Ayrıca yeni alanların inşa edilmesi ve çok kullanılan araçların aşınmasına kadar birçok gerçekçi unsura sahip.

Geliştirilmiş oyun dinamikleri: Bu oyunda yarım hektarlık bir tarla yetiştirmek için küçük adımlarla başlamıyorsunuz. On binlerce kilo üründen elde edilen verimi üretebilecek karmaşık ve çok amaçlı makineler kullanarak gelişebilirsiniz.

Birden fazla makineyi bir araya getirme özelliği: Önceki oyunlarda iki ayrı makine birlikte çalışırdı. Ancak gelen yeni özellikle farklı markalardan makineleri birleştirebilir ve hem ekip hem de toprağı gübreleyen yeni bir makine oluşturabilirsiniz. Bunların hepsini ihtiyacınız olan makine bileşenlerini elde ederek gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni ürünler ve hayvancılık: Ürün havuzuna üç yeni bitki eklendi; çavdar, pamuk ve şeker kamışı. Ayrıca hayvancılık alanına da yeni olarak atlar eklendi.

Gayrimenkul ve binalar: Artık haritalarda önceden tanımlanmış yerlere bağlı değilsiniz. Arazinizin yanında bir sığır çiftliği mi yapmak istiyorsunuz? Oraya gidip oluşturmanız yeterli. Makinelerinizi yeni yerlerde depolayacak yeriniz mi yok? Bir kulübe inşa edip onları oraya yerleştirebilirsiniz.

Oyunun Steam Mağazası Linki

Farming Simulator 19’daki Yenilikler ve Değişiklikler

Farming Simulator 19’un En İyi Taktikleri ve İpuçları

Farming Simulator 19, serinin önceki oyunlarına kıyasla birçok yeni özellik sunuyor. Örneğin mekaniğin birçok unsurunun değiştirildi. Bunu bazı makinelerin farklı çalışmasından görüyoruz. Farming Simulator’da emektarsanız, oyunda dikkat etmeniz gereken en önemli bilgileri aşağıda bulacaksınız:

– Birçok makine birleştirilebilir. Örneğin üç noktalı bağlantıya sahip kültivatörler veya römork takmak için kancaları birleştirmek gibi.

– Oluşturduğunuz her yeni alanın ilk kez kireçle gübrelenmesi gerekir. Tarlanın kalitesini koruyabilmek için bu aşamaya gerek var. Aksi halde hasat %15 daha düşük olacaktır. Mağazadan kireç satın alabilir veya belirli bir noktadan toplayabilirsiniz.

– Yabani otlar tarlalarda sık sık çıkacaktır. Onlardan kurtulmak için kimyasal sprey kullanın. Çünkü sökülmemiş yabani otlar hasadı %20 azaltacaktır. İsterseniz oyun seçeneklerinden yabani otları tamamen kapabilirsiniz.

– Artık zemine her şeyi bırakabileceksiniz. Daha sonra toplamak için yükleyici alet kullanabilirsiniz.

– Bina satın almak artık size kalmış. Patates tarlasının yanında domuz çiftliği mi istiyorsunuz? Tüm yetki sizde.

– Artık oyunda uyuyabileceksiniz. Bunun için içinde uyuyabileceğiniz bir çiftlik oluşturun.

– Mağazada hayvancılıkla ilgili ihtiyaç duyduğunuz her şeyi satın alabilirsiniz. Bunlar yem, saman balyası, silaj ve otlardır.

– Ayrıca iki yeni makine daha eklendi. Bunlar ekim ve pullukla kazma makineleri.

Farming Simulator 19’un En İyi Taktikleri ve İpuçları

Haritalar:

Farming Simulator 19’un temel sürümünde oyuncular başlangıç konumu olarak iki haritadan birini seçebilir.

Ravenport: ABD iklimine sahip bir haritadır. Çoğunlukla geniş ekilebilir alanlar, ABD’ye özgü yeşil bitki örtüsü ve ayrıca çevrenin diğer unsurları olan binaları ve araçları içermektedir. 

Felsbrunn: Bu harita ise Almanya’yı temsil ediyor. Dağlık manzaraları vardır ve ağırlıklı olarak iğne yapraklı ağaçları kesmek için idealdir. Burada genellikle kayalar ile çevrili veya dik yamaçlarda bulunan dar araziler gibi zorlu arazilerle karşılaşılır.

Haritalar:

Çoklu oyuncu:

Farming Simulator 19, çok oyunculu bir moda sahiptir. Sunucu 16 kişiye kadar desteklenir. Kendi sunucunuzu da oluşturabilir veya mevcut olanlardan birine katılabilirsiniz. İnternetinizin bant genişliği zayıfsa dışarıdan bir sunucu kiralayabilirsiniz.

Çevrimiçi modunu Steam üzerinden kullanmak için Steam’de çevrimiçi olmasınız.

Oyunun bölünmüş ekran modunu desteklememektedir. Yani tek bir bilgisayar üzerinden iki kişi oynayamaz.

Oyunun LAN modu yoktur. Kendi bilgisayarınızda oluşturduğunuz sunucu oyun üreticisinin sunucusuna bağlanır.

Çoklu oyuncu:

DLC’ler ve Modlar:

Farming Simulator 19’u zenginleştirecek birçok sayıda DLC planlanmıştır. Bunların içinde yeni haritalar, makineler, traktörler ve diğer unsurlar olacaktır.

Ayrıca oyun içi modlar oluşturmak ve bunları kurmak da mümkündür. Bu modlara indirebileceğiniz ve kurabileceğiniz “Modhub” adı verilen oyun menüsünden doğrudan ulaşabilirsiniz. Diğer kullanıcılar da aynı modlara sahip olduğu sürece bu modlar çoklu oyuncu modunda da kullanılabilir.

DLC’ler ve Modlar:

Hasatlar ve hayvancılık:

Farming Simulator 19’da oyuncular buğday, çavdar, yulaf, arpa, kolza tohumu, mısır, ayçiçeği, soya, patates, şeker pancarı, şeker kamışı, pamuk ve kavak yetiştirebilir. Ayrıca saman ve silaj elde edebileceğiniz ot ve çimen de üretebilirsiniz.

Tavuk (yumurta üretimi için), domuz (gübre için), koyun (yün için), inek (süt ve gübre için) yetiştirebilir, iş gücünüzü arttırmak ve satışları yükseltmek için de at yetiştirebilirsiniz.

Hasatlar ve hayvancılık: